Lav en naturlig tandpasta og mundskyl af kokosolie

Her deler vi en behandling lavet med kokosolie for at hjælpe med at opretholde god oral sundhed. Dette kan hjælpe med at forebygge eller løse visse problemer som tandinfektioner, huller og tandkødsbetændelse.
Lav en naturlig tandpasta og mundskyl af kokosolie
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Kokosolie er en stadig mere populær superfødevare takket være den utrolige næringsværdi. På det topiske niveau opdages der dog stadig flere og flere anvendelser. Her kan du lære mere om, hvordan du kan lave en naturlig tandpasta og mundskyl med kokosolie.

Her deler vi en behandling lavet med kokosolie for at hjælpe med at opretholde god oral sundhed. Dette kan hjælpe med at forebygge eller løse visse problemer som tandinfektioner, huller og tandkødsbetændelse.

Derfor er kokosolie godt for tænderne

Kokosolie

Denne olie er en vigtig fødevare til en afbalanceret kost. Bortset fra det faktum, at det er fedt, er denne olie meget effektiv, når det kommer til at tabe sig, fordi den øger dit stofskifte.

Du bør vide, at det også har mange topiske anvendelser. Denne olie er en fremragende behandling til problemer forbundet med hud, mund, hår og meget mere.

Det er også fantastisk til forbedring af oral sundhed takket være følgende terapeutiske egenskaber:

 • Kokosolie bekæmper dentale infektioner forårsaget af bakterier takket være indholdet af laurinsyre
 • Det bleger din emalje uden at beskadige den og forhindrer huller i at dannes
 • Denne olie kan reducere inflammation og blødende tandkød

Vi anbefaler at vælge ekstra jomfru kokosolie til denne naturlige hjemmebehandling, fordi det er det bedste til at lindre sundhedsproblemer. Olien bliver fast ved temperaturer under 24º, men vil vende tilbage til en væske, når den kommer i kontakt med din kropsvarme.

Sådan bruger du kokosolie som mundskyl og naturlig tandpasta

Du kan bruge kokosolie til mundskyl og naturlig tandpasta. Brug dem morgen og aften efter behov, men husk kun at bruge dem som supplement. Intet kan erstatte tandpasta med fluor.

Her er vores anbefalede rutine:

 • Om morgenen: Børst dine tænder med en normal fluor tandpasta. Brug kokosoliemundskyl bagefter.
 • Midt på dagen: Børst dine tænder efter hvert måltid, eller når du føler behov, men din naturlige kokosolie tandpasta.
 • Om aftenen: Brug normal fluor tandpasta.

Vi vil give flere detaljer nedenfor for, hvordan du bruger denne ingrediens der hjemme til at forbedre din orale sundhed.

1. Mundskyl

Daglige skylninger eller gurglinger med kokosolie er en gammel teknik til forbedring af sundheden i munden og hele fordøjelsessystemet. Mens du kan vælge at bruge kokosolie til dette formål, foreslår vi at bruge ekstra jomfru kokosolie takket være dens antibakterielle egenskaber.

Skylning med kokosolie fremmer en dyb rensning af munden og hjælper med at balancere fordøjelseskanalen. Dette eliminerer effektivt bakterier og toksiner uden at ændre den sarte pH-værdi i din mund.

Du vil også fjerne tandsten, forbedre din ånde og reducere betændelse i tandkødet.

Opdag: 10 skønhedsfordele ved kokosolie

Hvordan skal du gøre det?

 • Før du spiser morgenmad skal du placere en spiseskefuld ekstra jomfru kokosolie (15 ml) i munden. Sørg for, at olien har den højeste kvalitet til rådighed.
 • Begynd at skylle og sprede olien rundt om i hele munden. Gurgle ikke for at forhindre, at denne olie kommer ned i halsen.
 • Prøv at skylle i ca. 20 sekunder. I løbet af denne tid vil du bemærke, at den tætte tekstur af olien bliver lettere og mere vandet, hvilket er et godt tegn.
 • Spyt olien ud og børst derefter tænderne grundigt med din almindelige tandpasta. Vi anbefaler at vente mindst 15 minutter før morgenmad og altid starte med et glas vand for at eliminere giftstoffer fra kroppen.
 • Gentag dette hver morgen.

2. Sådan laver du en naturlig tandpasta af kokosolie

Denne tandpasta bør kun bruges som supplement til rigtige tandpasta med fluor. Fluor er nemlig et af de midler, der bekæmper bakterier i munden bedst.

Du kan dog med fordel lave en naturlig tandpasta med kokosolie, som du kan bruge midt på dagen eller efter måltider, som en ekstra mundhygeijnerutine.

Læs også: Hvad betyder farvemarkeringerne på tandpastatuber?

Nogle effektive naturlige alternativer indeholder vegetabilske og æteriske olier, ler, aktivt kul og meget mere.

 • Børst altid tænderne efter hvert måltid.
 • Du skal bruge en tandpasta med fluor mindst to gange om dagen. Den naturlige tandpasta med kokosolie kan fungere som supplement eller efter måltider.

Samlet set kan kokosolie blive en komplementær naturlig tandpasta for at styrke det naturlige forsvar i munden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.