7 fødevarer der hjælper dig med at producere ungdomsenzymet CoQ10

Coenzym Q10, også kaldet ubiquinon eller CoQ10, er en antioxidant, der hjælper med at bekæmpe tegn på alderdom. Lær mere om denne vigtige antioxidant, og hvordan du sikrer din krop får nok.
7 fødevarer der hjælper dig med at producere ungdomsenzymet CoQ10

Sidste ændring: 04 juli, 2019

Du har måske hørt folk taler meget om det såkaldte ungdomsenzym. I denne artikel får du 7 fødevarer der hjælper dig med at producere ungdomsenzymet CoQ10.

Coenzym Q10, også kaldet ubiquinon eller CoQ10, er en antioxidant. Det findes naturligt i hver eneste af kroppens celler.

Dets arbejde er så grundlæggende, som det er nyttigt: Det beskytter dig mod frie radikaler. Det beskytter også mod ethvert eksternt stof, der forårsager oxidativ skade.

Derudover gør det det lettere for cellerne at lave energi. Dette øger modstanden, styrken og fastheden af mange af dine muskler.

En større koncentration af CoQ10 i din krop overføres til en bedre evne til at bekæmpe virkningerne ved aldring.

Faktisk har rynke cremer alle dette som en af deres ingredienser. Hver af dem tilføjer dette fantastiske, multi-brugs enzym.

Nuvel, før du bruger eksterne behandlinger, er der noget endnu bedre for din krop. Vi ønsker, at vores organer producerer CoQ10 naturligt.

I dag ønsker vi, at du tager et kig på de 7 fødevarer, der vil hjælpe dig med at gøre dette.

Skriver du det her ned?

1. Laks

To skiver laks

Fisk er rig på fedtsyrer, som omega 3 og omega 6, der er uundværlige for både at genvinde og øge dit niveau af CoQ10.

Blandt dem er den mest anbefalede utvivlsomt laks.

I Japan nyder det japanske folk sædvanligvis et godt niveau af denne antioxidant. Dette skyldes, at de inkluderer en masse både frisk og rå fisk i deres kostvaner.

Selvfølgelig er det ikke altid klogt at spise rå fisk. Så du skal bare huske på, at du skal spise frisk laks, makrel eller sardiner tre eller fire gange om ugen.

Anbefalet læsning efter “7 fødevarer der hjælper dig med at producere ungdomsenzymet CoQ10”:

Sådan kan du håndtere stress korrekt

2. Kylling

Kød er generelt meget rig på CoQ10.

Rødt kød er ikke særlig godt på grund af dets store mængder af fedt. Dette fedt er giftigt og hæver dit kolesterol tal og dine triglycerider. Så vi vender os til kylling i stedet.

Kyllingelår er en meget god kilde til CoQ10.

Kombiner dette kød med andre sunde fødevarer for en sund, afbalanceret kost. En god ide til noget at spise det med er en gulerodssauce.

Undgå dog at lave kylling med for mange olier.

3. Jordnødder

Jordnoedder

Ikke alle fødevarer, der er rige på CoQ10, kommer fra dyr. Jordnødder, for eksempel, er en af ​​de vegetabilske kilder, der har det højeste antal af denne forbindelse.

En håndfuld ristede jordnødder har 0,8 mg CoQ10.

Derudover er jordnødder ligesom vindruer, rig på resveratrol, en meget sund anti-age antioxidant.

På grund af dette har det flere effekter, hvis vi spiser en ordentlig mængde. Det regulerer blodgennemstrømningen og tager sig af fastheden af ​​vores muskler. Dette gør det muligt for os at bekæmpe virkningerne fra tidens gang.

4. Broccoli

CoQ10 er også til stede i broccoli og broccoli spirer.

At spise denne grøntsag regelmæssigt tillader os at forhindre flere sygdomme. Dette omfatter hjertesygdomme og blodpropper. Dette er på grund af dets høje mængder af antioxidanter, som CoQ10.

Nogle vigtige oplysninger at huske på er, at CoQ10 kun er til stede i friske fødevarer.

Hvis de har været frosset ned eller i dåse, forsvinder dette coenzym.

5. Appelsin og jordbærjuice

Generelt har frugter ikke ofte ungdomsenzymet CoQ10 i sig. De eneste der kan hjælpe os med at få det, som vi har brug for, er appelsiner og jordbær.

På grund af dette er det en meget god idé at drikke disse som en frisk juice så ofte som muligt.

Sød det ikke: søde det med noget fjerner dets ernæringsmæssige virkninger. Dette inkluderer tilsætning af sukker, honning og endda stevia.

6. Spinat

Spinat

Spinat er den rigeste vegetabilske kilder til CoQ10.

Spinat er en fremragende grøntsag, du skal spise ofte. I dette tilfælde er det altid bedst at spise det råt.

Spinat er rig på vitaminer, fibre og mineraler. Det har også phytonutrienter som beta-caroten og lutein. Alle disse elementer er ansvarlige for at beskytte os mod cellulær skade.

Hvis du vil passe på din huds fasthed, bekæmpe dybe rynker eller få dit ansigts udstråling og toning tilbage, så tøv ikke. Spis spinat!

Læs også denne artikel efter “7 fødevarer der hjælper dig med at producere ungdomsenzymet CoQ10”:

Syv fødevarer med zink og deres egenskaber

7. Tofu

Skaal med tofu - ungdomsenzymet CoQ10

Tofu er et 100% vegetabilsk protein. Det er lavet på sojabønner.

Medtag dette i dine salater og supper. Dette er en god mad at spise, fordi den store mængde CoQ10 og calcium det har beskytter dine knogler. Det beskytter også dine muskler og din krop generelt.

Tofu har lige så meget protein som kød, og det er fuld af B-komplekse vitaminer. Dette dækker en stor del af vores cellers energibehov. Dette hjælper også dem med at bekæmpe virkningerne fra tidens gang.

Som vi ældes mister vi en lille mængde CoQ10 lidt efter lidt. Det er nødvendigt at dække disse tab med de fødevarer, vi har vist dig i dag. De vil være en stor hjælp!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • García Triana, B. E., Saldaña Bernabeu, A., & Saldaña García, L. (2013). El estrés oxidativo y los antioxidantes en la prevención del cáncer. Revista Habanera de Ciencias Médicas12(2), 187-196.
  • Mataix Albert, B. (2005). Efecto de los ácidos grasos de la dieta y la suplementación con coenzima Q10 sobre el estrés oxidativo cerebral durante el envejecimiento.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.