Frugter til behandling af urinvejsinfektion

Frugt har et højt indhold af på C-vitamin, som kan hjælpe kroppen med at eliminere bakterier i blæren. Ved at øge dit forbrug af citrusfrugter, forbedrer du samtidig sundheden i tarmen.
Frugter til behandling af urinvejsinfektion
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Lider du ofte af en urinvejsinfektion? Ud over den medicin, du får ordineret af din læge, er det altid en god ide at sikre dig, at du spiser en passende kost, og frugter kan være dine bedste venner i behandlingen af urinvejsinfektioner. Vil du gerne vide, hvilke frugter, der er de bedste for dig? Emnet for denne artikel vil være, frugter til behandling af urinvejsinfektion.

Fordelene ved frugt som behandling af urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner er en meget almindelig gene for kvinder. Normalt når man får en irriterende betændelse i blæren, vil den medføre en brændende fornemmelse ved urinering, tryk i maveregionen og nogle gange endda let feber. Er dette nogensinde er sket for dig? Som du sikkert ved, er behandles det normalt med antibiotika ordineret af din læge. Men i dag vil vi gerne give dig nogle retningslinjer, der kan supplere din behandling, da frugter er en meget passende tilføjelse til denne.

Så hvorfor er frugter så brugbare? Dybest set er det på grund af deres høje indhold af C-vitamin og andre stoffer, der gradvist hjælper dig med at reducere de bakterier, der findes i blæren. Vi giver dig også en gennemgang af de forskellige strategier, du kan følge i tillæg til din antibiotikakur.

  • Drik masser af væske. Dette vil hjælpe med  at rense blæren og urinvejene.
  • Te brygget på kamille, kanel, og rosmarin er også ganske nyttige, fordi de reducerer inflammation.
  • Spis fødevarer, der har antibiotiske egenskaber. Ved du, hvilke det er? Det er vi sikre på, at du gør. De omfatter bl.a. hvidløg, ingefær og persille. Du kan lave en ingefærte til eftermiddag, eller en bryg, hvor du koger fem kviste persille i en kop vand. Filtrer væsken og drik det – du vil få det meget bedre.
  • Som du ved, forhindrer vanddrivende fødevarer væskeophobning og fremmer vandladning. De bedste fødevarer af denne slags er asparges, agurker, selleri og rødbeder.
  • Undgå fødevarer som kan virke irriterende på blæren, såsom kaffe og grøn te.
  • Undgå fødevarer fremstillet med raffineret mel, gær og sukker – disse fødevarer øger tilbageholdelsen af væske i kroppen og vil ikke kunne hjælpe med at bekæmpe infektionen.
  • Drik et glas vand hver dag med en spiseskefuld natron opløst i det. Dette vil hjælpe dig med at slippe af med din urinvejsinfektion.

Frugter som kan bruges til behandling af urinvejsinfektion

1. Tranebær

Tranebaer

Kan du lide tranebær? Det kan bruges til behandling af urinvejsinfektion og kan du nemt finde dem i dit lokale supermarked? Du bør altid tænke på tranebær som det første, når du har problemer med urinvejene – læger og ernæringseksperter er allerede godt klar over deres fremragende antibiotiske og antioxidante egenskaber. Tranebær øger surhedsgraden i urinen, hvilket hjælper med at fjerne alle mulige bakterier ved enten at dræbe dem eller forhindre dem i at binde sig til væggene i urinvejene.

Her er et lille tip: Køb ikke de færdigpakkede tranebærjuice i supermarkederne, da de ikke indeholder nogen aktive ingredienser, der fremmer helbredet og samtidig indeholder store mængder af sukker. Det er meget bedre at købe friske tranebær og lave saft derhjemme.

2. Papaya

Papaya

Papaya er et andet eksempel på en frugt med et højt syreindhold, som hjælper med at fjerne bakterier og plejer urinvejene. Papaya er en naturlig kilde til antioxidanter og C-vitamin. Papaya har et højt indhold af fibre og fremmer derfor udrensningen af kroppen. Disse fibre, kombineret med det høje indhold af antioxidanter, gør at denne frugt hjælper med at rense blæren, tarmene og colon.

Papaya er også godt for os, fordi det indeholder enzymer, der reducerer inflammation og fremmer heling. Vil du virkelig gå glip af denne fantastiske frugt? Tøv ikke med at prøve den – den er meget terapeutisk for urinvejsinfektioner.

3. Citron- og appelsinsaft

Citrus frugter

Som du allerede ved, er der meget få frugter, der kan prale af et lige så højt indhold af C-vitamin og antioxidanter end appelsiner og citroner. Ideelt bør man om morgenen lave en juice ved hjælp af to appelsiner og halvdelen af en citron. Man må ikke bortfiltrere frugtkødet og bør drikke juicen langsomt – frugtkødet vil også hjælpe med at rense tarmene. Man skal bare drikke denne juice hver dag og supplere den med de andre frugter, vi har talt om indtil nu.

4. Fordelene ved ananas

Ananas

Vidste du at ananas indeholder enzymer som fremmer helingen ved at reducere inflammationen i blæren? Det gør den. Det er en medicinsk frugt, som er værd at spise hver dag, lige som man bedst kan lide den – i salater, alene eller i juice.

5. Røde vindruer

Roede vindruer

Vindruer er en af naturens skattekister, som også kan bruges til behandling af urinvejsinfektion, næsten lige så godt som tranebær. Druer er lækre og smukke at se på og er en god frugt at tilføje til sin kost, når man lider af en urinvejsinfektion. De har et højt indhold af antioxidanter, reducerer inflammation og er særdeles vanddrivende. Der udover forsyner de kroppen med fantastiske vitaminer som hjælper med at fremme den daglige bedring.

Held og lykke!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.



Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.