6 spørgsmål du bør stille din gynækolog

Da hver kvindelig krop virker forskelligt, skal vi gå til gynækologen, når vi er i den mindste tvivl og ikke lade os lede af andre menneskers meninger eller diagnoser.
6 spørgsmål du bør stille din gynækolog

Sidste ændring: 02 maj, 2019

De fleste kvinder indtræder i dag seksualitetens verden uden at have været til en gynækolog. Dette er en af de mest almindelige fejl, du kan lave. I denne artikel giver vi dig 6 spørgsmål du bør stille din gynækolog!

Og risikoen for at lide af sygdomme eller graviditet stiger betydeligt.

I dag opdager de fleste kvinder ikke, hvor vigtigt det er at have kontrol over deres sexliv. På denne måde undgår du ar, dårlige tider og konsekvenser af at begynde at have sex uden vejledning.

Og om mere, da ungdommen begynder at have sex fra en meget tidlig alder, er det afgørende at vide alt om emnet, for at fjerne tvivl og vigtigst af alt at kende risikoen ved ubeskyttet sex.

Det er hvad gynækologen er til for: at advare dig for at informere dig om at undgå uønskede graviditeter, seksuelt overførte sygdomme og i nogle tilfælde at regulere din menstruationscyklus.

Fordelene ved at have en specialist på dette område er enorme.

Besøg denne artikel efter “6 spørgsmål du bør stille din gynækolog”:

Brystkræft advarselstegn

Gynækologer er ikke kun her for at fortælle dig hvad du skal gøre eller den bedste metode, du skal bruge: Du kan konsultere dem om smerter i dit vaginale område, som infektioner eller smerter i brystkirtlerne og på den måde diagnosticere eller udelukke kræft.

Mange mennesker går ikke til en af ​​flere grunde: frygt, skam eller økonomiske problemer, blandt mange andre.

Men det er virkelig vigtigt at gå til en specialist for at kunne tage behørig kontrol af kroppen (seksuelt omfattende).

Og du er ikke begrænset til at stille spørgsmål relateret til sex. Kvinder har normalt bekymringer af enhver art, fra menstruationscyklusser, præventionsmidler eller vaginal udflåd, til metoder til at blive gravid.

Derfor har vi lavet en lille liste med de spørgsmål, du bør stille din gynækolog, så du ikke undlader noget, og så kan du løse alle dine tvivlspunkter.

Gå videre og tag et kig.

Under din aftale med gynækolog bør du stille de spørgsmål, du har, så du kan udelukke ethvert emne, der vedrører dig eller er relevant for dit helbred.

Husk at hos hver kvinde varierer symptomerne og lidelserne. Derfor skal gynækologen træffe foranstaltninger for at individualisere patientens diagnose.

Eliminer tabuet med ærlighed og kend konsekvenserne for din krop godt.

Her er de 6 spørgsmål du bør stille din gynækolog

1. Er orale præventionsmidler effektive?

P-piller

Dette er en af ​​de store frygtpunkter, som alle har. Dybest set starter en ny præventionsmetode med usikkerhed, tvivl eller frygt. Og indtil for nylig var den mest anvendte metode orale præventionsmidler (piller).

Nu med udviklingen af ​​teknologi og nye medicinske fund er der millioner af metoder til rådighed. Men for at gå tilbage til spørgsmålet: Ja, hos de fleste sunde kvinder virker de og har ingen bivirkninger.

Men hvis du ikke er gået til en gynækolog og du selvmedicinerer, er det sandsynligt, at dette vil få indflydelse på dit helbred.

Så derfor er en konsultation ideel, for at få en undersøgelse eller en generel eksamen og for at undgå mulige bivirkninger eller værre, produktets ineffektive virkning.

2. Hvad er fordele og ulemper ved lUD og membran?

Den intrauterinske enhed (IUD) er en af ​​de mest almindelige præventionsmetoder, som kvinder plejer at bruge mere og mere i disse dage.

Dette kræver kun en toårig gynækologisk overvågning og kræver ikke nogen indgriben fra personen.

Membranen er en barriere metode, der skal indsættes inden samleje. Det skal også smøres med spermicid smøremiddel for at forhindre graviditet, og så det heller ikke forårsager irritation af vagina.

Om det fungerer korrekt afhænger af placeringen af ​​kvinden.

Før du bruger en af ​​disse metoder, er det bedst, at du først konsulterer din specialist og at han anbefaler det bedste til dig.

Husk at hver krop er anderledes, og ikke alle kvinder reagerer på samme måde.

Vi anbefaler at du læser denne artikel efter “6 spørgsmål du bør stille din gynækolog”:

Gonore forebyggelse og behandlingsfakta du bør kende

3. Hvad er mastalgi?

Kvinde der holder for sit bryst

Det er et symptom, som nogle kvinder står over for. Det refererer til mild, medium eller intens smerte i brysterne eller brystkirtlerne før og under menstruationscyklussen eller graviditeten.

Selvom det er almindeligt, at disse smerter forekommer i disse perioder, hvis smerten bliver meget intens, er det nødvendigt at gå til lægen, så han diagnosticerer dig og foreskriver et smertestillende middel til at lindre disse smerter.

4. Er vaginal udledning normal?

Vaginal udledning er udskillelsen af ​​væsker gennem vagina. Afhængigt af farven (hvid, gul eller brun) kan det være noget helt normalt eller et tegn på infektion eller sygdom.

  • Denne udledning er intet mere end en flok af døde celler, naturlige bakterier og slimhinde udskillelse.
  • En gennemsnitlig kvinde producerer 1 til 4 ml i volumen dagligt, hvilket hjælper med at fugte, smøre og holde vagina ren, så der ingen infektioner er.
  • Det er helt normalt, når strømmen er hvid eller gennemsigtig.
  • Tværtimod er leucorrhoea den unormale, gule vaginale udledning produceret af bakterier og svampe, der sædvanligvis er et produkt af infektioner.
  • Hvis udledningen er brun eller lignende i farve, betyder det, at den pågældende person er ved at få menstruation. Hvis dette ikke er tilfældet, anbefales det straks at gå til gynækologen.

5. Hvordan kan jeg blive gravid?

Glad kvinde der krammer sin mand

Dette er mere almindeligt, end du tror. Der er par, der forsøger at blive gravide i lang tid og ikke lykkes med det. Det er frustrerende og irriterende, vi ved det.

Hvis du og din partner er en af dem, er det vigtigt, at du går til en gynækologisk konsultation, så i kan udelukke enhver form for sygdom eller tilstand.

Du kan blive henvist til en fødselslæge, da ca. 40% af infertile par skyldes en mandlig faktor.

Disse par har en 10 til 15% chance for at være i stand til at blive gravid.

6. Hvordan regulerer jeg min menstruation?

Kalender og kvinde ting - Din gynaekolog

Et stort antal kvinder har uregelmæssig menstruation, og det sker, fordi menstruationscyklussen ikke er lig med andres, det vil sige den er hurtigere eller langsommere end normalt.

Menstruationscyklussen er 28 dage, og ægløsningen starter på dag 14, fra menstruations første dag.

Dette betragtes ikke som bekymrende eller farligt, medmindre du vil opnå en graviditet.

Selvom midtercyklussen er, når du begynder at få ægløsning, er det normalt hos kvinder med længere eller kortere (ukontrollerede) perioder aldrig at få en præcis dato.

Normalt ordinerer gynækologen en form for antikonceptionsmiddel, der hjælper kvinden med at regulere sin cyklus.

Og de ordineres normalt oralt. Desuden hjælper de cyklussen til at blive reguleret hurtigere inden for de tilsvarende 28 dage. Hos uregelmæssige kvinder kan denne cyklus variere fra 21 eller 40 dage.

Afslutningsvis er der mange grunde til at gå til en gynækolog. Hver eneste kvinde har brug for at vide alt om pleje og funktionen af det kvindelige kønsorgan.

Så hvis du ikke er gået til en endnu, er det tid til at tage det første skridt mod at informere dig selv og fjerne din tvivl om dit sexliv, din menstruationscyklus, sygdomme ved regelmæssig kontrol af dit reproduktive system.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.