5 fordele ved himalaya salt lamper

Saltlamper er faste mineralstykker, som ikke kun pynter et rum, men også balancerer energi.
5 fordele ved himalaya salt lamper

Sidste ændring: 23 november, 2020

Uanset hvor rent dit hjem er, er der en procentdel af bakterier i luften, der forurener din krop, og Himalaya salt lamper kan hjælpe dig med at reducere det.

Himalaya salt lamper

Har du hørt om saltlamper? De er naturlige klipper, der har dannet gennem mere end 250 tusinder år. De har ikke noget at gøre med saltet, der er i dit køkken. De stammer fra Himalaya og er karakteriseret ved at være en rå og krystalliseret forbindelse, der dannes i aflejringer.

Fordi de er et helt naturlige produkter, har ingen sten samme form, størrelse eller struktur. Når de dannes naturligt, bruges de som lamper, stearinlys eller blot for at dekorere rum. Takket være deres mineralske egenskaber kan de oplyse et helt rum.

De første til at bruge disse saltlamper var dem, der boede i de nærliggende byer til aflejringer. Lamperne dannes af forskellige typer mineraler, såsom: røde, gule eller hvide salte. Derudover omfatter andre lithium, halit og selenit.

Men hvilke fordele har disse lamper? De er blevet værdsat af feng shui eksperter, fordi de tager sig af at opretholde balancen i et hjem. De gør det ved at invitere dig til at komme ind i en tilstand af afslapning, der hjælper dig med at sove bedre, hvilket reducerer stress og depression, blandt andre andre fordele.

Jod hjælper kroppen, fordi det genererer negative ioner, som hjælper kredsløbs-, fordøjelses-, immun- og åndedrætssystemerne.

Fordele ved at have saltlamper

1. Reducerer allergier og åndedrætsbesvær

Mineral

Placering af en saltlampe i et soveværelse eller stue er perfekt til folk, der har allergier, fordi de fjerner støv, svamp og skimmelsvamppartikler. Disse saltlamper er vidunderlige til at rense luftvejene.

De er endda gavnlige mod astmaangreb. Fra det øjeblik de opvarmes absorberer de bakterier og partikler, der flyder rundet i luften. De fjerner positive ioner, der er skadelige for vores helbred.

2. Energi fremskyndelse

Stranden, naturlige vandløb, landet eller klatring af et bjerg – de frigiver alle negative ioner; med andre ord er det et bundt af positiv energi og vitalisering for kroppen. Det samme sker med Himalaya salt lamper. Negative ioner fremmer ilt og holder os opmærksomme på enhver form for trussel.

3. Sig farvel til søvnløshed

Kvinde der sover

Når vores omgivelser er fulde af positive ioner, er vores blodcirkulation og den måde, som ilt rejser gennem vores hjerne kompromitteret.

Som følge heraf begynder vi at få problemer med at falde i søvn. Du behøver ikke at tænde lampen hele natten. At have den tændt om dagen er tilstrækkeligt til at reducere positive ioner.

4. Forbedrer koncentrationen

Udgivelsen af negative ioner gør det muligt for kroppen at producere mere serotonin. Dette stof afgiver en generel følelse af god sundhed og lykke i hjernen.

Det hjælper folk med at forblive positive, reducere depression samt kanalisere fornøjelse. Alle disse fordele hjælper kroppen med at skabe en tilstand af afslapning og forbedrer koncentrationen.

5. Fremmer stofskiftet

Mineraler

De komponenter, der findes i Himalayasalt regulerer fordøjelsen og fremskynder både tarmbevægelsen samt kredsløbssystemet. Alle disse effekter forbedrer stofskiftet, da det giver cellerne i fordøjelseskanalen bedre mulighed for at absorbere næringsstoffer.

Glem ikke at nervesystemet regulerer fordøjelsessystemet, og at hormonerne, der fjerner positive ioner i saltlamperne, holder tingene i gang.

Anbefalinger

  • Lad ikke støv samle sig i dit hjem. Du skal rengøre lampen med en klud hver 3. dag.
  • Sæt aldrig lampen tæt på vandhanen under nogen omstændigheder, da luftfugtigheden kan forårsage, at den går ud.
  • Du bør holde lampen tændt så længe som muligt. Ved at gøre dette kan den balancere ionerne i miljøet.
  • Du kan have flere saltlamper i dit hjem uden at forårsage skade på din krop. Ideelt set kan du have en til hver 4. kvadratmeter.
  • Hvis du ikke vil bruge saltlampen, skal du dække den med en plastikpose for at opretholde temperaturen og holde den i god stand.

Hvor kan jeg købe en saltlampe?

Det er faktisk ikke så kompliceret at finde dem. Du kan finde dem på apoteker, naturfødevare- eller naturlægemiddelforretninger og selv på web-shops. Prisen på en lampe afhænger af vægten. Himalaya salt lamper vejer generelt alt fra 2 kg og derover. Da de varierer i størrelse, kan du bestemme, hvor meget du er villig til at betale for din egen saltlampe.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Llerandi Cruz M. El uso de los iones negativos como complemento a la terapia psicológica con el propósito de mejorar estado de ánimo depresivo o depresión. Universidad del Turabo (Puerto Rico), ProQuest Dissertations Publishing, (2017)
  • Rodríguez Picazo A. Meteorología y salud. (1978)
  • Healthline.com Himalayan Salt Lamps: Benefits and Myths [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/himalayan-salt-lamp-benefits
  • Healthline.com Salt Lamps: Your Questions Answered [Online] Available at: www.healthline.com/health/under-review-salt-lamps

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.