7 grunde til, hvorfor du burde spise flere nødder

Nødder er en af naturens sundeste fødevarer. De giver essentielle fedtsyrer, næringsstoffer og protein. Opdag 7 grunde til at spise flere nødder her.
7 grunde til, hvorfor du burde spise flere nødder
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 25 august, 2022

7 grunde til, hvorfor du burde spise flere nødder. Nødder betragtes som en af de mest komplette kilder til energi og ernæring. De er en fremragende kilde til essentielle fedtsyrer, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Nødder kommer i forskellige sorter, såsom mandler, valnødder, hasselnødder og jordnødder.

Det er fejlagtigt antaget, at spisning af nødder fører til vægtøgning, fordi de indeholder fedt og en betydelig mængde kalorier.

Tværtimod er det blevet bevist, at de er gavnlige for kroppen. Faktisk støtter de et sundt vægttab.

Dette skyldes de sunde fedtstoffer, de indeholder, hvilket rent faktisk øger dit energiforbrug i løbet af dagen.

Derudover er nødder rig på fiber, som hjælper dig med at bekæmpe sult og forhindrer overspisning.

Der er flere grunde til, at alle bør spise nødder regelmæssigt. I dag vil vi afsløre 7 af de vigtigste grunde nedenfor.

1. Nødder forbedrer hjertesundheden

Mandler

Den høje koncentration af essentielle fedtsyrer, der findes i nødder, gør dem til en af ​​de vigtigste allierede i forbindelse med kardiovaskulær sundhed.

De indeholder alfa-linolsyre, hvilket reducerer din risiko for hjertearytmi og akkumulering af kolesterol i arterierne.

At spise nødder regelmæssigt har vist sig at være lige så effektivt som olivenolie til i at reducere betændelse og rense blodet efter et fedtmåltid.

Deres fiberindhold og vegetabilske steroler reducerer lipiderne, som absorberes gennem tarmene og faciliterer deres udstødning.

Nødder indeholder også arginin, en essentiel aminosyre, der holder blodkarets vægge elastiske og forhindrer højt blodtryk.

Se også denne artikel efter “7 grunde til, hvorfor du burde spise flere nødder”: 3 Avocado Smoothies til at reducere kolesterol

2. De beskytter din hjernes sundhed

Pistacienødder og valnødder giver en betydelig mængde essentielle aminosyrer og antioxidanter, som beskytter hukommelsen og hjernens sundhed.

Folinsyren og vitaminerne A og E i nødder forbedrer nervesystemets virken og reducerer risikoen for udvikling af demens og Alzheimers.

3. De er anti-inflammatoriske

3 haender

Omega 3 fedtsyrerne i nødder er relateret til kontrol og reduktion af kroppens inflammatoriske processer.

Mange læger og sundhedsprofessionelle bekræfter, at de fleste sygdomme er forankret i manglende kontrol af inflammationsresponsen.

Spisning af disse fødevarer er nøglen til at forhindre talrige almindelige og kroniske lidelser.

4. De forbedrer fordøjelsessystemet sundhed

Den største fordel denne fødevare har at tilbyde til din fordøjelseshygiejne skyldes dets kostfiberindhold.

Det forbedrer absorberingen af næringsstoffer i tarmen og letter bortskaffelsen af affaldsprodukter.

Spisning af nødder reducerer fordøjelsesbesvær og ernærer de gavnlige bakterier i tyktarmen for at regulere kroppens pH-værdi.

5. De forhindrer for tidlig aldring

Kvinde med groenne oejne

Alle sorter af nødder anbefales til hudens sundhed, da de alle indeholder vitamin E.

Dette antioxidante næringsstof reparerer de cellulære skader forårsaget af frie radikaler og forhindrer den tidlige fremtoning af rynker.

6. De hjælper med at opbygge muskelmasse

Nødder er en rig kilde til protein, hvilket gør dem fremragende til at opfylde de daglige ernæringsbehov, der kræves under intens fysisk træning.

Nogle ernæringseksperter anbefaler at spise en lille portion, før man går i seng, da fibrene og de sunde fedtstoffer vil forhindre nedbrydningen af muskelvæv under søvn.

Du bør læse denne artikel efter “7 grunde til, hvorfor du burde spise flere nødder”: 7 sunde fødevarer til at spise før en træning

7. Du bør spise flere nødder da de bekæmper fedme

Kvinde paa en badevaegt - flere noedder

De, der er kraftige eller overvægtige, kan virkelig nyde godt af denne fødevare.

Dets høje mængde fiber og protein understøtter din krops fedtforbrændingsevne for at hjælpe dig med at tabe dig.

Overvægtige mennesker, der inkluderer mandler, valnødder og andre typer nødder i deres kost vil lettere tabe sig i forhold til dem, der ikke gør det.

Som du kan se, er der mange grunde til at spise nødder i løbet af ugen. Du kan nemt spise dem på farten eller tilføje dem til dine yndlingsopskrift.

Det kan interessere dig ...
Her er de bedste sunde fedtstoffer, der ikke gør dig fed
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Her er de bedste sunde fedtstoffer, der ikke gør dig fed

Disse 5 sunde fedtstoffer passer til enhver kost og vil få dig til at føle dig bedre. Du kan bruge dem som et alternativ til andre typer af fedtsto...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Philpott JD., Bootsma NJ., Rodriguez Sánchez N., Hamilton DL., et al., Influence of fish oil derived n 3 fatty acid supplementation on changes in body composition and muscle strenght during short term weight loss in resistance trained men. Front Nutr, 2019.
  • Martí del Moral A., Fortique F., Omega 3 fatty acids and cognitive decline: a systematic review. Nutr Hosp, 2019. 36 (4): 939-949.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.