7 fordele ved valnødder, som du ikke kender til

Hvis du vil udnytte valnødderne fuldt ud, er alt du behøver en håndfuld om dagen. De kan være rige på kalorier, men de er det værd. Lær hvorfor i denne artikel.
7 fordele ved valnødder, som du ikke kender til
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Valnødder er en af de mest næringsrige nødder og en af de bedste for dit helbred.

De har et højt indhold af protein, sunde fedtstoffer, fibre, naturlige steroler, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Disse er mere end nok næringsstoffer til at gøre dem til en af de sundeste og bedste valgmuligheder derude!

I dag ønsker vi at se nærmere på, hvad der gør disse nødder så fantastiske.

Valnødder er gode til at forebygge kræft

Bryst

Valnødder kan hjælpe med at forhindre prostata og brystkræft.

I en undersøgelse foretaget på rotter havde de, der fik fire hele valnødder i 18 uger, mindre tumorer, der voksede langsommere sammenlignet med rotter, der fik samme mængde af en alternativ fødevare.

Derfor kan de hjælpe med sådanne sygdomme.

De styrker hjertesundheden

Læge holder hjerte

De tager også hånd om af dit hjerte.

Den er rig på aminosyrer og arginin. Det er en perfekt ingrediens, der skal finde et sted i kosten hos alle med kardiovaskulære problemer.

De er fremragende anti-inflammatoriske nødder

Ondt i maven

De høje niveauer af vegetabilsk fedt, omega 3’er og alfa-linolensyrer i valnødder gør dem til et fænomenalt naturligt anti-inflammatorisk middel.

Derudover hjælper de dig med at forhindre blodpropper ved at forbedre blodcirkulationen.

De er fulde af antioxidanter

Blandede nødder

Valnødder indeholder store mængder af antioxidanter. Takket være deres polyphenoler og lipoprotein er det en superstjerne nød.

Sørg for at tilføje dem til din kost, fordi de er ekstremt nærende og gør fantastiske ting for din krop.

De er en fremragende fødevare til din hjerne

Hjerne

Valnødder beskytter dine nerver med deres E-vitamin, folinsyre, melatonin, omega 3 fedtsyrer og antioxidanter.

Forskellige undersøgelser har fundet ud af at de hjælper med at sænke din sårbarhed over for oxidationsstress, noget der sker, når du bliver gammel.

Hvis du vil have din hjerne til at arbejde godt i en længere periode, så er der ikke noget bedre end en håndfuld af dem om dagen.

Du vil bemærke forskellen, og din hjerne vil modtage alle de næringsstoffer, der er nødvendige for at være i perfekt stand. Det kan endda være en god medicin mod Alzheimers sygdom.

De er den bedste ven for mennesker med type 2 diabetes

Tjekke blodsukker

Det har vist sig at indtagelse af denne nød er en af de bedste ting, folk med type 2-diabetes kan gøre.

Fedtet i valnødder er sundt og regulerer metaboliske faktorer hos personer med diabetes og de bidrager til lavere insulinindhold i større grad, når de tages på tom mave uden anden mad.

Hvis du har denne type diabetes, så er en god måde at hjælpe med at håndtere dit blodsukker på at inkludere en håndfuld valnødder i din daglige rutine.

Tjek denne artikel: Falske myter om diabetes

De hjælper dig med at hvile

Kvinde sover

Det kan virke for godt til at være sandt, men noget så simpelt som at spise en håndfuld valnødder vil hjælpe dig med at sove bedre.

Valnødder indeholder melatonin, en antioxidant, der hjælper dig med at falde i søvn og fremmer uafbrudt søvn hele natten.

Du får en mere genoprettende nats søvn, og det vil gøre din krop meget stærkere og sundere, da du vil give kroppen den hvile, som den fortjener og har brug for.

De giver den vegetabilske fedt du har brug for

Halve valnødder

Din krop har brug for en vis mængde fedt hver dag. Valnødder er rige på de omega 6 fedtsyrer, der er meget almindelige i fedtfattigt kød.

Dette næringsstof hjælper din krop til at regenerere sig selv og holde sig frisk, så hvis du ikke ønsker at få omega 6 fedtsyrer fra animalsk fedt, kan du altid erstatte det med valnødder.

Læs også: Fire slags vintermad til vægttab

Alt i alt er valnødder en utrolig mad med utallige fordele for din krop.

Det er dog vigtigt at huske, at da de er rige på kalorier, så det er bedst at indtage en håndfuld om dagen, og det er det. Denne mængde vil være mere end nok til at nyde alt, hvad disse nødder er i stand til at gøre for dit helbred uden at indtage for mange kalorier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • de Lira-García, C., Bacardí-Gascón, M., & Jiménez-Cruz, A.. (2012). Efecto del consumo de nueces, semillas y aceites sobre marcadores bioquímicos y el peso corporal: revisión sistemática. Nutrición Hospitalaria27(4), 964-970. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2012.27.4.5781
  • López León, R., & Ureña Solís, J. (2012). Propiedades antioxidantes de los frutos secos y la disminución del colesterol total y LDL-colesterol. Rev. costarric. salud pública21(2), 87-91.
  • Ma, Y., Njike, V. Y., Millet, J., Dutta, S., Doughty, K., Treu, J. A., & Katz, D. L. (2009). Effects of walnut consumption on endothelial function in type 2 diabetic subjects: a randomized controlled crossover trial. Diabetes care33(2), 227-32.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.