7 tegn på, at dit blodsukker er for højt

Hyperglykæmi er en tavs tilstand, som vi bør være meget opmærksomme på. Hvis det ikke behandles hurtigt, kan det føre til diabetes. På grund af dette er det vigtigt at kende symptomerne, som vi dækker i denne artikel.
7 tegn på, at dit blodsukker er for højt

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel vil vi snakke om 7 tegn på, at dit blodsukker er for højt! Blodsukker eller glukose er den vigtigste energikilde for cellerne i kroppen. Denne type sukker findes i mel, honning, gulerødder og ris, blandt andre fødevarer.

Denne energi hjælper os med at udføre vigtige kropslige funktioner som fordøjelse og hjerteslag og synapser blandt andre. Sukkeret fundet i vores blod skal holdes mellem 70 og 110 mg / dL for at få mest muligt ud af fordelene uden nogle negative sundhedsmæssige konsekvenser.

7 tegn på, at dit blodsukker er for højt

Et højt blodsukker kaldes hyperglykæmi og kan forårsage skade på forskellige organer. Når dit blodsukker er over 180 mg / dL diagnosticeres det som diabetes mellitus. Det er vigtigt, at holde denne tilstand under streng medicinsk observation, da det kan forårsage mange komplikationer.

Hvad er hyperglykæmi?

Hyperglykæmi er, når dit blodsukker er over 140 mg / dL. Denne lidelse kan ske af en af ​​to specifikke årsager:

 • Din bugspytkirtel har problemer med at skabe den rigtige mængde insulin, hormonet der er ansvarligt for regulering af blodsukker.
 • Kroppen kan ikke bruge insulin korrekt.

I begge tilfælde er det afgørende, at du besøger en læge for at finde ud af, hvilken medicin du har brug for,de nødvendige ændringer i din kost, du skal gennemføre og mængden af ​​motion du skal lave.

Symptomer på høje blodsukkerniveauer

Hyperglykæmi er svært at opdage, hvis du ikke betaler tæt nok opmærksomhed, men der er altid symptomer. Det bedste er at lave en lægeundersøgelse hver 6. måned for at få en tidlig diagnose for eventuelle ændringer i din krop.

En blodsukker test er normalt meget billig og enkel. En lille mængde blod vil blive taget, og det er alt. Under alle omstændigheder er symptomerne du skal passe på:

1. Polydipsi

Vand i en kande

Dette sker i form af et presserende og overdrevet behov for at drikke vand, generelt ledsaget af en fornemmelse af tørhed i munden. Det er vigtigt at drikke så meget vand, som du har brug for, da det er den måde, kroppen forsøger at regulere blodsukkerniveauerne på.

Du skal dog huske på, at problemet vil fortsætte, indtil du normaliserer dit blodsukkerindhold. For at hjælpe med dette, skal du medtage nogle sportslige aktiviteter i din hverdag og tage medicin som angivet af din læge.

2. Hudlæsioner

Overdreven sukker i dit blod kan forårsage hudlæsioner, kaffefarvede mærker på benene, rødme i ansigtet og tør hud. Dine negle, handflader og fodsåler kan også blive gule.

Hvis du bemærker, at der forekommer blå mærker, der synes at vare meget længere end normalt, skal du besøge din læge så hurtigt som muligt. Undgå disse symptomer, da de kan skade din blodkar.

3. Humørsvingninger

Kvinde der ser lidt tosset ud

Hyperglykæmi kan forårsage mange ændringer i dit humør, såsom irritabilitet eller depression. Der er folk der har en tendens til at blive gnaven eller have en mere aggressiv karakter, men hvis det ikke er almindeligt for dig, kan det være et symptom.

Husk, at følelser er afhængige af kemiske processer i hjernen, og disse processer påvirkes af blodsukker.

4. Svaghed og døsighed

På grund af det faktum, at dine celler ikke er i stand til effektivt at absorbere blodsukker, vil energiniveauet falde. Dette kan resultere i:

 • Svaghed
 • Ekstrem træthed
 • Døsighed
 • Besvimelse

For at løse dette problem er det afgørende, at du spiser nok friske grøntsager for at få højkvalitets vitaminer og mineraler. Hvis problemet er meget alvorligt, kan din læge give dig nogle kosttilskud.

5. Langsom helbredelse af sår

Hyperglykæmi forårsager en alvorlig ændring i koaguleringen. Dette medfører igen et problem med den hastighed, sårene helbredes. Denne ændring kan også forårsage forekomsten af hæmatomer eller blå mærker.

Hvis du bemærker, at nogle sår tager lang tid om at stoppe med at bløde, og de ikke helbredes så hurtigt som normalt, så skal du adressere dette. Når du får kontrol over dit blodsukker, vil dette ophøre med at være et problem.

6. Synsproblemer

Kvinde med noget for oejet

Små vener og blodkar i nethinden, maculaen og den optiske nerve kan vise tegn på skade som følge af hyperglykæmi. Blandt de problemer, som denne skade kan forårsage er:

 • Sløret syn.
 • Mørke pletter i dit synsfelt.
 • Smerter omkring øjnene.
 • Svært ved at fokusere på tætte objekter i et lateral perifær syn.

Regelmæssige besøg hos en opthamolog kan hjælpe med at identificere disse problemer og holde dit blodsukker niveau under kontrol.

7. Seksuelle problemer

Skader på nerver og blodkar forårsaget af høje blodsukkerniveauer kan resultere i ændringer i seksuelle funktioner både hos mænd og kvinder. Hos mænd kan hyperglykæmi forårsage:

 • Manglende evne til at opnå eller opretholde en fast nok erektion til at have samleje.
 • Retrograd ejakulation, en ændring hvori dele eller alt af sæden strømmer gennem blæren i stedet for gennem penis under ejakulationen.

På kvinden kan det på den anden side forårsage:

Har du bemærket disse symptomer? Hvis det er tilfældet, så tøv ikke og besøg en læge så hurtigt som muligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hernánez AQ., Granja LL., Sosa AL., Papel de la insulina en el tratamiento de la diabetes mellitus tipo 2. Revista Cubana de Medicina General Integral, 1997.
 • Jenkins DW, Jenks A. Exercise and Diabetes: A Narrative Review. J Foot Ankle Surg. 2017 Sep-Oct;56(5):968-974. doi: 10.1053/j.jfas.2017.06.019. PMID: 28842107.
 • Islam MA, Amin MN, Siddiqui SA, Hossain MP, Sultana F, Kabir MR. Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes Metab Syndr. 2019 Mar-Apr;13(2):1643-1647. doi: 10.1016/j.dsx.2019.03.033. Epub 2019 Mar 16. PMID: 31336535.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.