6 usunde genstande, man bør kende til

Bakterier kan hobe sig op på mange af de ting, vi bruger til dagligt. For at undgå dette problem kan du desinficere dine ting regelmæssigt, eller simpelthen skifte dem ud engang imellem.
6 usunde genstande, man bør kende til

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vi har det med at bruge de samme ting igen og igen derhjemme til mange forskellige formål. I denne artikel vil vi give dig 6 usunde genstande, man bør kende til!

Du er måske ikke klar over, at mange af de ting, vi bruger, slet ikke er så sikre og hygiejniske, som de måske lader til at være. De kan endda i nogle tilfælde forårsage bestemte helbredsproblemer.

Selvom de i starten måske virker uskadelige og uden negative bivirkninger kan de med tiden føre til infektioner og andre problemer.

Dette skyldes, at de nemt bliver beskidte. Desuden er de lavet af giftige stoffer, som kan udløse allergiske reaktioner.

I dag ønsker vi at gennemgå de seks mest brugte usunde genstande i hjemmet.

Når du ved, hvilke ting der kan være farlige, kan du bruge dem med større påpasselighed.

Find ud af mere her:

1. Badesvampe

Badesvamp

Badesvampe har til formål at rengøre hunden og fjerne døde hudceller.

På grund af materialet, de er lavet af, så bliver de dog hurtigt til at levested for bakterier, mug og flere andre former for svamp.

Det værste er, at mange genbruger dem uden at disinficere dem først. De er heller ikke opmærksomme på, at dette kan føre til infektioner i huden og andre problemer.

Det bedste, man kan gøre, er at købe loofah eller vegetabilske svampe. De kan takket være deres indhold af enzymer forhindre væksten af mikroorganismer.

Det er også en god idé at skifte dem ud regelmæssigt. Man kan også skylle dem med antibakterielle ingredienser engang imellem, såsom klart eddike.

Læs også denne artikel efter “6 usunde genstande, man bør kende til”:

Rens fuger naturligt med disse tricks

2. Blenderen

Ens blender er meget nyttig og et nødvendigt køkkenredskab. Men den kan også udgøre en risiko, hvis man ikke passer ordentligt på den.

Tætningerne og tilbehøret, som de normalt kommer med, er typisk lavet af gummi. Og det er placeret i den mest risikable del af køkkenet, hvor bakterier, mug og bakterier, såsom salmonella og e. coli kan vokse.

Af denne grund bør man altid skille den helt ad efter brug for at vaske alle delene, især alle delene af gummi.

3. Antibakteriel sæbe

Person der bruger saebe

Selvom dette produkt er lavet til at fjerne bakterier på hænderne, så er det blevet bevist, at det også dræber de gavnlige mikroorganismer.

Antibakteriel sæbe, gele og andre rengøringsmidler er forbundet med en øget risiko for hoste, ondt i halsen og allergier.

Udover det indeholder disse produkter triclosan. Det er et stof, som er blevet forbundet med problemer med muskelfunktionen, risiko for hjerteysgdomme og hormonændringer.

4. Vatpinde

Vatpinde har altid været en populær genstand til at fjerne overskydende voks, der ophober sig i ørerne.

Selvom det er blevet reklameret med at være en dårlig vane, så ignorerer de fleste pesonne dette råd. Og mange bliver ved med at anvende dem til dette formål.

Ulempen er, at de kan skubbe en del af voksen dybere ind i de indre dele af øret. Det kan med tiden blokere ens ørekanal.

Når man kommer ting ind i det indre øre, så bliver et stof kendt som histamin dannet. Det forårsager en irriation og inflammation.

For at kunne fjerne overskydende ørevoks, så bør man anvende alternativer såsom dråber, saltvandsopløsning, iltet vand eller endda olivenolie.

5. Værktøjer til manicure og pedicure

Vaerktoej til mani pedi - usunde genstande

De fleste værktøjer, der bliver brugt til fingerneglene og pleje af fødderne, er fyldt med bakterier og andre mikroorganismer fra huden.

Denne situation bliver blot værre, når forskellige familiemedlemmer bruger de samme værktøjer uden at disinficere dem først.

De kommer i direkte kontakt med huden på fødderne og hænderne ved hver anvendelse. Så det er ikke så mærkeligt, at de er fyldt med forskellige patogener.

Det er derfor, man bør sterilisere dem hver gang, man anvender dem. Og man bør sikre sig, at de bliver ordentligt disinficeret.

Med hensyn til pimpsten og neglefile så bør disse blive skiftet ud mindst en gang om måneden.

Besøg denne artikel efter du har læst “6 usunde genstande, man bør kende til”:

To ingredienser til at slå neglesvamp ihjel med

6. Genstande af gummi

Genstande af gummi er blevet populært i køkkenet. Det skyldes, at de er praktiske og ikke ridser ens gryder og pander.

Problemet er, at dette materiale bliver beskadiget ved hver anvendelse og mister noget af dets beskyttende lag, som også hjælper en med at rengøre det.

Med tiden vil man bemærke, at de bliver matte at se på og får små pletter af fugt eller mug.

Udover det kan patogener såsom e. coli og gær leve i håndtagene.

Det bedste, man kan gøre, et at købe nye værktøjer lavet af en anden type materiale. Eller i det mindste disinficere dem efter hver anvendelse.

Som du sikkert har bemærket, så kan mange af de genstande, som du sikkert tror er sunde, faktisk udgøre en risiko for dit helbred, hvis du fortsætter med at anvende dem uden påpasselighed.

Man bør huske dette fra nu af og følge de ovenstående tips for at undgå, at man udsætter sig selv og sin familie for en risiko.

Det kan interessere dig ...
Seks steder i hjemmet du glemmer at rengøre
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Seks steder i hjemmet du glemmer at rengøre

Vidste du, at der er mange steder, de fleste af os glemmer at rengøre, som vi overser i vores hjem? Det vigtigt at huske disse glemte steder rengør...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.