Fire slags vintermad til vægttab

Selvom de her lækre slags vintermad kan hjælpe med vægttab, er det vigtigt, at de indgår i en afbalanceret kost, og at du også dyrker motion hver dag.
Fire slags vintermad til vægttab
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Vi vil alle gerne være i god form og samtidig være sunde. Men om vinteren er det tit svært, enten fordi vi ikke kan passe vores træning eller fordi det bliver for fristende at spise fedt og usundt. Her er fire slags vintermad, der kan hjælpe dig med alligevel at tabe dig i den kolde årstid.

Du kan stadig holde dig i form om vinteren. Kosten er virkelig vigtig. Den mad, du spiser om vinteren, kan gøre en kæmpe forskel for din vægt.

Vintermad der hjælper dig med at tabe dig

1. Nødder

Noedder-indeholder-mange-brugbare-stoffer.-Spis-dem-ofte.

Da de er en fødevare med et højt kalorieindhold, har vi tendens til at tro at de vil gøre os tungere og få os til at tage på i vægt i stedet for at tabe os.

Men denne tanke er dog en fejl, fordi nødder giver den energi vi har brug for, for at holde vores kroppe varme i vinterkulden.

De indeholder også høje mængder af meget sunde fedtsyrer som hjælper os med at bekæmpe kolesterol.

Desuden tilvejebringer de antioxidanter og phytosteroler, som er vigtige næringsstoffer til forebyggelse af sygdomme relateret til overvægt, såsom hjertesygdomme og højt kolesterol blandt andre.

På den anden side giver de et væsentligt bidrag til kroppen af gavnlige vitaminer og mineraler.De giver os med andre ord masser af ernæring.

Når alt dette er sagt, så bør ikke spise nødder for meget af gangen: en håndfuld (50 g) er nok. Det anbefales især at spise dem før de dyrker motion.

Læs også: FODMAP-kostplanen: Derfor skal du prøve den

2. Grød

Grød er den perfekte vintermad til om morgenen. Den hjælper med at bekæmpe forkølelse og med at tabe dig. Grød er fantastisk. Hvis grød er kendt for en ting, er det at det er en meget mættende mad, meget mere end noget almindeligt kommercielt kornbaseret mad.

Der er også undersøgelser, der støtter påstanden at det at spise grød til morgenmad gør at vi spiser mindre mad senere på dagen, især ved frokosttid.

Dette hjælper selvfølgelig med at opretholde vores vægt, fordi vi spiser færre ekstra kalorier og så over tid taber vi os. Havregrøds korn er også rige på zink, fosfor, fiber og vitamin B1.

Det fremmer også væksten af gavnlige bakterier i tarmen. Det påvirker derfor den måde, kroppen holder sig fedt på takket være dets høje præbiotiske fiberindhold.

3. Grøn te

Groen-te-er-ogsaa-meget-sundt.

Grøn te hjælper dig med at starte en vinterdag med en lækker og sund drink. Det har mange fordele. Det er et kraftigt vanddrivende middel og har altid været anvendt i kostvaner af denne grund.

Det at drikke en kop grøn te reducerer også din appetit.

  • Grøn te er rig på antioxidanter og især katekiner. Dets koffeinindhold gør det også til et stærkt stimulerende middel.
  • Disse to komponenter arbejder sammen med hinanden og aktiverer kroppens metabolisme. De hjælper med at fremme lipolyse (mobilisere fedtstoffer så de kan nedbrydes).
  • Grøn te hjælper med dig kort og godt med at tabe dig, selvom virkningerne ikke er stærke nok til at blive taget i betragtning i mere kliniske termer.

Grøn te har også andre betydelige gavnlige effekter på vores krop, såsom at hjælpe os med at overkomme smerter efter en hård træning.

 

Læs også: Tre fedtfattige detoxkure

 

4. Granatæble

Hvis-du-ikke-allerede-har-gjort-granataebler-til-en-fast-del-af-din-kost,saa-proev-nu.

Granatæble er lækkert at spise om vinteren. Denne røde frugt er selve meningen med vintersæsonen. Desværre er den næsten ikke overvejet som en fast del af deres kost af de fleste mennesker.

Granatæbler har mange egenskaber. Det er vigtigt at huske, at det er en antiinflammatorisk antioxidant og at den er meget rig på mineraler (fosfor, jern, kalium og magnesium), som også er afgørende for at forhindre de frygtede vinterforkølelser.

  • Et andet positivt aspekt ved granatæble er, at det består af 85% vand. Vi må ikke glemme, at fødevarer med et højt vandindhold er mere tilfredsstillende og fylder maven mere.
  • De har også en tendens til at give flere kalorier end andre fødevarer. Granatæble giver 68 kalorier pr. 100 gram.

Du kan blande det sammen med dine salater eller endda spise det til din grød, hvis du vil give dine måltider et mere naturlig touch.

Som du kan se er disse fire slags vintermad gode for os, både på grund af deres ernæringsmæssige værdier, men også på grund af deres utallige fordele, herunder at de hjælper os med at tabe os eller opretholde en sund vægt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.