Derfor er zumba populært

Har du nogensinde hørt om zumba? Har du prøvet det? Lær mere om denne træningsform, og hvorfor det er blevet så populært!
Derfor er zumba populært
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Du har sikkert set denne træningsform på plakater i fitnesscenteret eller kender nogen, der går på et af holdene. Men hvad gør zumba populært?

I denne artikel fortæller vi alt, hvad du behøver at vide om “Zumba”: En populær træningsform, der giver dig mulighed for at forbrænde op til 800 kalorier på en time.

Hvad er Zumba og hvorfor er zumba populært?

Personer der dyrker zumba - Hvorfor er zumba populaert?

Det forårsager fest blandt kvinder i alle aldre. Zumba er en øvelse, der kombinerer forskellige typer dans, såsom salsa, merengue, mambo, reggaeton osv.

Stilarterne er baseret på aerobe koreografier, som ikke kun giver dig mulighed for at tabe dig, men også reducere stress og forbedre balance og koordinering.

 • Denne moderne form for motion har sin oprindelse i Colombia, et af de latinamerikanske lande, hvor det er mest populært. På Zumba holdene kan du lytte til alle slags rytmer kombineret med hinanden og matchet med deres respektive koreografier.
 • Desuden toner denne øvelse musklerne og giver dig mulighed for at forbrænde 500 til 800 kalorier pr. træningspas (ca. en time).

Ordet “zumba” kommer fra et andet udbredt ord blandt colombianere: “rumba”, som betyder “fiesta” eller “fest” i landet.

 • Skaberen af ​​denne træningsform er Alberto “Beto” Pérez, en fitnesstræner.
 • Zumba har for nylig nået andre lande, selvom Beto skabte det i slutningen af ​​90’erne, da han besluttede at ændre sine klasser og tilføje latin-amerikansk musik til dem.

Første gang denne øvelse blev introduceret til USA var begyndelsen af ​​2001, og mange berømtheder som Shakira, Jennifer Lopez og Rihanna har udbredt det. Derefter spredte det sig til Europa og resten af ​​Latinamerika.

Hvad minder Zumba om?

Kvinder der dyrker zumba

Du behøver ikke at være fysisk forberedt på Zumba på forhånd eller have taget danseklasser før.

Du skal dog være opmærksom på, at risikoen for skader er stor, og klassens progression afhænger af sangene, som instruktøren vælger.

I de fleste tilfælde kombineres et hurtigere tempo med et langsommere.

Zumba er mere populært blandt kvinder. Desuden, selv om det ser ud som om, at det kun drejer sig om “dans”, så er træningen intens og dynamisk.

Hvert træningspas varer mellem 50 og 60 minutter (men du kan udføre en halv times eksprestræning). Sessionen starter med en opvarmning og fortsætter med en kombination af øvelser til latin-amerikansk musik for det meste.

Denne type træning giver fordele i det lange løb.

 • Ved at danse salsa, merengue eller bachata forbrænder du kalorier, eliminerer stress, og du forlader dine problemer.
 • Musik er den specielle “ingrediens” i klasserne, da hver sang har en koreografi, der gør træningen mindre kedelig.
 • Rytmerne er meget hurtige og trinnene er “fængende”. I hver klasse kan du styrke dine muskler, forbedre din kardiovaskulære rytme, svede og have det sjovt.

Anbefalet læsning efter “Derfor er zumba populært”: 6 myter om træning, der vil forhindre resultater

Hvilke typer Zumba eksisterer der?

Der er forskellige måder at gøre den mest populære øvelse af nyere tid. Hver enkelt er designet til en bestemt gruppe af deltagere og formål:

Zumbatomic

Disse klasser er for børn og består af specielle koreografier og musik (efter alder).

Træningen er lette at følge, og de små har det ikke kun sjovt, men oplever også, at:

 • Være mere opmærksom.
 • Få mere selvtillid.
 • Forbedre deres koordination.

Zumba Gold

Folk der dyrker zumba

Forskellen mellem disse klasser og “normale” Zumba klasser er, at tempoet og rytmen ændres.

Derudover er bevægelserne tilpasset deltagernes behov (som normalt er de ældre).

Sangene er stadig salsa, reggaeton og merengue, men er langsommere.

Aqua Zumba

Disse klasser er et sandt pool party. Ud over at tilbyde de fysiske fordele fra de traditionelle klasser, tilføjer denne type Zumba “vanskeligheden” ved at udføre bevægelser i vandet.

Målet er at opnå større resultater eller at udnytte de terapeutiske fordele ved vand.

Zumba Toning

Dette er det mest avancerede alternativ til de traditionelle klasser. Øvelserne i hver session er designet til at øge den kardiovaskulære kapacitet og muskulære udholdenhed.

Deltagerne bruger specielle maracas til at markere takterne og bevægelserne. Dette træningspas har også specifikke øvelser til at forbrænde fedt.

Zumba Gold Toning

Dette program kombinerer de sjove og afstressende bevægelser i zumba med styrketræning.

 • Det begynder med en rutine med lav intensitet og spændende rytmer og øger gradvist intensiteten og hastigheden.
 • Derudover øger det den muskulære udholdenhed og knogletætheden samt forbedrer kropsholdningen og koordinationen og styrker også leddene.

Læs også denne artikel efter “Derfor er zumba populært:

De bedste øvelser med træningselastik

Zumba cirkeltræning

Folk der danser
 • Denne session varer 30 minutter og kombinerer højintensive danseøvelser og rutiner med tidsintervaller.
 • Det er perfekt til forbrænding af kalorier, øget udholdenhed og forbedret metabolisme.

Zumba Sentao

Dette er et af de mest moderne programmer. Deltagerne udøver øvelserne og koreograferne, mens de sidder på en stol. Denne form for træning forbedrer deltagernes tyngdepunkt, stabiliserer kroppen og styrker den kardiovaskulære sundhed.

Derfor er crossfit og zumba populært: De to mest populære træningsformer i øjeblikket

Selv om de er vidt forskellige discipliner, har begge haft den ære at være de mest udbredte træningsformer i diverse fitness og motionscentre.

Begge træningsformer kan:

 • Reducere stress og angstniveauer.
 • Forøge glæde ved at frigive endorfiner.
 • Hjælpe deltagerne med at tabe sig.
 • Tone kroppen.

Mange mennesker valgte at lave en rutine, der kombinerer begge træningsformer (for eksempel to gange om ugen hver). Zumba er mere aerob og rekreativt, mens CrossFit formodes at få muskel opbyggende og øge udholdenheden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Krishnan, S., Tokar, T. N., Boylan, M. M., Griffin, K., Feng, D., Mcmurry, L., … Cooper, J. A. (2015). Zumba® dance improves health in overweight/obese or type 2 diabetic women. American Journal of Health Behavior. https://doi.org/10.5993/AJHB.39.1.12
 • Luettgen, M., Foster, C., Doberstein, S., Mikat, R., & Porcari, J. (2012). Zumba ??: Is the “fitness-party” a good workout? Journal of Sports Science and Medicine. https://doi.org/10.1016/j.elecom.2006.11.006
 • Delextrat, A., & Neupert, E. (2016). Physiological load associated with a Zumba® fitness workout: A comparison pilot study between classes and a DVD. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640414.2015.1031162
 • Barene, S., Holtermann, A., Oseland, H., Brekke, O. L., & Krustrup, P. (2016). Effects on muscle strength, maximal jump height, flexibility and postural sway after soccer and Zumba exercise among female hospital employees: a 9-month randomised controlled trial. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640414.2016.1140906

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.