8 naturlige midler med brintoverilte

Når du blander brintoverilte med vand, får du en desinficerende mundskyl. At gurgle denne blanding vil også lindre en øm hals. Bare husk ikke at sluge det.
8 naturlige midler med brintoverilte

Sidste ændring: 26 august, 2022

Brintoverilte (H2O2) er et populært produkt rundt om i verden og står i de fleste mennesker medicinskabe. I denne artikel vil vi give dig 8 naturlige midler med brintoverilte.

Generelt bruges brintoverilte til at behandle og desinficere sår, fordi det er et kraftigt antibiotikum, der hjælper med at beskytte din hud mod forskellige former for mikroorganismer. Men der er mange andre måder, du kan bruge dette husholdningsprodukt på, både for dit helbred og skønhed.

Inden vi starter, er det dog vigtigt at nævne, at det produkt du køber bør komme fra et apotek eller købmand, skal være i en mørk flaske, og den skal have en styrke på 3% (maksimalt 5%) – ellers kan det være skadeligt for dit helbred.

#1 ud af 8 naturlige brintoveriltemidler: Bekæmp akne

Kvinde med akne

Ud af alle de mange behandlinger tilgængelige mod hudproblemer i dag, så er få klar over, at noget så simpelt og billigt som brintoverilte kan være en fremragende hjælp.

Hvordan skal man gøre?

 • Til at starte med skal du vaske din ansigt eller området af kroppen, der er ramt af akne og derefter anvende en lille smule brintoverilte med en vatpind.
 • Generelt er det ikke en god ide at anvende det over hele huden, da det kan være irriterende og give tør hud.

Se også denne artikel efter “8 naturlige midler med brintoverilte”:

4 hjemmelavede ansigtsmasker mod akne

#2 ud af 8 naturlige brintoveriltemidler: Desinficering af sår

Dette er uden tvivl hvad brintoverilte oftest bruges til, t akket være dets evne til at bekæmpe bakterier og desinficere området omkring såret.

Hvordan skal man gøre?

 • Du skal bare dyppe noget vat eller et stykke gaze i brintoverilte og anvende det på såret, sørg for at dine hænder er rene.

#3 ud af 8 naturlige brintoveriltemidler: Bekæmp fod- og neglesvamp

Foedder med svamp

Fodsvamp og neglesvamp kan være irriterende og smertefuldt for de mennesker der døjer med det. Det er vigtigt at gøre noget ved det, da disse problemer kan påvirke sundheden af dine fødder negativt.

Hvad skal man gøre?

 • I begge tilfælde anbefales det, at du laver en blanding af en del brintoverilte med tre dele vand og dypper dine fødder i det i 20 minutter.
 • Du bør gentage denne behandling to til tre gange om dagen for at komme hurtigere af med svampen.

#5 ud af 8 naturlige brintoveriltemidler: Lysner din hårfarve

Kvinde der ordner haar

En af brintoveriltes mest populære anvendelser i skønhedsverden er til at tilføre naturlige highlights til håret. Faktisk kan det være meget nyttigt til at lysne de mørkere hår, der nogle gange kan komme på overlæben.

Når det er sagt, så anbefales det ikke til mennesker med meget mørkt hår, fordi det giver et gult eller orange skær.

Hvad skal man gøre?

 • Bland lige store mængder vand og brintoverilte i en sprayflaske og sprøjt det på de områder du vil lysne.
 • En anden mulighed er at tilføre lidt brintoverilte til din shampoo og simpelthen bare bare vaske håret som du normalt ville.

#6 ud af 8 naturlige midler med brintoverilte: Mundskyl

Brintoveriltes antiseptiske egenskaber gør det til et godt ingrediens i en hjemmelavet mundskyl. Den er kraftfuld nok til at dræbe de bakterier, der giver dårlig ånde.

Hvordan gør man?

 • Bland halvanden spiseskefulde brintoverilte med tre spiseskefulde vand og rens din mund, inden du børster tænder.
 • Nogle mennesker bruger produktet uden at opløse det, men det anbefales ikke, da det kan irritere indersiden af din mund.

Prøv denne artikel efter “8 naturlige midler med brintoverilte”:

tips til altid at have en god ånde

#7 ud af 8 naturlige brintoveriltemidler: Fjern solpletter

Kvinde der mangler hudpleje - midler med brintoverilte

Takket være brintoveriltes mildt blegende effekter, så er det en ideel måde til at reducere mørke pletter i ansigtet. Som følge af at have været i solen eller hormonelle ændringer.

Hvordan gør man?

 • Dyp et stykke vat i brintoverilte og anvend det forsigtigt på alle de ramte områder.

#8 ud af 8 naturlige brintoveriltemidler: Rens ørerne

Ophobningen af ørevoks kan være både irriterende og skadeligt for hørelsen.

Brintoverilte gør det nemt at fjerne ørevoks samtidig med, at det også hjælper med at forhindre infektioner i det indre øre.

Hvad skal jeg gøre?

 • Bland en spiseskefuld varmt vand med en spiseskefuld brintoverilte og tilsæt et par dråber til hvert øre.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.