Naturlige olier der kan bruges som solcreme

10. oktober 2018
Hindbærolie er vanskeligt at finde, men indeholder mange gode ting såsom vitamin A og E, der hjælper med at holde huden ung. Den har også en solfaktor, hvis man ellers kan finde nok af den.

Har du også lyst til at læse om nogle sjove, naturlige alternativer til solcreme, når du skal på ferie næste gang? Læs mere her.

De mest effektive olier med naturligt solfaktor

Det er sjovt at prøve naturlige sololier, men det er vigtigt at beskytte sig på konventionel vis først og fremmest. Husk at:

  • Tage en hat på med skygge.
  • Bliver inde i skyggen mest muligt
  • Undgår at være ude, når solen står højest på himlen.
  • Smørrer mere solcreme på hver 2 time, eller efter at have været i vandet.

Vær opmærksom på, hvor meget du er ude i solen. Tag tilbage til hotellet (eller søg eventuelt tilflugt på en cafe), når solens stråler er stærkest midt på dagen.

Husk også at passe på, selvom det er overskyet! Solen kan være lige så kraftfuld. Bare fordi du ikke kan mærke den på din hud betyder det ikke, du ikke kan blive forbrændt.

olier

De bedste ikke-giftige naturlige olier der kan bruges til solcreme inkluderer:

Avocadoolie

Du skal blande dette med en olie på mindst faktor 15. Du kan finde disse olier i urtebutikker eller naturlige fødevarer centre.

Hvis du føler dig oplagt, kan du også fjerne kødet fra en avocado og anvende det på din hud. Brug ikke for meget, ellers vil du ende med at blive grøn. Alt du behøver er et lag for at reducere absorberingen af UV stråler.

Husk dog, at avocado kun har en lav solfaktor. I mange tilfælde er det ikke nok i sig selv.

Hvedekimolie

Dette er en billig og god olie, der ikke er farvet (hvis du vil ikke ligne en omvandrende salat). Den er en god antioxidant og vil tilføre din hud E vitamin .

Vitamin E forbedrer hudens sundhed, forhindrer for tidlig aldring og forebygger rynker. Og hvis det ikke var nok, har det evnen til at udbedre eller forebygge skader forårsaget af ultraviolette stråler.

Det kan også lindre psoriasis, eksem og forbrændinger.

hvedekim - solcreme

Kokosolie

Kokosolie kan anvendes på mange forskellige måder … den er mere end alsidig! Den dufter også meget sommerligt, så den passer perfekt til badeferien.

Ikke alene beskytter den din hud, men den beskytter også håret. Bland det med mindst faktor 8 (men brug helst en højere solfaktor) og spred det over hele kroppen, hår, og glem ikke din hovedbund. Du vil dufte af kagedej … helt uimodståelig.

Gulerodsfrø-olie

Denne olie er sjælden, men du kan være heldig at kunne bestille den hjem i nogle helsekostbutikker. Du ved sikkert allerede, at gulerødder er fantastiske for huden, men denne æteriske olie fra gulerodsfrø forbedrer kun yderligere deres fordele.

Denne olie er bedre end nogen creme,  der sælges i butikkerne. Den indeholder vitamin A og caroten, og er god til at beskytte huden. Den hjælper også med at skabe en smuk naturlig bronze farve uden at forbrænde dig eller gøre dig rød som en reje.

Gulerodsfrø-olie kan også lindre andre hudproblemer såsom eksem.

Mandelolie

Dette er en af de mest populære æteriske olier. Den har en naturlig faktor på 5, hvilket er lidt lavt, men den indeholder en stor kilde til E-vitamin, som hjælper med at holde huden ung og blød.

Den er også fantastisk til håret, da den hjælper med at opretholde blødheden og glansen. Du kan også bruge det i en blanding med en anden type creme.

Rød hindbærolie

Selvom den ikke er let tilgængelig, er det gode ved denne olie, at den giver en ekstremt høj faktor beskyttelse, mellem 30 og 50. Den indeholder A og E vitamin, der holder huden ung og reducerer inflammation.

Den er tyk i konsistensen og behøver ikke at blive blandet med noget andet. Ulempen er, at den ikke lugter frugtig, men snarere har en stærk, mildt ubehagelig lugt til følsomme næser. Men den gode nyhed er, at den går væk inden for en time!

roede-olier

Sojafrøsolie

Denne olie bruges i mange asiatiske retter. Den beskytter også huden en smule imod solen. Husk dog først og fremmest at bruge en rigtig solcreme, hvis UV+indexet er højt. Sojafrøsolie blødgør også huden og er har næsten ingen lugt.

Olivenolie

Dette er den højt-elskede og uundværlig olie, som naturligvis ikke kunne undlades fra denne liste. Jeg er sikker på, at du allerede kender tusind og en egenskaber ved denne olie, både til internt og eksternt brug.

Men du ved muligvis ikke, at den også blødgør huden, beskytter mod solskader, og giver en stor mængde af antioxidanter til behandling mod forbrændinger.

Og hvis dette ikke var nok, så skaber den også mirakler på hår og hovedbund. Og du behøver ikke at gå ud for at købe den, da du allerede har den i dit køkken!

Jojoba olie

Jojoba er oftest anvendt i skønhedsbehandlinger, såsom shampoo og sæbe. Den er fantastisk til at behandle afskallende eller tør hud. Den fugter og beskytter mod solen, men vær forsigtig, fordi denne olie har ikke meget beskyttelse mod UV-stråler. Den kan dog være nyttig, hvis den kombineres med en anden creme.

Macadamia olie

Denne olie er rig på E-vitamin og mineraler, herunder kalium og fosfor. Den udgør en fremragende hjemmelavet solcreme. Æterisk macadamia olie kan findes i alle fødevarebutikker.

Andre olier, der anvendes som naturlig solcreme

For at afslutte denne liste, er her et par flere muligheder for at beskytte dig selv mod solen:

  • Sesamolie
  • Hampfrøsolie
  • Sheasmør
  • Jordnøddeolie
andre-olier