Du vil elske disse 7 måder til naturligt at forbedre dit humør

Er du udmattet? Irritabel? Føler du dig nede? Prøv disse 7 skønne og naturlige måder at forbedre dit humør på!
Du vil elske disse 7 måder til naturligt at forbedre dit humør

Sidste ændring: 07 maj, 2019

Vil du også gerne forbedre dit humør? Følelsesmæssig udmattelse, mental udmattelse og den fremskridende dæmpning af vores humør resulterer ofte i den velkendte fysiske overbebyrdning, som begrænser vores livskvalitet.

Det er ikke nemt at forbedre vores humør, når vi lider under store mængder stress, når vi ikke er i stand til at fastsætte prioriteter, eller når vores sociale og personlige situation er for overvældende.

Denne opgave er især ikke nem, og vi kan ikke gennemføre den på en uge.

Enhver mindre daglig forandring kan dog hjælpe os til at ændre synspunkt og forbedre vores hjernekemi. På den måde vil niveauerne af positivt dopamin og endorfiner gradvist stige.

I dag ønsker vi at tale om 7 skønne tips til at forbedre dit humør og begynde at se forbedringer. De vil hjælpe dig til at få det bedre både udvendigt og indvendigt.

De er små skridt, som kan føre til store sejre.

1. Du kan forbedre dit humør ved at tage en 5-minutters pause hver halvanden time

Det virker måske besynderligt. Noget som at give os selv 5 minutter hvile hver halvanden time vil dog lade os gøre mange flere ting.

 • Det første er, at det vil hjælpe med at berolige vores tanker.
 • At hvile vil også hjælpe os til at være mere til stede i nuet og fokusere på vores egne behov.
 • Det vil hjælpe os til at komme væk fra mental støj og presset fra omgivelserne.

For at gøre det skal du gøre det følgende:

 • Læg dinne hænder på din mave og træk vejret ind i 5 sekunder. Hold vejret i 7 sekunder og ånd ud i 8 sekunder.
 • Luk dine øjne under denne vejrtrækningsøvelse, som du bør gentage 3 gange.
 • Slap af, bliv opmærksom på, hvordan du har det, og tænk på noget positivt: et rart minde eller noget, som motiverer dig.

2. Det er bedre at drikke kaffe halvanden time efter, man er stået op

Kaffe

Det er meget muligt, at mange af vores læsere er uenige i dette råd. Trods alt, hvordan kan vi så tænke klart, hvis vi ikke starter dagen ud med en god kop kaffe?

Faktisk når det kommer til at forbedre vores humør og få mere energi, bør vi forstå, hvordan vores stofskifte og vores hjernekemi fungerer.

Hvis vi drikker kaffe på en tom mave, kan vores binyrer blive påvirket. Det betyder faktisk, at vi mister energi.

Når vi står op, giver vores hjerne os automatisk en passende mængde dopamin. Efter en time eller to falder vores niveau af dopamin dog, og dette er tidspunktet, hvor vi har mest brug for en passende dosis koffein.

Så husk: Efter at være stået op kan du drikke en lækker naturlig juice fuld af antioksidanter. Så kan du drikke noget kaffe halvanden time senere.

Anbefalet læsning efter “Du vil elske disse 7 måder til naturligt at forbedre dit humør”:

Kost mod depression: Mad til godt humør

3. Spis chokolade efter måltider for at bevare din energi og gejst

Chokolade er det samme som kaffe.

Hvis vi ønsker at give os selv den bedste energi og også forbedre vores humør, er det bedst at indtage dette produkt midt på formiddagen eller eftermiddagen eller en time efter, vi har spist.

 • Vælg mørk chokolade, eftersom det er det reneste og uden sukker.
 • Hvis du spiser et stykke chokolade om dagen, vil du få en god dosis endorfiner.

4. Øjeblikke med stilhed

Person der ser solnedgang

Målet er at have mindst et time med stilhed, ro og afslappende kontakt med naturen i løbet af dagen.

Hvis du ikke kan gøre det, bør du blot gå en tur i en time.

Det handler altsammen om at dedikere tid eller snarere et øjeblik med ro og balance for at berolige dine tanker og etablere en afstand mellem presset udefra og din indre velvære.

Tøv ikke med at give dig selv disse øjeblikke med ro. Det skyldes, at de er meget terapeutiske og forbedrer dit humør på en bemærkelsesværdig måde.

5. Akupressur

Person der trykker sig selv paa haanden

Akupressur er en traditionel kinesisk teknik, som har til formål at lindre smerte og stimulere funktionen af vores organer gennem forskellige trykpunter på vores krop.

Der er ingen skade i at prøve det. Du skal blot massere forskellige områder på din krop for at se, hvordan du reagerer. Idéen er, at disse trykpunkter vil berolige dig, lindre følelsen af at være udkørt, lindre smerte og få dig til at have det bedre.

Her er måden, hvorpå du gør det:

 • Massér din nakke (der, hvor den nederste del af dit kranie mødes med din rygrad) med dine tommelfingre.
 • Et andet velkendt område at massere er det, der kan ses på det ovenstående billede. Som du kan se, er det mellem pegefingeren og tommelfingeren, lige i mellemrummet. Du bør anvende et moderat pres i nogle få minutter for at føle en lindring.

6. Gør noget nyt for at gøre dit liv mere varieret

Nogle gange er det nok at lave en lille ændring i vores liv for at opnå fantastiske resultater, som vi har pointeret tidligere.

Vores humør afhænger af mange faktorer. Humørsvingninger er nogle gange forårsaget af stress, af en lidelse såsom hypothyroidisme for eksempel eller endda på grund af kedsomhed. Det sidstnævnte kan være forbundet med at følge den samme rutine.

Lav en ændring: meld dig på et kursus, tag dansetimer, få nye venner, tag på en tur, lær at male, begynd at skrive dagbog, klip dit hår, bliv frivillig medhjælper, adopter et dyr, lær at spille på et instrument… Listen er uden ende!

Enhver stimuli motiverer hjernen, og dette kan forbedre vores humør.

Læs også denne artikel efter “Du vil elske disse 7 måder til naturligt at forbedre dit humør”:

De bedste tips til at løfte dit humør

7. Sig ja til enkeltmættet fedt

Sund drik - forbedre dit humoer

Enkeltmættet fedt, såsom det, der kommer fra omega-3 og omega-6 fedtsyrer, hjælper med at stabilisere vores blodsukker, forbrænde fedt og passe på vores hjernes og hjertes helbred.

Avocado, olivenolie, valnødder, æg og laks er glimrende til at forbedre vores humør.

Husk, at spise sundt og vælge fødevarer, som naturligt kan forbedre vores niveau af serotonin, er den bedste måde at forbedre vores humør på dag for dag.

Det kan interessere dig ...
9 tidlige tegn på hypothyroidisme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
9 tidlige tegn på hypothyroidisme

Hypothyroidisme er en sygdom, der påvirker funktionen af din skjoldbruskkirtlen. Lær mere om denne sygdom og dens tegn i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • American Phychiatric Association. (2002). Trastornos del estado de ánimo. DSM-IV-TR Manual diagnóstico y estadístico de los trastornos mentales. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2013.09.028
 • Jiménez, M. G., Martínez, P., Miró, E., & Sánchez, A. I. (2008). Bienestar psicológico y hábitos saludables: ¿Están asociados a la prática de ejercicio físico? International Journal of Clinical and Health Psychology. https://doi.org/10.1109/ICSICT.2010.5667623
 • Jiménez-Torres, M. G., Pilar Martínez, M., Miró, E., & Sánchez, A. I. (2012). Relación entre estrés percibido y estado de ánimo negativo: Diferencias según el estilo de afrontamiento. Anales de Psicologia. https://doi.org/10.1038/nmeth.4333

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.