6 hjemmeremedier mod opsvulmede hænder

15. april 2019
B6 vitamin er kendt for dets evne til at reducere inflammation, især hos folk som lider af karpaltunnelsyndrom i håndleddet. De vil hjælpe dig med at få det bedre - både indvendigt og udvendigt.

Der er mange forskellige årsager til at folk kan lide af opsvulmede hænder. Det kan skyldes et slagtilfælde, et problem med blodcirkulationen, arthritis, karpaltunnelsyndrom, eller blot et insektbid. Uanset årsagen, så vil vi i dagens artikel anbefale nogle hjemmeremedier som kan hjælpe med at reducere den smertefulde opsvulmelse.

Lavendel, fantastisk til hænderne

Det er ikke blot en smuk plante takket været dens farve – lavendel har også flere medicinske egenskaber, som inkludere:

Lavendel kan også forbedre dit humør og fungere som et naturligt antidepressivt middel.

Du kan lave en lavendel forbinding til opsvulmede hænder via de følgende ingredienser:

Lavendel

Tilberedning

Tilføj vandet, blomsterne og salvie til en stegepande, og lad det stege let i 20 minutter, dækket til. Dræn herefter væsken i en container og tillad det at afkøle. Tilføj den æteriske lavendelolie og rør godt rundt. Påfør denne blanding på dine opsvulmede hænder enten via en bomuldsklud, eller en forbinding. De anvendte urter kan bindes ind i et toiletpapirsstykke, og påføres over det påvirkede område, imens du presser, så væsken kan sive ud.

En anden opskrift som også inkludere lavendel, er at tage et afslappende bed og sænke hele din krop ned i det. Du kan også lave et bad udelukkende til hænderne, i en mindre balje. Det eneste du behøver er:

  • 3 spiseskefulde af lavendelblomster (tørret)
  • 1 ½ kop mælk
  • 1/3 kop honning

Anbefalet læsning efter “6 hjemmeremedier mod opsvulmede hænder”:

Reducer hævelse efter fjernelse af visdomstænder

Mal lavendelblomsterne via en food processor eller en mørtel og pistil indtil de er malet meget fint. Bland dem med mælk og tilføj honningen, og hæld herefter alting ned i en glas beholder. Ryst det godt inden anvendelse. Hvis du anvender dette til badet, så hæld halvdelen af væsken ned i dit badevand. Anvend en fjerdel af containeren udelukkende til at søbe dine hænder i. Du kan opbevare det i køleskabet i op til en uge.

Naturlig saebe

Hjemlige remedier til opsvulmede hænder

Vores forfædre kendte sikkert til masser af hjemmeremedier til at reducere opsvulmetheden af hænder, uanset om det var forårsaget af en sportsskade, dårlig cirkulation, allergier, insektbid, slagtilfælde, arthritis, og andet. Når dine hænder er opsvulmede, så kan blodet ikke cirkulere ordentligt. Det er en smertefuld tilstand, og den kan afholde dig fra at udføre dine normale aktiviteter. Det er derfor det altid er en god idé at have en af de følgende opskrifter ved hånden altid.

Is

Is kan være din bedste ven hvis du oplever hævelse i enhver del af din krop, især på hænderne. Dens evne til at reducere indflammation er temmelig god. Du kan lave en forbindelse via knust is, eller ved at indpakke flere isterninger i et håndklæde. Du skal bare sikre dig at du aldrig påføre is direkte på din hud, da det kan brænde dig. Gentag dette flere gange dagligt, men efterlad det ikke på i mere end 20 minutter ad gangen.

Ingefær

Ingefær er kendt for sin evne til at behandle inflammation, hvilket er en af de mange årsager til at det har været anvendt i urtemedicin i århundreder. Det lindre smerter, fortynder blodet, reducere inflammation og mere. Du kan lave en ingefærte ved at anvende en teskefuld malet ingefærrod per kop kogende vand. Hvis du gerne vil forsøde det, så tilføj en smule honning, og for at tilføje smag, så prøv lidt friskpresset citronsaft.

Ingefaer

Aloe vera

Aloe er en fantastisk mulighed til ethvert problem der involvere huden, og det kan endda være hjælpsomt hvis du lider af opsvulmede hænder. Nogle atleter for eksempel, laver kompresbind med aloe vera i når de er skadede, eller efter de har konkurreret for at give lindring til deres muskler, fordi det hjælper dem med at komme til hægterne igen hurtigere. Alle bør have en aloe vera plante i hjemmet, så det er let at klippe et af bladene af og finde den friske gele indeni. Påfør det direkte til det påvirkede område, og du vil med det samme føle dig lettet. Den er også fantastisk til at tage smerten fra insektbid.

Læs også denne artikel efter “6 hjemmeremedier mod opsvulmede hænder”:

Øjenbetændelse behandles med disse 5 naturlige midler

Ananas

Dette er en af de mest brugbare frugter når det kommer til reducering af inflammation i hænderne. Vi anbefaler at spise lidt ananas hver dag i en uge for at lindre din smerte. Husk at du altid kan nyde det i forskelligt bagværk eller tilføje en skive eller to for at gøre en salat sødere. Den er en lækker og potent løsning.

Ananas - Opsvulmede haender

Morgenfruer

Denne opskrift kan anvendes både udvendigt og invendigt. For at anvende den udvendigt, så lav en forbinding ved at bruge smukke orange og røde morgenfruer, og påfør dem på det påvirkede område. En anden mulighed er at lave en te via en håndfuld tørrede blomsterblade og en kop kogende vand. Efter det har stået i fem minutter, kan du dræne væsken, forsøde det, og nyde den unikke smag samt fordelene ved denne plante.

Madvarer med B6 vitamin

Dette vitamin er kendt for dets evne til at reducere inflammation, især hos folk som lider af karpaltunnelsyndrom i håndleddet. Nogle madvarer, som har et højt indhold af vitamin B6 er kartofler, brune ris, grønne blad grøntsager (spinat, chard, salat), bananer, og hudløst kyllingebryst. Det er en god idé at tilføje disse til din daglige diæt og prøve dem i forskellige retter. De vil hjælpe dig med at få det bedre – både indvendigt og udvendigt.