7 anti aging hemmeligheder fra Himalaya

Vidste du, at granatæblejuice er bedre for dit helbred end grøn te? Det er rig på antioxidanter og har samtidig antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber.
7 anti aging hemmeligheder fra Himalaya
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Måske kender du allerede til de ekstraordinære evner, folket som lever mellem Himalaya bjergene, besidder. Mange af dem når de 100 år uden at være mærket af hverken fysiske eller psykiske lidelser. Den forventede levealder i landene i regionen, som f.eks. Tibet, Bhutan, Nepal og Indien er meget høj. Det skyldes den helt særlige livsstil, som befolkningen fører. Hvis du gerne vil vide mere om disse Himalaya folkets anti-aging hemmeligheder, så læs med her!

Naturlige anti-aging midler

Hvordan kan mænd og kvinder i Himalaya blive over hundrede år gamle? Hvor finder de deres “ungdommens kilde?” Hvordan forebygger de sygdomme og smerter? Der er mange forskellige spørgsmål, man kan stille, men svaret til dem alle er det samme: De bruger moder naturs egne midler. Hvis man også tager i betragtning, at disse mennesker lever i et område af verden, hvor der er flere bjerge og marker end bygninger og smog, vil man sagtens kunne forstå deres “hemmelighed”.

Mange naturlige produkter, som findes i Himalaya, bruges til at fremme sundheden og forlænge livet hos dem, der bor i området. Befolkningen i området bruger disse naturlige produkter hver dag, hvilket gør en kæmpe forskel.

Anbefalet læsning efter “7 anti aging hemmeligheder fra Himalaya”:
5 cremer der reducerer mørke pletter på dit ansigt

Himalayas anti-aging hemmeligheder

Sov godt med ashwagandha

Ashwagandha er en tibetansk urt, som man har brugt i århundreder. Den forbedrer søvnen og bruges derfor til at behandle søvnløshed. Det er essentielt for både krop og sind, at man får hvilet sig godt. En undersøgelse af ashwagandha viste, at bare det at indtage 100 mg inden sengetid, var meget effektivt til at hjælper patienter som havde problemer med at falde i søvn. Derudover bruges denne urt også til at udløse kortisol og reducere stressniveauet.

Hjælp dit hjerte med granatæble

Granatæble har mange fordele for dit helbred, især for hjertet. Nutidens moderne videnskab har vist, at granatæbler, der vokser vildt i Himalaya, indeholder visser stoffer som er særligt gode for hjertet. Ren granatæblejuice er for eksempel tre gange bedre for kroppen end grøn te. Bare 60g granatæble om dagen er nok til at forbedre dit hjertes sundhed betydeligt.

2-pomegranate-ice-cream

Lev 20 år længere med gojibær

Gojibær er en af de vigtigste hemmeligheder som hjælper folkene i Himalaya med at leve 20 år længere end resten af verden. Dette mirakelbær har et højt indhold af jern og vitamin C, som hjælper kroppen med at optage jern. Gojibær har også det højeste indhold antioxidanter af alle madvarer i hele verden, ifølge ORAC skalaen. Drik ren gojijuice eller spis en lille håndfuld bær hver dag for at få det meste ud af deres fantatiske fordele.

Kom af med angsten, og find ro med sandeltræ

På grund af dets krydrede og skarpe duft, er sandeltræ blevet brugt til at reducere stress, bekæmpe angst og behandle depression i århundreder. Nogle mennesker drypper endda en smule æterisk sandeltræsolie på deres “tredje øje” (midt i panden) under dyb meditation. Sandeltræsolie, eller en pasta lavet ved at blande sandeltræspulver med vand, har en beroligende effekt på krop og sind. Duften kan berolige nerverne, lindre stress og højne humøret.

3-meditation

Dulm maven med kardemomme

Hvis du ofte lider af dårlig mave, oppustethed eller luft i tarmene – eller hvis du gerne bare vil berolige din fordøjelseskanal og forbedre fordøjelsen generelt – bør du prøve denne kraftfulde urt og krydderi: kardemomme. Denne urt, som ofte anvendes i det asiatiske køkken, kan stimulere appetitten, beskytte mavevæggen, stoppe diarré, mavekramper og og luft i tarmene, forebygge dårlig ånde, stimulere og puste nyt liv i kroppen, forebygge tyktarmskræft og er desuden en stærk smertestillende. Drys en tsk. stødt kardemomme i din te eller kaffe og drik det 10 minutter før hvert måltid.

Lækker hud med havtorn

Havtorn er en af de nyeste opdagelser i moderne medicin, når det kommer til anti-aging – især med hensyn til at bremse tidens indvirkning på huden. Denne busk, som oprindelig stammer fra Nepal, har lyse røde eller orange frugter som stimulerer genopbygningen af celler og beskytter huden fra det skadelige, ultraviolette lys.

Havtorn indeholder omega-7, som er et anerkendt middel til at forynge huden, og antioxidanter, som heler beskadigede celler. Prøv at bruge en fugtgivende creme med havtorn som nøgleingrediens for at få en lækker glød i huden. Havtornsolie bruges også til at forebygge og reducere forekomsten af strækmærker.

Hel din hud med neemblade.

Folkene i Himalaya bader i varmt vand og bruger neemblade til at hele sår og udslæt. Olien fra bladene fra neemtræet er blevet brugt i Asien i over 2000 år. Ud over at have positive æstetiske virkninger, har neemblade også astringerende og helende egenskaber, som bruges til at behandle diabetes og gigt. Det bruges også til at nedsætte symptomerne på malaria, lungebetændelse, gigt og slidgigt. Derudover kan olien bruges til at lindre nervesystemet og er et effektivt muskelafslappende middel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Castillo Garzón, M. J., Ortega Porcel, F. B., & Ruiz Ruiz, J. (2005). Mejora de la forma física como terapia antienvejecimiento. Medicina Clinica. https://doi.org/10.1157/13071011
  • Vélez, C. S., Aristizábal, A. M., & Madrid, C. P. (2017). Estrategias antienvejecimiento. Dermatologia Cosmetica, Medica y Quirurgica.
  • López Luengo, M. (2004). Los aceites esenciales. OFFARM. https://doi.org/10.1117/12.2179560

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.