7 æteriske olier, der hjælper dig med at slippe for vorter

Selv om der normalt ikke er ubehagelige bivirkninger, skal du straks vaske olien af med rigeligt vand, hvis du oplever en smertefuld brændende fornemmelse, når du anvender æteriske olier.
7 æteriske olier, der hjælper dig med at slippe for vorter

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vil du slippe af med vorter? Æteriske olier kan hjælpe.

Vorter er små hudændringer, der kommer fra en hudinfektion. Den inficerende virus er en undertype af Human Papillomavirus (HPV).

Denne virus reproduceres hurtigt. Lidt efter lidt stimulerer den unormal cellevækst, indtil den producerer meget smitsomme og grove hudændringer.

Immunforsvaret producerer de nødvendige antistoffer for at bekæmpe virussen. Udseendet af vorter kunne således være en indikation på et svækket immunforsvar.

Udseendet af vorter betyder dog ikke nødvendigvis, at der er et alvorligt helbredsproblem. De er smertefrie og bliver normalt let behandlet med nogle få naturlige midler.

Vi ved, at vorter kan dukke op på et givent tidspunkt og næsten hvor som helst på kroppen, så i dag vil vi vise dig 7 æteriske olier, der hjælper dig med at behandle dem!

1. Oregano æterisk olie

Kander med urtevand

Denne æteriske olie er et af de mest populære antivirale og antibakterielle kosttilskud, som kan beskytte din hud mod virkningerne fra infektioner.

Anvendelse af denne olie på det berørte sted reducerer gradvist vorternes størrelse. Plus, som en ekstra effekt reducerer den, den virus, der gør vorterne smitsomme.

Hvordan bruger jeg det?

 • Påfør flere dråber oregano æterisk olie på det berørte område og lad det sidde uden at skylle det af.
 • Gentag denne proces mindst to gange om dagen hver dag.

2. Pebermynte æterisk olie

De antivirale egenskaber ved pebermynteolie kan bruges til at supplere en behandling for at slippe af med vorter.

De naturlige stoffer i olien hæmmer reproduktionen af ​​virussen og forhindrer dannelsen af ​​nye vorter i andre områder af huden.

Hvordan bruger jeg det?

 • Tilsæt en generøs mængde af pebermynteolie dråber til noget vat og kom det på vorten.
 • Efter påføring af olien skal du sætte et plaster over vorten og lade det sidde over natten.
 • Gentag denne proces en gang om dagen, indtil vorten er væk.

3. Te træ æterisk olie

Te trae aeterisk olie

Kendt for dets antiseptiske og antibakterielle egenskaber er te-træ æterisk olie en af ​​de mest almindeligt anvendte naturlige midler til behandling af vorter.

Den indeholder midler som terpinolen og alfa-terpinen, hvis antivirale egenskaber effektivt bekæmper infektionen forårsaget af Human Papillomavirus (HPV).

Hvordan bruger jeg det?

 • Påfør flere dråber te-træ æterisk olie til vorten og lad olien sidde. Din hud skal absorbere den.
 • Gentag dette to eller tre gange om dagen for at se effektive resultater. Gør det hver dag.

4. Eukalyptus æterisk olie

Selvom det sædvanligvis bruges til behandling af luftvejsinfektioner, er eukalyptus æterisk olie også en effektiv behandling mod dine vorter.

Dens anvendelse “brænder” de hårde knolde af huden og bekæmper den virus, der starter infektionen.

Hvordan bruger jeg det?

 • Gnid forsigtigt et par dråber eukalyptus æterisk olie over vorten og dæk det med et plaster.
 • Lad olien sidde mellem to til tre timer, og fjern derefter plasteret og gentag processen igen, lad den sidde i yderligere to til tre timer.

Anbefalet læsning:

Fem behandlinger mod vorter

5. Nellike æteriske olier

Nellike aeterisk olie

De antivirale bioaktive forbindelser indeholdt i fedtsyreolien fra nelliker (såsom carvacrol og eugenol) er meget effektive til bekæmpelse af human papillomavirus, hvilket hjælper med at reducere udseendet af vorter på huden.

Den direkte påføring af olien på vorterne bidrager til at mindske vorterens størrelse og giver igen en helbredende effekt.

Hvordan bruger jeg det?

 • Påfør flere dråber nellike olie på vorten og lad olien sidde uden at skylle den af.
 • Gentag processen tre gange om dagen, indtil problemet er under kontrol.

6. Timian æteriske olier

Olien, der er fremstillet af timian æterisk olie, har antibiotika og antivirale egenskaber, der letter behandlingen af ​​denne tilstand, herunder når vorterne har nået en betydelig størrelse.

Disse egenskaber sætter et stop for den fortsatte vækst af de grove læsioner og styrer virussens aktivitet og undgår udbredelse til andre områder af huden.

Hvordan bruger jeg det?

 • Tilsæt dråber af den æteriske olie til noget vat og kom det på vorten. Efter påføring skal du sætte et plaster på det berørte område.
 • Lad det sidde i to timer, fjern derefter plasteret og gentag processen.

7. Ingefær æteriske olier

Aeterisk olie med ingefaer

Gingerol, den vigtigste bioaktive forbindelse i ingefær, har antibiotika og anti-inflammatoriske egenskaber. Disse letter fjernelsen af ​​disse uheldige hudændringer.

Når du anvender det direkte, kommer den æteriske olie i en intens kamp med virussen, som den i sidste ende vinder og fjerner den overskydende hud, der danner vorterne.

Hvordan bruger jeg det?

 • Gnid nogle dråber ingefær æterisk olie på vorten. Lad din hud optage olien.
 • Gentag denne proces mellem tre til fire gange om dagen, indtil vorterne forsvinder.

Du bør udnytte de fantastiske egenskaber af æteriske olier som en løsning til vorter. Stop disse skæve små hudparasitter fra at ødelægge skønheden i din hud!

Der er mange gode muligheder i artiklen. Brug den, som du finder mest tiltalende, eller som har fanget din opmærksomhed. Du vil se gode resultater!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.