Vær opmærksom på disse 6 symptomer på orme i tarmen

Da nogle symptomer også kan opstå på grund af andre problemer, hvis vi oplever mere end to, skal vi gå til en specialist for at kontrollere, om vi har orme i tarmen
Vær opmærksom på disse 6 symptomer på orme i tarmen
Maricela Jiménez López

Skrevet og kontrolleret af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 11 august, 2022

At have orme i tarmen kan være en tilstand, der forstyrrer eller endda skræmmer mange mennesker. Du bør dog ikke skamme dig, hvis du lider af symptomerne.

Husk at orme i tarmen er en meget almindelig sygdom, og de påvirker ikke bare folk U-lande.

Kontakt din læge og følg hans instruktioner for at forbedre dit helbred hurtigt. Her er nogle symptomer, der kan indikere tilstedeværelsen af ​​parasitter i din krop.

Hvad er orme i tarmen?

Orme i tarmen eller parasitter er organismer, som lever og ernæres fra en anden organisme. Således er tarm parasitter organismer, hvis overlevelse afhænger af menneskets ernæring og sundhed.

Tarm parasitter kan begynde at bebo din krop på flere måder. Den mest almindelige måde, hvorpå vores kroppe kan inficeres, er gennem indtagelse.

Larver kan let camoufleres i rå kylling og svinekød. Det er også muligt at indtage dem fra forurenet vand og ubehandlet frugt eller grøntsager.

Derudover er det også meget nemt at blive forurenet af parasitter gennem kontakt med dyr (selv katte, hunde og fugle).

Der er mange typer af tarm-orm, der er kendt af forskellige under kollokviale og videnskabelige navne. Således kan de have forskellige størrelser og former og forårsage forskellige symptomer.

Symptomer der angiver tilstedeværelsen af ​​orme i tarmen

Diarré

Tynd afføring kan være tegn på orm i tarmen

Diarré er et almindeligt symptom på flere sygdomme, ikke kun tarmorm.

Det kan forekomme af mange grunde fra at indtage mad i dårlig stand til hjerte- eller åndedrætsinfektioner. Diarré er et meget almindeligt symptom i tilfælde af uni-cellulære tarm parasitter.

 • Denne type af parasitter kaldes nogle gange vinkelorm, selv om de næsten er usynlige for det blotte øje.
 • I tilfælde af store orme, fra en tomme og frem, vises diarré kun, når der er en overbefolkning i tarmen.
 • I dette tilfælde kan patienten komme til at observere ormene i afføringen.

Mavesmerter

Mange patienter kan forvirre denne smerte med kramper, fordi mavesmerter forbundet med orme i tarmen er intermitterende og ret stærke.

Der er kvinder, der ignorerer dette symptom på tarm parasitter på grund af deres lighed med stærke menstruationssmerter.

 • Mavesmerter forårsaget af orme påvirker torsoens nedre del, tættere på skridtet end maven.
 • Dette symptom angiver tilstedeværelsen af ​​orme, der ernæres direkte på tarmvæggene, hvilket irriterer nerveenderne og forårsager alvorlig smerte.

Langsom vækst

Barn på toilettet

Dette symptom er et af de mest almindelige hos børn og unge. Som vi allerede har angivet, er der parasitter eller orme, som fodres af næringsstoffer gennem værtskroppen, i dette tilfælde mennesket.

tarm orme bruger en stor mængde vitaminer og mineraler, der er nødvendige for vækst.

Børn, der har parasitter, er normalt lavere og tyndere end de fleste. De kan også have manglende energi til at klare deres hverdag.

Hvis dit barn sover meget tid om dagen og er træt, når hun eller han vågner op, kan orme være problemet. I så fald skal du kontakte din læge for at starte en behandling.

Træthed

Træthed er et symptom på mulig underernæring, snarere end ormene selv. Når orme spiser flere næringsstoffer end den inficerede menneskekrop, kan personen føle sig svag og søvnig.

Hvis du mærker ændringer i dine energiniveauer, skal du begynde at se efter mulige forekomster af andre symptomer.

Tør hoste

Forkølelse

Der findes flere typer af orme, der befinder sig i den menneskelige tarm, det meste af deres livscyklus. Men i første fase, når de kun er larver, kan de udvikle sig i andre dele af kroppen.

 • Nogle parasitter migrerer til lungerne og spiserøret i de tidlige stadier af deres vækst. Dette kan forårsage betændelse i det følsomme væv.
 • En tør hoste, der ikke lindres af anti-influenza eller ondt i halsen midler, kan indikere parasitter.
 • Dette symptom kan være ret irriterende og endda smertefuldt.

Ændring i appetitten

Tarmormene findes som en underlig masse indlagt i kroppen. Selv om du ikke føler deres tilstedeværelse fysisk, modtager din krop hele tiden nervøse stimuli fra tarmene.

Disse stimuli fortæller hjernen, at tarmene er fulde, men den kan tydeligvis ikke identificere, om det er forarbejdet mad eller orme.

Således kan du lide en pludselig ændring i din appetit. Du vil måske spise mindre og mindre og være tilfreds med en mindre mængde mad.

På den anden side er der nogle typer af orme, der indtager for mange næringsstoffer. Dette får din krop til at lide et ernæringsmæssigt underskud. I dette tilfælde kan du føle dig sulten meget oftere og øge din madindtagelse.

Du skal være meget opmærksom når nogen af ​​disse symptomer opstår. Det er usandsynligt, at en af ​​dem direkte angiver tilstedeværelsen af ​​parasitter i kroppen.

Men hvis du bemærker at to eller flere symptomer vises på samme tid, anbefales det at konsultere din læge.

Leder du efter en måde at eliminere tarm parasitter naturligt? Læs denne artikel om Naturmedicin mod tarmparasitter – fem opskrifter


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Aparicio Rodrigo, M., & Tajada Alegre, P. (2007). Parasitosis intestinales. Pediatria Integral. https://doi.org/10.1016/S1696-2818(11)70035-X
 • Agirrezabala, J., Iñigo, P., Miren, A., Iciar, A., Armendáriz, M., Barrondo, S., … Valverde, E. (2009). Parasitosis intestinales. Información Farmacoterapéutica de La Comarca.
 • Fumadó, V. (2015). Parásitos intestinales. Pediatria Integral.
 • Haque Rashidul. Human Intestinal Parasites. Scientist and Head of Parasitology Laboratory. J Health Popul Nutr. 2007 Dec; 25(4): 387–391. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2754014/
 • Miguel, E., & Kremer, M. (2004). Worms: Identifying impacts on education and health in the presence of treatment externalities. Econometrica. https://doi.org/10.1111/j.1468-0262.2004.00481.x
 • Morhouse, C. H. (1952). Intestinal Worms. British Medical Journal. https://doi.org/10.1136/bmj.2.4794.1152-a
 • Tabares, L. F., & González, L. (2008). Prevalencia de parasitosis intestinales en niños menores de 12 años, hábitos higiénicos, características de las viviendas y presencia de bacterias en el agua en una vereda de Sabaneta, Antioquia, Colombia. Iatreia.
 • Webster, P., & Kapel, C. M. O. (2005). Intestinal establishment and reproduction of adult Trichinella spp. in single and mixed species infections in foxes (Vulpes vulpes). Veterinary Parasitology. https://doi.org/10.1016/j.vetpar.2005.03.030

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.