6 sjældne effekter af angst

Fordi alle oplever angst på forskellige måder, varierer de sjældne effekter også fra person til person, og forskellige teknikker er nødvendige for at kunne lindre dem
6 sjældne effekter af angst

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det er umuligt for en person at gå igennem livet uden at blive nervøs eller angst over noget på et eller andet tidpsunkt. I dette indlæg bringer vi dig 6 sjældne effekter af angst!

Hvad end det er at snakke foran et publikum eller søge om økonomisk støtte (blot to eksempler), så kan ængstelse og bekymring have en dybtegående effekt på det fysiske og mentale helbred hos de personer, der lider af det.

Det kan endda forårsage besynderlige symptomer, der går længere og dybere end den traditionelle hovedpine eller overdrevent sved.

Hvordan ved man, om ens angst har udviklet sig til mere end hvad, der er normalt? I denne artikel vil vi beskrive nogle få sjældne effekter af denne tilstand, som du måske ikke havde forestillet dig.

Find ud af, hvad de er, og hvis du genkender dem i dit liv, er det på tide at søge hjælp.

1. Forvirring og forandringer af ens opfattelse

Mand der hallucinationerer

Hallucinationer kan variere fra person til person alt afhængig af hvor meget stress, man er udsat for.

Nogle personer fortæller, at de kun ser slørrede farver en gang imellem. Andre opfatter en skyggeagtig figur, der forårsager en betydelig rædsel.

Hvis man skal håndtere meget stress, vil man måske få problemer med at genkende størrelsesforhold såsom højder og pladsen omkring sig. Eller problemer med at forholde sig til sine omgivelser.

Man har måske et forvrænget forhold til tid og sted, især i løbet af voldsomme angstanfald.

Angst kan udløse primitive reaktioner på sitmuli fra frygt og bekymring, såsom at udvide ens pupil, så der kan trænge mere lys ind.

Hvis en person oplever disse sjældne effekter af angst, kan det forandre deres syn og gøre det sværere at koncentrere sig. Det vil ofte opstå på de mest ubelejlige tidspunkter.

2. Angst forårsager luft i maven og oppustethed

Kvinde der er oppustet

Som du sikkert ikke er i tvivl om, så er det én af de mest ubehagelige og ydmygende følelser, man kan opleve, at have luft i maven. Det er også én af de sjældne effekter af angst.

Selvom det er sandt, at ikke alt oppustethed og luft i maven er forårsaget af denne tilstand, så er det alligevel mange tilfælde, der er forbundet.

Dette er et problem, der ofte er forbundet med dårlig fordøjelse og vejtrækning, der er forårsaget af angst. Det er almindeligt at opleve det for dem, der døjer med tilbagevendende angstanfald.

3. Hormonelle problemer

Angst kan påvirke flere af kroppens systemer. Et af dem er det endokrine system. Dette er ansvarligt for at afbalancere kirtlerne, der producerer ens hormoner.

Forandringer i hjernes beskeder under stress og bekymring kan forårsage uregelmæssigheder i nervesystemet og forandre udskillelsen af disse hormoner.

4. Udslæt

Kvinde der har udslaet i ansigtet

Et udslæt eller akne er et meget almindeligt symptom på angst. Man vil måske opleve et udbrud omkring næsen, panden og kinderne.

Dette problem vil forsvinde, når man får det bedre, og genopstå, når man bliver stresset igen. Hvis niveauet af stress bliver værre, kan man udvikle allergier og opleve andre irritationer af huden.

Alle behandlinger af udslæt og akne i hele verden vil ikke gøre den mindste forskel, indtil man får mindsket ens niveau af angst og stress.

5. Angst kan forårsage tab af håret

Du tror måske ikke på det, men angst kan påvirke ens udseende. Selvom hårtab ikke er et typisk tegn, så er det én af de mere sjældne effekter af angst.

Når ens tanker er fyldt med angst, så vil lymfekirtlerne omdanne protein til sukker for at få øjeblikkelig energi. Dette får ens krop til at frembringe nye næringsstoffer for at kompensere for dem, der er blevet forbrændt.

Processen udskiller frie radikaler, som med tiden kræver højere niveauer af energi for at overkomme dem. Alt dette oversættes til at være en mindskelse af de tilgængelige essentielle næringsstoffer, som fremmer sund hårvækst.

6. Problemer med at sove og andre sjældne effekter af angst

Kvinde der har soevnproblemer

Problemer med at falde i søvn og forblive sovende er forbundet med en lang række af sundhedsproblemer, både fysiske og psykologiske.

Måske har du også prøvet at  ligge og vende og dreje dig hele natten før en vigtig jobsamtale eller en tale.

Men hvis du oplever, at du ofte ligger vågen om natten, hvor du enten er bekymret eller urolig på grund af et bestemt problem eller måske bare alle mulige forskellige ting, så kan det være et tegn på en angstsygdom.

Denne sygdom kan være forbundet til en enkelt frygt eller noget irrationelt, der opstår om natten. Det er ofte efterfulgt af muskelspændinger i næverne, kæben og andre dele af kroppen.

Identificér din reaktion på angst og lær at håndtere det

Alle reagerer på angst på forskellige måder. Det virker måske som om nogle personer kan håndtere angst på et højt niveau uden besvær. Mens andre bryder sammen ved de første tegn på stress.

Det er derfor, det samme niveau af bekymring kan udløse andre sjældne effekter af angst ved hver enkel person. Hvis man aldrig har oplevet disse usædvanlige symptomer, betyder det ikke, at man ikke døjer med angst.

Hvis man døjer med flere af disse effekter, er det dog på tide at lede efter nogle alternative metoder til at bekæmpe sin angst.

Man kan prøve psykologisk terapi eller forskellige afslappende aktiviteter eller øvelser.

Det kan interessere dig ...
Få ro på angsten med fem beroligende naturmidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Få ro på angsten med fem beroligende naturmidler

For at forebygge og bekæmpe angst er det virkelig vigtigt at føre en sund livsstil. Du kan også få ro på angsten med de her midler.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.