De bedste tips til at løfte dit humør

Der er nogle tips, der kan hjælpe dig med at løfte dit humør effektivt. At følge dem vil hjælpe dig mere end du måske først tror.
De bedste tips til at løfte dit humør

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er en række tips, der kan hjælpe dig med at løfte dit humør, når du føler dig helt nede i kulkælderen. For at gøre dette skal du gøre en indsats og først og fremmest at udvise handling. Dette er imidlertid noget, der virkelig er svært for os at gøre nogle gange.

Det er normalt at have dårlige dage og gode dage.

Men du bør ikke have det dårligt over at føle dig dårligt tilpas. Det er en naturlig del af livet og vil ikke gå væk, uanset hvor meget vi ønsker det.

Det bedste du kan gøre er at lære nogle tricks til at styre disse øjeblikke på den bedste mulige måde.

Udvis handling for at løfte dit humør

Du er nødt til at agere for at komme videre med dit liv

Et af de første tips til at hjælpe dig med at løfte dit humør er at udvise handling. Ja, du kan putte i din seng og hvile på sofaen i et par timer uden så meget som at gå på toilettet. Hvis dette er hvad du har brug for, så gør det. Men dette kan ikke vare i en hel dag eller to.

Du er nødt til at gå videre med dit liv og frem for alt blive ved med at gøre de ting du holder af.

Nyder du at gå i træningscenteret? Okay, selvom du virkelig ikke har lyst til det, skal du tage dine sneakers og gå derhen. Tænk ikke for meget over det, ellers vil du ende med at blive hjemme.

Mange mennesker har en tendens til at holde op med at gøre de ting, de har lidenskab for, når deres humør er lavt. Dette er en stor fejltagelse. Hvis du gør det, du elsker, vil dit humør genvinde sin balance på ingen tid.

Omgiv dig selv med positive mennesker

Det er en god ide at omgive dig med positive mennesker

Et andet råd til at hjælpe dig med at løfte dit humør, er at omgive dig med positive mennesker. Det siges, at folk, der dyrker motion, er meget positive, så hvis du kan lide at gå i træningscenteret, så gå! På denne måde bliver du omgivet af de typer mennesker, du bør være sammen med.

Selvom du tror, at du vil føle dig dårligt tilpas, fordi du vil se andre mennesker som er glade mens du selv er nede, vil det ikke være tilfældet. Positivitet er smitsomt, og du vil se effekten på ingen tid.

Hvad hvis der er negative mennesker i dit liv?

Hold dig så langt væk fra dem som muligt. Spild ikke et minut af din tid sammen med dem. Negative mennesker vil kun få dig til at føle dig værre tilpas.

Læs også:

Skriv en følelsesdagbog

At skrive hvad du føler kan hjælpe dig med at bearbejde dine følelser

En anden ting, der hjælper med at løfte dit humør, er at skrive. Skrivning har mange positive fordele. En af dem er, at det hjælper dig med at frigive dine indestængte følelser. Hvis du føler dig trist og bekymret, så bare skriv.

Hvis du ikke ønsker at beskrive dine følelser og sindsstemninger frit, er en ting, du kan gøre, at lave en lille skitse:

  • Stimulus: Forklar hvad fik dig til at føle på den måde (nogen råbte af dig, for eksempel).
  • Følelse: Beskriv, hvordan denne stimulering fik dig til at føle (for eksempel ensom, trist).
  • Sindsstemning: Gør en indsats for at beskrive de sindsstemninger, du oplever (for eksempel frygt).
  • Svar: Beskriv din måde at reagere på (for eksempel at isolere dig selv fra andre).
  • Tips: Skriv hvad du kan gøre for at føle dig bedre tilpas, som at gå eller løbe en tur.

Læs også:

Tro det eller ej, stræben efter at gennemføre disse skitser vil give dig en bedre ide om hvad der er årsagen, og hvordan du kan rette op på det. Når du har gjort det, kan du indse, at du ikke har stærke grunde til at føle dig så dårligt til mode, og at alt har en løsning.

Giv udtryk for dine følelser

Det er sundt at give udtryk for dine følelser

At udtrykke dine følelser vil også hjælpe med at løfte dit humør. Hvis du vil græde, så græd. Hvis du vil skrige, så skrig. Hold dig ikke tilbage, for det kun vil påvirke dig mere.

Udtryk dig selv, som du vil. Du vil føle dig befriet.

Du kan også tale med en person, du stoler på, og udtrykke det, du føler. På denne måde vil du føle, at nogen har din ryg. Dette er meget vigtigt og vil helt sikkert gavne dig.

Hvordan handler du, når du føler dig langt nede? Anvender du nogle af disse tips i praksis?

Det er vigtigt at du forsøger at anvende disse og andre tips til at hjælpe dig med at løfte dit humør. At gøre ingenting vil bare få dig til at føle dig værre til mode.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Tice, D. M., Baumeister, R. F., Shmueli, D., & Muraven, M. (2007). Restoring the self: Positive affect helps improve self-regulation following ego depletion. Journal of Experimental Social Psychology. https://doi.org/10.1016/j.jesp.2006.05.007
  • Toneatto, T., & Nguyen, L. (2007). Does mindfulness meditation improve anxiety and mood symptoms? A review of the controlled research. Canadian Journal of Psychiatry. https://doi.org/10.1177/070674370705200409
  • Post-White, J., Kinney, M. E., Savik, K., Gau, J. B., Wilcox, C., & Lerner, I. (2003). Therapeutic Massage and Healing Touch Improve Symptoms in Cancer. Integrative Cancer Therapies. https://doi.org/10.1177/1534735403259064

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.