4 hjemmelavede ansigtsmasker imod akne

En maske lavet med ølgær er perfekt til alle hudtyper. Takket været maskens ingredienser, gør den din hud strammere, hjælper med at udskille affaldsstoffer, og reducerer overdreven fedt.
4 hjemmelavede ansigtsmasker imod akne
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Akne-tilbøjelig hud kræver speciel omsorg for at slippe af med overdreven fedt, døde hudceller og affaldsstoffer som opbygges i huden, hvilket vil sige at folk som lider af akne har brug for specialprodukter til at rense og desinficere deres hud. I denne artikel vil vi vise dig hvordan du let kan forberede 4 fantastiske ansigtsmasker imod akne derhjemme med totalt naturlige ingredienser. Glem alt om kemiske produkter som er for aggressive for din følsomme hud i længden, og oplev de store fordele ved disse naturlige ingredienser

Hvordan fungerer ansigtsmasker imod akne?

Du bør påføre naturlige masker for at bekæmpe akne en gang om ugen. Hvis du har meget fedtet hud, kan du anvende dem to gange ugentligt.

  • Vask dit ansigt godt og eksfolier blidt med en smule salt eller sukker, ved at massere det ind i din hud i cirkulære bevægelser. Fokuser på de ekstra fedtede områder, og forsøg på ikke at kradse på områder hvor du lige nu har akne.
  • Rens dit ansigt med vand og tør det godt.
  • Påfør masken, undgå området omkring dine øjne, og lad det sidde i cirka 20 minutter.
  • Herefter skal du vaske og tørre dit ansigt, og med det samme påføre en fugtgivende oliefri lotion. Du kan for eksempel anvende jojoba olie eller kokosolie; selvom disse har en fedtet tekstur, så har de meget mindre olie i sig end andre muligheder.
  • Hvis du har ekstremt fedtet hud, så påfør blot en smule naturlig aloe vera.

Aloe vera og citron

Aloe vera er meget kendt for sine fugtgivende og healende egenskaber. Den sælges som regel i form af gele på apoteker eller helseforretninger, men vi anbefaler at have en lille aloe vera plante i hjemmet så du kan få dette produkt i dets mest naturlige form blot ved at klippe i en af dens stilke.

Åben stilken og få geleen indeni ud. Vask herefter gelatine massen godt for at slippe af med enhver substans som kan irritere huden.

Denne maske inkluderer også citron, som er fantastisk til at rense og rengøre huden, samt at slippe af med overdreven fedt.

Hvordan laver man den?

  • Bland den naturlige aloe vera gele med citronsaften. Du kan også anvende en smule citronskal hvis citronen er økologisk.

Bland ingredienserne sammen, og tilføj mere citronsaft eller aloe vera indtil du har opnået den rette konsistens til en maske.

Citronskal kan bruges til at lave ansigtsmasker imod akne

Ansigtsmasker imod akne med grønt ler

Ler er en fantastisk ingrediens der har været anvendt i århundreder til at slippe af med affaldsstofferne i vores organisme imens det samtidig giver os masser af mineraler. Du kan anvende det som en del af både din sundheds og skønhedsrutine, og selv til at slippe af med smerte og hævelse. I oldtiden påførte folk mudderet direkte. Nu om dage, anbefaler vi at købe det i en urteshop eller en helsekostbutik.

Ler er fantastisk til bekæmpelse af akne, fordi det hjælper med at reducere hævelse og fjerne de skadelige substanser der forår sager akne.

Hvordan laver man det?

  • Bland grønt lerpulver med lunkent vand. Tilføj vandet en smule ad gangen indtil miksturen kan spredes, men uden at den er for vandet.

Anvend skåle lavet af glas, træ, eller keramik og undgå plastik og metal.

ler

Yoghurt og tea tree olie

Denne maske er perfekt til moderat/fedtet hud med akne takket været de to ingredienser i den.

Yoghurt giver fugt til huden uden at gøre den fedtet, hvilket betyder at det ikke udtørre moderat hud og er forfriskende for huden når det er varm udendørs.

På den anden side, så har tea tree olie været meget anbefalet de seneste par årtier som en måde at bekæmpe alle mulige slags infektioner.

Forholdene i denne ansigtsmasker imod akne er 15 dråber tea tree olie i en kop yogurt naturel (uden sukker, sødemiddel og farvestoffer).

Ølgær og æggehvide

Denne interessante maske kombinere egenskaberne ved to produkter som er fantastiske til alle hudtyper, især dem med fedtet hud.

Ølgær hjælper os med at slippe af med affaldsstoffer der opbygges i huden og er rig på mineraler såsom silicon, som er nødvendig for at få din hud til at se ung og fast ud.

På den anden side, gør æggehvide din hud strammere, imens det samtidig reducere overdrevent fedt i huden.

Hvordan laver man den?

  • Bland begge ingredienser indtil du opnår den ønskede konsistens.

I dette tilfælde vil vi ikke anvende æggeblommen, men den er en super ingrediens til ansigtsmasker imod akne og til tør hud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.