7 ting du kan gøre for at slanke dine lår

For at tabe fedt på lårene og gøre dem mere faste, er det vigtigt, at du følger en fysisk rutine for at tone dem såvel som en sund diæt.
7 ting du kan gøre for at slanke dine lår
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Akkumuleringen af fedt i lår-regionen er svær at bekæmpe. Og mens der er masser af metoder til at nå dette mål, så tager de fleste af dem lang tid. I dette indlæg bringer vi dig 7 ting du kan gøre for at slanke dine lår!

Slank dine lår

Det har vist sig, at mad og fysisk aktivitet – ligesom med maveområdet – spiller en vigtig rolle for at opnå gode resultater.

Fordi dette er et problemområde, er det dog vigtigt, at du forstærker din indsats og tager andre vigtige skridt for at få dine ben til at se godt ud.

Fordi så mange mennesker forsøger at nå det samme mål, vil vi dele syv ting, som alle kan gøre for at trimme deres lår, gøre dem mere faste og reducere udseendet af appelsinhud.

Er du interesseret?

1. Massage

Kvinde der faar laar massage

Massager til benene er en effektiv løsning mod væskeretention og toksiner, som påvirker den nederste del af din krop.

Denne praksis stimulerer lymfesystemet, forbedrer blodcirkulationen og hjælper med at minimere fedtets ophobning, der skaber de utiltrækkende fordybninger.

Hvad skal du gøre?

Vælg din foretrukne æteriske olie, helst en med beroligende egenskaber. Og anvend den ved hjælp af håndfladerne og massér dine ben i en opadgående bevægelse, mens du udøver et lille tryk ved hjælp af dine knogler og fingerspidser.

Gentag dette mindst tre gange om ugen.

2. Fysisk aktivitet

At føre en stillesiddende livsstil vil ikke forbedre din krop overhovedet, især når det kommer til dit stofskifte og din kropsvægt.

Det er vigtigt, at du udfører daglige træningsøvelser for at få slankere og fastere ben.

Husk at der ikke er nogen magisk øvelse til at eliminere det lokaliserede fedt, men du skal kombinere kardiovaskulær træning med styrkeøvelser.

Nogle af de øvelser, vi anbefaler for dette er:

  • Cykling
  • Svømning
  • Jogging eller løb
  • Pilates
  • Yoga
  • Squats
  • Trappe klatring

3. Forbedr din kost

Forskellige foedevarer

At få højkvalitets ernæring gennem din kost er den bedste måde til at reducere din størrelse og fremme en sundere krop.

Det handler ikke om at implementere en bestemt “mirakel diæt”, men snarere om at opretholde en komplet, afbalanceret og kalorie-kontrolleret kostplan.

Ud over det er det en god ide at øge dit forbrug af fødevarer, der har vanddrivende og rensende egenskaber, hvilket bidrager til vægttab.

Det er også vigtigt at øge dit forbrug af protein, hvilket er nødvendigt for at opbygge muskelmasse.

Samtidig bør du forsøge at minimere dit indtag af mættede og umættede fedtstoffer, sukkerholdige fødevarer, salt og forarbejdede fødevarer.

4. Brug opstrammene cremer

Den daglige anvendelse af cremer og lotioner, der har opstrammene egenskaber, kan give flere fordele til udseendet af dine lår.

Deres brug reducerer forekomsten af ​appelsinhud, bekæmper slap hud, aktiverer blodcirkulation og forbedrer hudens overordnede udseende.

Selvom du normalt ikke kan mærke effekten straks, vil du efter et par dage se, at dette er et godt supplement til andre behandlinger.

5. Forøg dit vandindtag

Kvinde der drikker vand

At drikke op til to liter vand hver dag er en god praksis for dine lår såvel som resten af ​​din krop.

Vand indeholder ingen kalorier, og når du drikker det, hjælper det din krop med at udføre sine rette funktioner for at holde din vægt under kontrol.

Drikke vand regulerer inflammation i kroppen, bekæmper væskeretention og hjælper med at holde blodcirkulationen aktiv for at undgå dannelse af åreknuder.

Det forbedrer også funktionen af ​​din lever, forlænger følelsen af mæthed, og er et kritisk element for god fordøjelse.

For de bedste fordele anbefaler vi at drikke det på tom mave med lidt citronsaft.

6. Få masser af søvn

Selv om det tilsyneladende ikke har noget at gøre med din vægt, så spiller søvn en meget vigtig rolle i din krops evne til at slippe af med overskydende fedt.

Søvnighed kan få dig til at spise mere, og fordi du er mindre aktiv takket være træthed, fører det til vægtøgning.

Forbedrer indretningen af dit soveværelse, undgå brug af elektroniske enheder før sengetid. Sørg for, at du har en behagelig madras og pude.

Besøg denne artikel: Sådan sover man bedst, når det er koldt

7. Tag kolde brusebade

Kvinde der er i bad

At tage brusebade med koldt vand vil ikke direkte slanke dine lår. Men det er en vane, der vil hjælpe dig med at forbedre dit overordnede udseende.

Denne temperatur hjælper med at forbedre blodcirkulationen, det får din hud til at se bedre ud og nedsætter slap hud.

Ud over det er det en god terapi for at undgå følelser af træthed eller spændinger.

Er du klar til at få de lår du drømte om? Nu hvor du kender alle de ting, du kan gøre for at opnå dette. Så skal du fokusere på dit mål og gør den nødvendige indsats for at opnå en stor ændring på ingen tid.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
  • Roberts J., Zinchenko A., Suckling C., Smith L., et al., The short term effect of high versus moderate protein intake on recovery after strength training in resistance trained individuals. J Int Soc Sports Nutr, 2017.
  • Jeong JN., Effect of pre meal water consumption on energy intake and satiety in non obese young adults. Clin Nutr Res, 2018. 7 (4): 291-296.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.