7 lægemidler til urinvejsinfektioner

En urinvejsinfektion (UTI) er et sundhedsproblem som normalt forårsages af gastrointestinale bakterier, især E. coli; de sætter sig på urinrøret og begynder at formere sig. Selvom både mænd og kvinder kan lide af en urinvejsinfektion, er kvinder dem, der er mest berørt. Desværre er risikoen efter at have lidt den første urinvejsinfektion større for at du vil fortsætte med at få dem.
7 lægemidler til urinvejsinfektioner

Sidste ændring: 22 november, 2018

En urinvejsinfektion kan opstå som følge af bakterier, ved at vente for længe med at tømme blæren, ved blandt andet sex og samleje, ved graviditet eller menopause. I denne artikel vil vi snakke om lægemidler til urinvejsinfektioner. De mest almindelige symptomer omfatter hyppig vandladning, små mængder urin, en brændende fornemmelse ved vandladning, ændring i urinens farve, mavesmerter, feber, kvalme og opkastning.

Lægemidler til urinvejsinfektioner

Det er meget vigtigt at handle tidligt, ved det første tegn på en urinvejsinfektion for at forhindre mere alvorlig skade på nyrerne. Selvom det er godt at konsultere din læge, er der nogle hjemmelavede lægemidler til urinvejsinfektioner, som kan hjælpe dig med at bekæmpe dette problem.

Æblecidereddike

Aeblecidereddike

Æblecidereddike er en rig kilde til enzymer, kalium og andre mineraler, der kan hjælpe med til at forhindre væksten af bakterier i urinvejene, for at standse en infektion. Til behandling af en infektion af denne type, kan du bruge æblecidereddike som et alternativ til farmaceutiske antibiotika.

Tilberedning

 • Hæld to spiseskefulde af æblecidereddike i et glas og drik det. Du kan også tilsætte lidt citronsaft og honning for bedre resultater.
 • Du bør kun indtage dette to gange om dagen.
 • En anden mulighed er at komme æblecidereddike i dit badevand og bade i det.

Tranebærsaft

Tranebærsaft har antibiotiske egenskaber som hjælper til med at forhindre bakterien   E. colii  at sætte sig på urinvejene og medføre infektioner. Det foretrækkes at drikke tranebærsaft i dens naturlige tilstand, uden tilsat sukker eller tilsætningsstoffer.

Tilberedning

Drik et halvt glas tranebærsaft hver dag, for at forhindre urinvejsinfektioner.

Hvis du har en urinvejsinfektion bør du drikke 3 til 4 glas tranebærsaft hver dag.

Pas på: du skal ikke drikke tranebærsaft, hvis du har en historie med nyresten.

Tea tree-olie

Tea tree-olie har en kraftig antibiotisk virkning, som kan fjerne bakterierne , som forårsager blæreinfektioner og urinvejsinfektioner.

Tilberedning

 • Bland 10 dråber tea tree-olie i badevandet og brug det til at vaske det genitale område.
 • En anden mulighed er at tilberede en blanding af tea tree-olie med lige dele sandaltræ-olie og enebærolie. Du bør anvende denne olie blanding til maveregionen – området nær blæren. Denne løsning er ideelt til at lindre smerten, der normalt produceres af infektionen. (Farligt for gravide – overs. kommentar).
 • En anden mulighed er at tilsætte to dråber tea tree-olie i dit undertøj, der vil virke med varmen at bekæmpe en infektion.

Padderokkete

Padderokkete

Padderokkete har en kraftig vanddrivende virkning, som kan bekæmpe urinvejsinfektioner. 

Tilberedning

 • Ved de første tegn på en infektion bør du drikke to eller tre glas padderokkete hver dag.
 • Det anbefales ikke at drikke det i lang tid.

Granatæble-juice

På grund af dens høje indhold af antioxidanter kan granatæblejuice hjælpe med at bekæmpe de bakterier, der sætter sig på blærens væg. Det indeholder en stor mængde af C-vitamin, som forstærker immunforsvaret og er et af de gode lægemidler til urinvejsinfektioner.

Tilberedning

 • Drik to eller tre glas granatæblejuice hver dag for at bekæmpe infektionen.

Hvidløgste

Hvidløg er en fødevare med antibiotika og antibakterielle egenskaber, der kan hjælpe til at bekæmpe og forhindre vækst af bakterier, som er ansvarlige for urinvejsinfektioner.

Tilberedning

 • Placer to fed knust hvidløg i en kop varmt vand, lad det sidde i 5 minutter, si det og drik det, mindst tre kopper hver dag for at bekæmpe infektionen.
 • En anden mulighed er at spise rå hvidløg hver dag.

Vandmelon-saft

Vandmelon

Ud over at være forfriskende og rensende, er vandmelon-saft vældigt godt til rensning af urinvejene og fjerne bakterier, som kan forårsage infektioner.

Tilberedning

 • Du kan udtrække saften fra en vandmelon med et ekstraktionsapparat i blenderen.
 • Hvis du foretrækker det, kan du blot spise vandmelon-stykker.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.