7 energidrænende vaner du skal stoppe med det samme

Hvert menneske har en vis mængde energi til rådighed hver dag; vi må lære at bruge det klogt uden at spilde tid på ting, der ikke har nogen fordele.
7 energidrænende vaner du skal stoppe med det samme

Sidste ændring: 06 april, 2019

Hvis du føler, at dit energiniveau bliver kontinuerligt lavere, er denne artikel til dig. Det er på tide at afslutte dine energidrænende vaner lige nu.

Vi kan være rolige under pres takket være evner som tålmodighed, vedholdenhed og selvfølgelig intellekt.

Men hvad sker der, når der opstår ubalance? Energi spiller en meget vigtig rolle i vores daglige aktiviteter, men det er svært at holde energiniveauerne oppe i løbet af dagen, når energidrænende vaner gør deres indtog.

Det er vigtigt at udføre en plan for at kontrollere den energi, vi bruger i løbet af dagen, idet der tages hensyn til den tid, der er afsat til hver aktivitet for at være mere effektiv og produktiv.

Det handler om at afbalancere de fysiske og følelsesmæssige behov for at opnå optimal sundhed.

Nøglen er at arbejde i harmoni med din krop, i det tempo, som din hjerne og krop dikterer, og ikke skubbe din krop ud over dens grænse.

Ofte er vi så vant til arbejde uafbrudt uden hvile, at vi ikke engang ved, hvordan vi skal agere, når vi får tid.

Vi forsøger at udføre mange opgaver på én gang og efterlader dele ufærdige.

Det drejer sig om energidrænende vaner, der kan slide dig ned:

Du er en persons følelsesmæssige skraldeplads

Kvinde med vissen blomst.

Så hårdt som det end lyder, er der giftige mennesker, som kun bruger dig som et sted til at aflaste deres problemer, irritationer, frygt og frustrationer.

Det er bedre ikke at lade dem fylde dig med al denne dårlige energi, i det mindste ikke hele tiden. Når alt kommer til alt, vil denne energidrænende vane ubevidst påvirke dig dag efter dag.

Du har beføjelse til at vælge hvem du skal lade ind i din verden og hvem du skal bruge tid på. Selvom du måske holder meget af en bestemt person, kan han eller hun forstyrre din personlige udvikling, og det kan være tid til at afbryde relationen.

Det er en naturlig del af livet: Hver person omkring dig vil gøre en af ​​to ting – hjælpe dig med at vokse eller bringe dig ned.

Selv hvis nogen har gode hensigter, hjælper de ikke nødvendigvis dig. Begynd at reducere den tid, du bruger med sådanne mennesker.

Se også denne artikel “7 energidrænende vaner du skal stoppe med det samme”:

Kendetegnene ved giftig kærlighed

Du holder ikke dine løfter

Hvorfor har du ikke holdt dine løfter? Måske har du måske skiftet mening over tid, men du bør handle – ikke løbe fra dit ansvar.

Hvis du ikke længere ønsker at holde et løfte, tilbyder du en anden mulighed og forhandler.

Udsætte det uundgåelige er kun spild af tid. Gør alvor af dit ord, til tiden, så andre kan tage dig alvorligt.

Måske er øjeblikket kommet til at sige, “Det er nok – jeg vil ikke gøre det!” Og det er helt fint. Det er bedre at udtrykke, hvordan du føler, i stedet for at håndtere negative konsekvenser i årevis.

 Du prioriterer ikke

Kvinde ordner sit haar

Hvad vil du virkelig have i livet? Søg efter, hvad der opfylder dig på et følelsesmæssigt og fysisk plan, så du kan finde fred i dit liv.

Fylde din tidsplan med absurde opgaver vil kun få dig til at miste kontrollen, og du vil ende med at tilfredsstille alle andres behov og forsømme hvad der gør dig glad.

Det er ok at tage en pause, og at læne sig tilbage og analysere mulighederne. Husk, at hver levende ting har brug for hvile for at kunne vokse.

Hvis du arbejder non-stop, er alt hvad du gør at smide energi væk, som du aldrig får tilbage. Og denne energidrænende vane intervenerer også med din tid.

Vi anbefaler at du læser denne efter “7 energidrænende vaner du skal stoppe med det samme”:

Tør du at være ærlig og udtrykke, hvad der er godt for dig?

Dit hus er et stort kaos

Du vil automatisk føle dig meget bedre tilpas i et rent, velordnet, præcist rum. Steder fyldt med ting, som du ikke engang bruger, fremkalder angst og apati.

Hvis du vil starte fra begyndelsen, er det første, du skal gøre at rydde op i dit hjem og smide ting ud, der berøver dig din energi. Glem ikke, at mindre er mere.

Konverter dit hus til et sted, du altid vil komme hjem til, hvor gode vibrationer er i luften, og du kan slappe af uden at give efter for depression.

Du lytter ikke til din krop

Kvinde der staar med haenderne over hovedet

På grund af monotonien i det daglige liv glemmer vi nogle gange, at vi er levende væsener. Vi udsætter vores organer for lange arbejdsdage, pres og stress uden at lytte til, hvad de fortæller os.

Det er praktisk talt umuligt at overleve under sådanne vilkår. Du skal tage et frisk pust, meditere og udøve motion for at eliminere toksiner og afslutte denne energidrænende vane.

I mellemtiden er det uundværligt at spise en kost rig på vitaminer, mineraler og næringsstoffer, der holder dig sund.

Du fører et stillesiddende liv

Hvor ofte bevæger du dig? Det er ligegyldigt, om du bruger meget tid på kontoret: lad ikke din krop vænne sig til at sidde ned. Hvis du gør det, kommer din krop ind i en ond cirkel af apati.

Men når du begynder at bevæge dig rundt og gå i mindst 30 minutter om dagen, frigør du endorfiner, der vil øge dit energiniveau og holde dig opmærksom.

Energidrænende vaner: Du bekymrer dig for meget

Mand med hue - energidraenende vaner

Bekymring over dagligdags problemer er normalt. Det er kun alarmerende, når du ikke kan styre din bekymring, og angst regulerer dine følelser.

Angst kan manifestere sig gennem symptomer som:

Dette sker, fordi der er mere aktivitet på venstre cerebrale hjernehalvdel; med andre ord arbejder den logiske og rationelle tænkning non-stop.

En patient skal stå over for sin frygt og styrke vedkommendes selvværd.

Giv slip på din fortid! Organiser din fremtid for at bevare dit energiniveau ved at afslutte disse energidrænende vaner en gang for alle.

Er du klar til at tage fat på dine energidrænende vaner?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Afari, N., & Buchwald, D. (2003, February). Chronic fatigue syndrome: A review. American Journal of Psychiatry.
  • Fukuda, K., Straus, S. E., Hickie, I., Sharpe, M. C., Dobbins, J. G., & Komaroff, A. (1994). The chronic fatigue syndrome: A comprehensive approach to its definition and study. Annals of Internal Medicine121(12), 953–959.
  • Hockey, G. R. J., Maule, A. J., Clough, P. J., & Bdzola, L. (2000). Effects of negative mood states on risk in everyday decision making. Cognition and Emotion14(6), 823–855.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.