8 interessante fakta om kvindelig onani

Selvom det selv i dag stadig er et tabu, kan kvindelig onani være meget nyttigt til at forebygge infektioner i skeden og lindre menstruelle smerter.
8 interessante fakta om kvindelig onani
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kvindelig onani er et af de emner, som forårsager beskedenhed for mange kvinder. Det skyldes ikke blot mangel på information, men også på grund af alle de tabu, der er omkring dette emne.

Uheldigvis er kvinders viden blevet begrænset i forhold til deres krop og deres seksualitet. Det er et direkte resultat af falske overbevisninger og information om dette emne. Overordnet set er overbevisningen om, at kvindelig onani er dårligt og upassende, en af de største barrierer for, at kvinder kan nyde denne fordel.

Heldigvis er de fleste af disse myter en del af fortiden nu. Der er et stigende antal af kvinder, der skaber nydelse for dem selv regelmæssigt.

Det interessante er, at det endda nu anbefales af sexologer og psykologer, eftersom det kan hjælpe med at forbedre ens velvære.

På grund af det dedikerer vi denne artikel til 8 interessante fakta, som vil opfordre dig til at nyde det uden frygt eller skam.

1. Det forbedrer dit humør

Kvinde paa seng er glad paa grund af kvindelig onani

Kvinder, som onanerer, har en mere afslappet sindstilstand. Derudover har de tendens til ikke at blive så stressede som dem, der berøver sig selv fra denne vidunderlige aktivitet.

Nydelsen, som du føler ved at gøre det, forårsager frigivelsen af endorfiner og serotonin. Det er to neurotransmittere, der er forbundet med lykke og velvære.

2. Kvindelig onani forebygger infektioner

Orgasmen, som mange oplever ved onani, kan være temmelig nyttig i forebyggelsen af infektioner i skeden og urinvejen.

Reaktionen lader livmoderhalsen udskille ophobede bakterier, hvilket er meget vigtigt for at undgå disse infektioner.

Derudover hjælper nydelsen med at stimulere produktionen af antistoffer i immunforsvaret. Dermed forbedres dets reaktion i bekæmpelsen af smitsomme stoffer.

Anbefalet læsning:

Gør anal sex altid ondt?

3. Det hjælper dig til at sove bedre

Kvinde sover smilende

Denne følelse af behag og velvære, som man får fra onani, har en positiv effekt på ens søvnkvalitet.

Kvinder, som har tendens til at onanere før sengetid, har ofte en dybere og mere uforstyrret søvn.

Det er på grund af frigivelsen af hormoner, der fremmer fysisk og mental afslappelse, hvilket er nøglen til at sove tungt.

4. Det kan mindske menstruationssmerter

Kvindelig onani er ikke en mirakelkur mod fysisk smerte. Det kan dog hjælpe på mindskelsen og kontrollen af menstruationssmerter.

Ophidselsen, som du får ved at stimulere klitoris og skeden, virker som et naturligt smertestillende middel. Det er ideelt til at mindske følelsen af smerte i dit underliv under en menstruation.

På grund af dets evne til at stimulere produktionen af hormoner, hjælper det med at kontrollere hævelser og spændinger i musklerne.

5. Det forbedrer ens seksuelle ydeevne

Par kysser i seng

Kvinder, som ikke er bange for at nyde denne behagelige aktivitet, har tendens til at have bedre sex. Det er et resultat af at være mere sikker på sig selv og kende sin krop godt.

Under onani kan man udforske følsomme områder. Det kan derefter hjælpe par til at nyde sex fuldt ud.

Det giver også mulighed for fantasi og forestillinger, hvilket øger ens seksuelle lyst og en villighed til at prøve nye ting.

6. Det hjælper til nemmere at kunne få en orgasme

De personer, som har problemer med regelmæssigt at få orgasme, kan få meget ud af at udforske de mest følsomme dele af deres krop.

Kvindelig onani er spændende, det træner musklerne i bækkenbunden og gør dig i stand til nemmere at nå klimaks.

Klitoris har mere end 8000 nerveender. Efter at være blevet stimuleret fører de til tidligere ukendte former for nydelse.

Faktisk opnåes de fleste orgasmer takket være klitoris og ikke indtrængning, på trods af hvad mange personer tror.

7. Det hjælper med at undgå orgasmeforstyrrelser og vaginisme

Kvinde hviler sig i seng paa grund af ondt i maven

Udover det, virker den selv-stimulering og nydelsen, som du oplever, som en form for terapi til dem, som ikke formår at opnå orgasme under samleje.

Det er et glimrende middel mod sammentrækningen af musklerne i skeden, som er bedre kendt som vaginisme.

Disse tilstande er de mest gængse årsager til, at kvinder går til gynækolog, eftersom de har tendens til at påvirke den seksuelle ydeevne.

8. Det hjælper med at forbrænde kalorier

Leder du efter en sund måde at forbændre kalorier på? Led ikke længere!

Kvindelig onani hjælper med at forbrænde omkring 170 kalorier, alt afhængig af hvor længe du gør det, stimuleringen og intensiteten af nydelsen.

Overordnet set bør du ikke være bange for at nyde alle de fordele, der er ved onani. S om en kvinde har du ret til at kende og nyde din krop, lige når du har lyst.

Smid din frygt og dine forudfattede holdninger ud af vinduet og begynd at opleve alle de følelser, som vil give dig en bedre følelse af velvære.  • Kaestle, C. E., & Allen, K. R. (2011). The role of masturbation in healthy sexual development: Perceptions of young adults. Archives of Sexual Behavior40(5), 983–994. https://doi.org/10.1007/s10508-010-9722-0
  • Carvalheira, A., & Leal, I. (2013). Masturbation among women: Associated factors and sexual response in a Portuguese community sample. Journal of Sex and Marital Therapy39(4), 347–367. https://doi.org/10.1080/0092623X.2011.628440
  • Kontula, O., & Miettinen, A. (2016). Determinants of female sexual orgasms. Socioaffective Neuroscience & Psychology6(1), 31624. https://doi.org/10.3402/snp.v6.31624
  • Rao TS, Nagaraj AK. Female sexuality. Indian J Psychiatry. 2015;57(Suppl 2):S296–S302. doi:10.4103/0019-5545.161496
  • Levin, R. J. (2007, February). Sexual activity, health and well-being – The beneficial roles of coitus and masturbation. Sexual and Relationship Therapy. https://doi.org/10.1080/14681990601149197

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.