7 metoder til at se godt ud uden makeup

Skønhed kommer ikke kun fra makeup. Man kan se lige så godt ud uden kosmetik. Man bliver blot nødt til at passe på sin hud indefra og ud.
7 metoder til at se godt ud uden makeup

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Mange kendte tager del i en interessant tendens lige nu. De går ud uden makeup på. Mange gange tror vi, at der kun er én måde at se godt ud på. Det er ved at købe tonsvis af makeup. Men dette er ikke sandheden. I denne artikel vil vi dele nogle få tips til hudpleje. På den måde kan du se dig selv så smuk, som du er “au natural”, som franskmændene siger.

Det er rigtigt, at ens ansigt ændrer sig en del, når man anvender makeup. Der er ingen tvivl om dette. Men vi bør være i stand til at acceptere, at vi er smukke selv uden makeup. Det betyder ingen mascara, læbestift eller blush.

En kvinde er mere smuk, når hun vil anerkende det smukke i hendes ansigtstræk. Og især uden noget kunstigt. For at se godt ud uden makeup så vær opmærksom på disse råd.

Vask dit ansigt grundigt

Hvis din hud er ren, vil du se yngre ud. Og ikke blot det, men også strålende og smuk. Man kan nyde fordelene ved en ansigtsrens, som de sælger i butikkerne. Men man bør altid være opmærksom på ingredienserne.

Mange gange indeholder de stærke kemikalier. Disse kan fjerne de døde hudceller. Men de kan også forårsage rødme og tør hud.

At vaske sit ansigt to gange om dagen er også vigtigt. Dette forebygger fedtet hud og bumser, samtidig med at det får en til at se godt ud.

Hvis man kun vasker sit ansigt, når man går i bad eller fjerner sin makeup, så bør man overveje at vaske det oftere. Det er bedre, hvis man kan huske at vaske sit ansigt, både når man står op, og lige før man går i seng.

Efter et stykke tid vil man kunne se resultaterne.

Skrub og forny din hud

Udover blot at vaske sit ansigt er det også vigtigt, at man skrubber. Dette lader en komme af med urenhederne og den overskydende olie.

Vær forsigtig med, at du ikke skrubber for hårdt. Ellers kan man forårsage rødme og irritation. Hvis man ikke ønsker at anvende en skrub med kemikalier, kan man prøve at bruge sukker.

En tonic til huden er også en vigtig del af en ansigtsvask. Det kan hjælpe med at gendanne en naturlig pH-balance. Tonic til huden fjerner også overskydende olie, mindsker ens porer og mere.

Vær blot sikker på at have din hudtype i baghovedet, når du køber disse produkter.

Anvend naturlige produkter

Makeup er dyrt. Men endnu mere bekymrende er den irritation og de rynker, som det kan forårsage.

Mascara kræver for eksempel en større indsats at fjerne. Dette kan skade ens skrøbelige øjenvipper. Det kan være dårligt, eftersom de er vigtige for at beskytte ens øjne.

Et godt alternativ er vaselineMed blot en lille smule kan man få den fylde og form, som man ønsker fra sine øjenvipper.

En anden naturlig makeup er kokosolie. Man kan anvende det på sine læber i stedet for læbestift. Det er både fugtgivende og beskytter mod UV-stråler. Dette er perfekt for kvinder, som har tørre eller sprukne læber.

Ingen læbestift, blot en smule kokosolie og så er du klar! Dine løber vil se sensuelle, strålende og sunde ud.

Anvend solcreme

Mange personer tror, at den bedste metode til at se godt ud uden makeup er ved at blive solbrun. Det, der er sikkert, er, at hud skadet af solen aldrig er smukt.

Man bliver endda nødt til at være forsigtig om vinteren og på regnfulde eller overskyede dage. Ellers kan man lide af tidlig aldring, hudsygdomme og endda hudkræft.

Hvis man har en meget lys hud, bør man anvende en solcreme med mindst faktor 30. Og have i baghovedet, at man ikke behøver at anvende forskellige produkter. Mange ansigtscremer har en solfaktor. Og de er også fugtgivende.

Rør ikke ved dit ansigt

Dette er en dårlig vane, som mange har. Vi rører ved vores hud, når vi er nervøse, keder os eller har det varmt.

Men denne dårlige vane fremmer produktionen af olie og ophobningen af bakterier. Begge disse ting kan få ens hud til at se usund ud.

Man bør heller ikke klø sig i ansigtet. Dette kan mindske hudens fasthed og forårsage tidlige rynker.

Sov og spis ordentligt

Der er mange ting, vi bliver nødt til at gøre for at få et sundt udseende. At vaske vores ansigt og holde solen væk er godt. Men vores hudpleje stopper ikke der. Vi bliver nødt til at følge andre sunde vaner, hvis vi ønsker en strålende hud.

En god vane er at få en god mængde søvn. Når man sover godt, kan det ses. Ens hud er afslappet og viser ikke mørke pletter. Man vil heller ikke have nogle mørke rander at bekymre sig om. Ens hud vil være fast og sund.

Det anbefales, at man sover 8 timer i døgnet.

Man bør også spise ordentligt. Dette vil hjælpe ens hud til at se pæn ud. Og man vil ikke få brug for at anvende masser af makeup for at gemme eventuelle uperfektheder væk.

Man bør drikke mindst to liter, cirka 8 glas, vand om dagen. Og være sikker på, at man inkluderer masser af rå frugter og grøntsager i sin kost.

Selv om vinteren vil en smoothie af frugter og grøntsager gøre underværker. Ens hud vil se yngre og sundere ud.

Pluk dine øjenbryn

Perfekte øjenbryn skiller sig altid ud. Hvis de ser pæne ud, vil det ikke betyde noget, at man ikke har læbestift eller blush på. Ens øjne vil se smukke ud.

Man kan gå på en skønhedssalon for at få dem plukket eller gøre det selv. Man har mange muligheder til rådighed. Nogle kan godt lide at vokse dem, nogle anvender en pincet, nogle personer bruger endda tråd. Hvis man ikke ønsker at plukke sine øjenbryn, er der også en løsning på det. Man kan blot rede dem på plads med en hårgelé.

Andre tips til at se godt ud uden makeup

  • Vask dit hår en gang hver anden dag. Dette forebygger ophobningen af olie.
  • Anvend en øjenvippebukker.
  • Anvend øjendråber.
  • Knib dine kinder for at få dem til at blive røde.
  • Pas godt på din mundtlige hygiejne.

Er du klar til at blive en skønhed uden makeup?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.



Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.