8 produkter du aldrig bør anvende på dit ansigt

Selvom tandpastatricket for udtørring af bumser kan være effektivt, er det ikke en god idé, fordi det kan ændre din huds pH og efterlade varige mærker.
8 produkter du aldrig bør anvende på dit ansigt

Sidste ændring: 26 august, 2022

For at få en smuk og strålende hud er der blevet foreslået mange naturlige alternativer, fordi de er både effektive og udgør en lille risiko for negative bivirkninger. I denne artikel vil vi give dig 8 produkter du aldrig bør anvende på dit ansigt.

Men problemet er at nogle af de produkter slet ikke er tilpasset den sarte hud på dit ansigt  og i virkeligheden kan være skadelige.

Det er vigtigt at være godt informeret og vide hvilke produkter du aldrig bør anvende på din hud, ellers risikerer du at få varige permanente skader!

For at være sikker på at du ved hvad du skal og ikke skal bruge på din hud, vil vi i dagens artikel tale om de 8 værste produkter, som hu hellere må lade blive stående på hylden.

1. Hårspray

En af de nemmeste tricks til at få håret til at sidde i længere tid er at belægge det med noget hårspray. Stor fejltagelse!

Nogle af de produkter indeholder alkohol, som kan forandre din huds naturlige olier og medføre tørhed og tidlig aldring.

Hertil kommer, at nogle hårspray har frastødende forbindelser, som kan forårsage kløe, rødme og irritation af den sarte hud i ansigtet.

2. Smør

Smoer

Smør og margarine anbefales ofte som alternativer til fugtighedscreme for kroppen, takket være deres antioxidanter og fede forbindelser.

Problemerne opstår når du kommer dem i dit ansigt, hvor de kan tilstoppe porerne og resultere i irriterende hudorme og bumser.

Anbefalet læsning efter “8 produkter du aldrig bør anvende på dit ansigt”:

5 måder at beskytte dig selv mod leverskader forårsaget af alkohol

3. Alkohol

Sprit, for eksempel findes i de fleste førstehjælpskasser, fordi det er et kraftfuldt desinfektionsmiddel. Og ideelt til behandling af mindre sår og forskellige hudproblemer.

Når du smører det i dit ansigt, tænker du i begyndelsen at det føles forfriskende og naturligt, menefter få minutter kan det medføre irritation, tørhed og andre problemer.

Tjek dine hudplejeprodukter for at sikre, at de ikke indeholder en masse alkohol-baserede ingredienser.

4. Antiperspirant

Kvinde der staar med en deodorant

Antiperspirant-produkter smøres sædvanligvis under armene for at stoppe overdreven sved, men det betyder ikke at du bare kan bruge dem hvor som helst på din krop.

Nogle mennesker følger ikke denne advarsel, og vælger at anvende antiperspiranter i deres ansigt. Inden du tager makeup på, for at forhindre sved i at ødelægge det senere. Vær forsigtig!

Disse produkter tilstopper porerne og forhindrer dine celler i at få den ilt, de behøver for at fjerne affaldsstoffer.

5. Neglelak og neglelaksfjerner

Nogle makeupartister, især påklædere, foreslår brug af brug af neglelak eller neglelaksfjerner til at opnå bestemte effekter.

Naturligvis bør du aldrig gøre dette, fordi nogle af disse indeholder akryl, som vil udtørre din hud og være vanskelig at fjerne senere.

Det er derfor, du kun skal bruge makeup, der er egnet til brug på huden i ansigtet.

6. Vineddike

Hvid vineddike og æblecidereddike er blevet anbefalet af makeupartists til brug som en naturlig toner til at hjælpe med at regulere hudens pH og bevare fasthed.

Disse produkter bør aldrig bruges i deres naturlige form, fordi de indeholder syre, der faktisk kan brænde din hud. For at drage fordel af deres gavnlige egenskaber, er det bedst at blande en del eddike med tre dele vand, før du anvender dem til dit ansigt.

7. Mayonnaise

Skaal med mayonnaise - paa dit ansigt

God gammeldags mayonnaise har nogle kraftige fugtgivende egenskaber, der kan hjælpe med at holde dit hår smukt og skinnende.

Men det anbefales ikke til brug på huden, fordi det indeholder syrer, der kan tilstoppe porerne og forhindre din hud i at være i stand til at “ånde.” Og hvad er resultatet? Disse irriterende hudorme og bumser, der kan få din hud til at se beskidt og usund ud.

Læs også denne artikel efter “8 produkter du aldrig bør anvende på dit ansigt”:

Lav en naturlig tandpasta og mundskyl af kokosolie

8. Tandpasta

Et af de mere populære tricks for at bekæmpe bumser og acne er at anvende tandpasta på dine pletter.

Dette kan arbejde ved hurtigere udtørring af området. Men problemet er at de andre aggressive kemikalier i de fleste kommercielt tilgængelige tandpastaer. Kan få din hud til at sprække og udtørre ved at ændre dens pH, og efterlade usynlige pletter og vedvarende mærker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bodeker, Gerard & Ryan, Terence & Volk, Adva & Harris, Jahnavi & Burford Mbiochem, Gemma. (2017). Integrative Skin Care: Dermatology and Traditional and Complementary Medicine. Journal of alternative and complementary medicine (New York, N.Y.). 23. 10.1089/acm.2016.0405.
  • Casas, Rosa. La cara oculta de los perfumes, cosméticos y productos de aseo.Espacio humano. [En línea] Disponible en: https://espaciohumano.com/los-perfumes-su-cara-oculta/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.