6 tips til at lindre vaginale infektioner

Selv om det er absolut nødvendigt, at du holder området tørt og rent for at sætte en stopper for vaginale svampeinfektioner, så er du også nødt til at respektere din vaginas naturlige fugt, sål du ikke fremprovokerer andre problemer.
6 tips til at lindre vaginale infektioner

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vaginale infektioner forårsaget af svamp er en serie af medicinske tilstande, der kan være forårsaget af forskellige typer mikroorganismer, der overlever i en kvindes private områder. I dette indlæg får du 6 tips til at lindre vaginale infektioner!

Lindre vaginale infektioner

Den mest almindelige årsag er en spredning af Candida albicans, en type svamp, der vokser let i fugtige og varme miljøer.

Dette er ubehageligt for enhver kvinde, eftersom det generelt forårsager symptomer som kløe, lugtende udflåd og rødme af vaginal læberne.

Og hvis det ikke var nok, kan det blive værre over tid og forårsage andre ubehageligheder, såsom smerter, irritation og vanskeligheder under seksuelt samkvem.

Men den gode nyhed er, at der er et par tips og naturlige midler, som du kan overveje at bruge til at lindre vaginale infektioner.

I dag vil vi gerne afsløre seks af de vigtigste tips, som du absolut bør bruge, når du lider af disse typer af problemer.

1. Hold området tørt

Glad kvinde der ligger paa sofaen

Infektioner forårsaget af vaginal svamp udvikles lettere i alt for fugtige miljøer. Prøv at holde de eksterne områder af skeden tørre, og sørg for at tørre godt efter brusebad eller toilet besøg.

Husk, at dette intime område skaber sin egen naturlige smøring, som ikke udgør en risiko for infektion. Denne fugt skal respekteres, fordi eventuelle ændringer øger din risiko for sygdom.

2. Brug bomulds undertøj

Stoffet at dit undertøj er lavet af har generelt meget at gøre med udviklingen af disse tilstande. Stof der absorberer fugt og forhindrer området fra at ånde skaber en potte til dyrkning af svamp.

Undertøj lavet af bomuld er mest anbefalesværdigt til intimhygiejne og for at forhindre overdreven fugt og hede.

Du bør også undgå at bære fugtigt badetøj efter at være kommet op af poolen, fordi jo længere du venter med at skifte, desto højere vil din risiko være for at pådrage en sådan slags infektion.

Du bør også forsøge at bære løstsiddende tøj især, hvis du har candidiasis symptomer.

3. Forbedre din personlige hygiejne vaner

Kvinde der holder et stykke stof foran sin vagina

Daglig hygiejne er den primære nøgle til at nyde godt af vaginal sundhed. Vask det inficerede område med en blid, uparfurmeret sæbe to gange om dagen.

Sørg for at holde dit undertøj rent og tørt, især når du opdager du har rigeligt med udflåd.

Prøv også for at sikre, at du rengører fra front til bag, når du går på toilettet. Dette er for at undgå spredning af svamp og bakterier.

4. Undgå seksuelle relationer

Selvfølgelig er svampeinfektioner ikke en meget alvorlig tilstand, men det er bedst at undgå at have sex, mens du stadig heler.

At have sex uden først at bekæmpe svampene kan gøre, at infektionen holder længere. Og nogle gange kan det endda give ubehag hos din partner.

5. Brug ikke dufte

Parfumer

Brug af parfumer, deodoranter og andre parfumerede produkter i dit private område påvirker vaginas mikrobielle flora og fremmer også svampevækst.

De kemiske stoffer i disse produkter er ikke kompatible med skedens pH-værdi, og har tendens til at forårsage skadelige ubalancer.

6. Natural yoghurt

Almindelig yoghurt er rig på levende kultura og naturlige syrer, der regulerer vaginas naturlige pH-værdi.

Dette er en af de mest populære midler mod candidiasis og bakterieinfektioner, fordi de gode bakterier er i stand til at forhindre de negative handlinger, som de dårlige mikroorganismer udøver.

For at løse denne tilstand, anbefaler vi indtage en portion yoghurt om dagen. Du kan også anvende det topisk til de ydre områder af din vagina.

7. Lav en æblecidereddike vask

Aeblecidereddike

De antimikrobielle og antibakterielle egenskaber i æblecidereddike er nyttigt til at bekæmpe mikroorganismer, der forårsager denne type af infektion.

Syrerne regulerer vaginal pH og ændrer det nødvendige miljø for svamp til at udvikle sig.

Dette hjælper med at berolige kløe, rødme og overdreven produktion af gul udflåd.

Ingredienser

 • 2 spsk. æblecidereddike (20 ml)
 • 1 liter varmt vand

Vejledning

 • Fortynd de to spiseskefulde af æblecidereddike i 1 liter varmt vand. Brug væsken til at vaske de ydre områder af vagina.
 • Gentag to gange dagligt indtil infektionen er helbredt.

Alle de førnævnte tips er naturlige og nyttige til at lindre vaginale infektioner forårsaget af svamp.

Hvis du efter et par dages behandling ikke opnår positive resultater, er det bedst at se din læge for at finde andre alternativer. • Darvishi, Maryam et al. “The Comparison of vaginal cream of mixing yogurt, honey and clotrimazole on symptoms of vaginal candidiasis” Global journal of health science vol. 7,6 108-16. 3 Apr. 2015, doi:10.5539/gjhs.v7n6p108
 • Ciudad-Reynaud, A. Infecciones vaginales por cándida: diagnóstico y tratamiento. Rev Per Ginecol Obstet 2007; Vol 53, Nº3: 159- 166. [En línea]. Disponible en: http://sisbib.unmsm.edu.pe/bvrevistas/ginecologia/vol53_n3/pdf/a04v53n3.pdf
 • Vaginitis. (2015, January 16)
  my.clevelandclinic.org/health/diseases_conditions/hic_Vaginitis
 • Vaginitis. (2015, September 25)
  niaid.nih.gov/topics/vaginitis/Pages/default.aspx

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.