7 naturlige midler til at bekæmpe vaginale lugte

Hvis vaginal lugt ikke forsvinder, selv efter anvendelse af disse midler, bør vi se en gynækolog, hvis det er en tilstand, der kræver mere opmærksomhed
7 naturlige midler til at bekæmpe vaginale lugte

Sidste ændring: 14 maj, 2019

Dårlige vaginale lugte er et almindeligt problem, som hver kvinde har oplevet på et tidspunkt i hendes liv.

Der er forskellige årsager, der kan føre til vaginal lugt, hvilket er præcis, hvorfor du bør se din gynækolog for en undersøgelse, hvis oplever det.

Vores midler nedenfor hjælper dig med at bekæmpe problemet, men de vil ikke være nok, hvis roden til problemet er alvorligt.

Blandt de hyppigste årsager er følgende:

Ud over de ovennævnte årsager kan dårlig vaginal lugt stamme fra alvorlige sygdomme som vaginal eller livmoderhalskræft.

Husk at disse midler har til formål at hjælpe dig med at forhindre ubehag, men du bør snarest muligt lave en aftale med din gynækolog.

1. Undgå tøj lavet med syntetisk materiale og skift regelmæssigt undertøj for at slippe af med dårlige vaginale lugte

Kvinde der ligger ned og smiler

Vi ved allerede, at nogle syntetiske materialer, som satin eller blonder, kan være sexet og berusende. Problemet er, at de ikke tillader, at din hud ånder korrekt, hvilket nogle gange kan føre til dårlig vaginal lugt.

Nuvel så fortæller vi dig ikke om at holde op med at bruge disse varer for evigt. Hvad du kan gøre, er at bruge dem til særlige lejligheder, men undgå dem for det meste.

 • Det sundeste alternativ er bomuld. Udover at være et let stof, er det meget behageligt.
 • Du bør også ændre dit indvendige tøj hver 12 time, hvis det er meget varmt eller hvis du sveder meget. Hvis det ikke er tilfældet, er en ændring om dagen nok.

Anbefalet læsning efter “7 naturlige midler til at bekæmpe vaginale lugte”

Naturlige årsager til vaginal tørhed

2. Te træ olie mod dårlige vaginale lugte

Te træ olie er et andet anbefalesværdigt middel til at bekæmpe dårlig naturlig lugt, fordi det er anti-svamp og antiseptisk middel. Hvis du er begyndt at bruge vaginale deodoranter og bemærket en ubehagelig lugt efterfølgende, skift disse kemikalier til dette naturlige element.

Denne olie genopretter pH-niveauerne og bekæmper infektioner.

Der er to måder at bruge det på:

 • Tilsæt 3 dråber te træ olie til en kop vand og vask det vaginale område med blandingen. Du kan gentage denne proces to gange om dagen.
 • En anden mulighed er at blande 4 dråber te træ olie med 1 tsk olivenolie. Dyp en tampon i blandingen og indsæt den, og lad den være i mindst en time. Du kan gentage proceduren dagligt i en uge.

3. Slip af med dårlige vaginale lugte ved hjælp af natron

Natron og vand

Dårlig vaginal lugt kan også komme fra et ubalanceret pH-niveau på grund af tilstedeværelsen af ​​svampe og bakterier. Hvis det er tilfældet, er det at bruge natron en perfekt løsning, fordi det eliminerer begge syndere.

Udover at sige farvel til den dårlige duft, kan du slappe af med et dejligt bad.

Ingredienser

 • ½ kop natron (100 g)
 • 1 kop vand (250 ml)

Forberedelse

 • Bland de to ingredienser godt og tilsæt dem til badevandet.
 • Indtast badekarret og lad det arbejde i 20 til 30 minutter.

4. Æblecidereddike

De antiseptiske og antibakterielle egenskaber i æblecidereddike gør det til en af ​​de bedste ingredienser til bekæmpelse af forkerte vaginale lugte.

Eddiken eliminerer lugtfremkaldende toksiner til en meget lav pris, hvilket gør det til en af ​​de bedste muligheder, du nogensinde vil finde.

Ingredienser

Forberedelse

 • Bland de to ingredienser sammen og læg dem på vaginal området.
 • Du kan bruge dette middel to gange om dagen.

I tilfælde af at du ikke vil anvende blandingen topisk, kan du vælge at forbruge eddike vandblandingen. Drikke det en gang om dagen er nok. Du vil se ændringer indenfor en uge.

5. Klorofyl

Klorofyl

Klorofyl virker som en naturlig deodorant, da den gradvist mindsker dårlig vaginal lugt. Vi anbefaler, at når du køber det, skal du sørge for, at det er så rent som muligt.

Du kan finde den i naturlige fødevarer butikker eller hos store supermarkeder til en meget overkomme pris i væske eller pille form.

Du skal tage en pille hver nat før du sover. Hvis det er i flydende form, så følg instruktionerne på flasken.

Vil du vide mere læs denne artikel efter “7 naturlige midler til at bekæmpe vaginale lugte”

Lav din egen tarmrensning

6. Vaginal vask med neem vand

Neem blade har anti-mikrobielle egenskaber, der helbreder en række hudproblemer, hjælper med at eliminere parasitter og reducere dårlig vaginal lugt.

Vi anbefaler at vaske dit vaginale område med denne blanding en gang om dagen i en uge.

Ingredienser

 • 10 neem blade
 • 4 kopper kogende vand (1 liter)

Forberedelse

 • Vask neem bladend i rindende vand.
 • Tilsæt bladene til en gryde kogende vand og lad det stå i 7 minutter.
 • Tag bladene ud og vent til vandet er afkølet ned til brug.
 • Vask det vaginale område med vandet.

7. Stop med at bruge sæber og duftstoffer, der forværrer vaginal lugt

Kvindes underbukser - vaginale lugte

Det kan virke som det modsatte af hvad du burde gøre, men det er meget vigtigt. De fleste sæbe og duftstoffer, der sigter mod at reducere dårlige lugte, fører faktisk til alvorlige problemer.

De udtørrer området og efterlader dig udsat for bakterier og ændringer i pH-niveauet. I stedet for at bruge dem, skal du vælge nogen af de midler, der er nævnt i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Estrada J. Potencialidades del uso del árbol del Nim y sus bioproductos. Rvta. Agricultura Orgánica 2002;3:21.
 • García L, Saenz S. Caracterización de riesgos ambientales y de salud asociados al uso de preservantes tradicionales y alternativos en formulaciones cosméticas de cuidado personal. Ambiente y Desarrollo 2016;20(39):55-68.
 • Perea E. Infecciones del aparato genital femenino: vaginitis, vaginosis y cervicitis. Medicine 2010;10(57):3910-3914.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.