8 urter til at forbedre dine lungers sundhed

For at forebygge åndedrætsproblemer og forbedre dine lungers sundhed, så inkorporer disse naturlige, rensende urter i din daglige rutine. Prøv dem!
8 urter til at forbedre dine lungers sundhed

Sidste ændring: 26 august, 2022

Dine lunger spiller en vigtig rolle i dit liv, og dine lungers sundhed er derfor vigtig.

De er trods alt ansvarlige for at give dig den ilt, som dine celler har brug for og de udviser også kuldioxid.

De er også involveret i meget mere end blot at trække vejret. Derudover er de nødvendige for at filtrere partikler og skadelige forurenende stoffer, som du indånder gennem  miljøet.

Problemet er imidlertid, at de er så komplekse og sarte, at nogle gange så kompromitterer akkumuleringen af toksiner og infektioner lungernes helbred.

Som følge heraf er en række negative reaktioner opstået. Dette kan forårsage sygdomme, som virkelig kan påvirke din livskvalitet.

Heldigvis er der mange naturlige midler, du kan bruge til at give dine lunger den afgiftende støtte, de har brug for.

I dag vil vi gerne dele 8 næringsrige urter med kraften til at beskytte og forbedre dine lungers sundhed.

Prøv dem!

1. Timian til at forbedre dine lungers sundhed

TImian

Timian er en urt, der anbefales til at lindre irritation og blokering af luftvejene.

Desuden har æterisk timian olie antibiotikum, anti-svamp og anti-inflammatoriske virkninger. Det styrker ikke bare dit immunsystem. Desuden hjælper timian også med at rense lungerne.

At indtage det i teform eller indånde dampen kan være en løsning til eliminering af tilbageholdte toksiner.

2. Lakridsrod

Lakridsrod er en traditionel kinesisk medicinal urt, der er blevet populær over hele verden for sine mange medicinske kræfter.

Dens anti-inflammatoriske og smertelindrende forbindelser mindsker inflammation i luftvejene og halsen. Dette gør det lettere for ilten at strømme ind til dine celler.

Samtidig hjælper det også med at blødgøre slimhinderne i din krop, herunder dem der dækker dine lunger og hals.

Derudover virker den som et slimløsende og antibakteriel middel. Det hjælper med at slippe af med overskydende slim og kontrollerer dermed blokering af og problemer med vejrtrækningen.

Dette, sammen med lakridsrodens væsentlige næringsstoffer, betyder en bedre immunrespons på virus og bakterier.

Som om det ikke var nok, giver det din krop en betydelig mængde flavonoider. Disse er antioxidanter, der hæmmer cellebeskadigelse for at forhindre lungekræft.

3. Oregano

Oregano

Oregano skiller sig ud for sit høje indhold af rosmarininsyre og carvacrol. Disse er to antioxidanter, der hjælper med at stoppe produktionen af histamin i tilfælde af åndedrætsallergier.

Oregano har anti-inflammatoriske og slimløsende kvaliteter, og de hjælper med at rense dine luftveje. Dette gør det naturligvis muligt at fjerne slim og ophobede toksiner i lungerne.

Den essentielle olie fremstillet fra dets blade er et effektivt middel til bakterielle infektioner som influenza eller forkølelse.

4. Forbedr dine lungers sundhed med pisang

Pisang er et ældgammelt kraftigt middel, der hjælper med irritation af slimhinderne i lungerne og halsen.

Det er en 100% naturlig løsning til behandling af hoste og indeholder endda antibiotika og anti-inflammatoriske stoffer.

5. Salvie

Salvie

En naturlig salvie drik er et naturligt middel mod lungeirritation, især for rygere.

Salvies antibakterielle og afgiftende forbindelser hjælper med at slippe af med toksiner tilbageholdt i lungevævet. Det medfører således lindring af åndedrætsblokering og vejrtrækningsbesvær.

6. Eukalyptus

Den forfriskende aroma af eukalyptus er blevet brugt i hundredevis af år som et supplement til lungesundheden.

Selvom ikke alle mennesker kan tåle det, så finder de fleste hurtigt hurtig lindring mod åndedrætsblokering, hoste og næseirritation.

Det aktive middel i eukalyptus, cineol, giver det en slimløsende og anti-inflammatorisk effekt. Dette hjælper med at behandle problemer som bronkitis, astma og forkølelse.

7. Mynte

Myntebkade

Mynte og æterisk mynte olie indeholder menthol, en populær ingrediens i forskellige behandlinger mod lungesygdomme.

Det afslapper de lette muskler i din luftvej og fremmer normal vejrtrækning, især når det kommer til blokering.

Derudover er det også et antihistamin og afgiftende middel. Dette hjælper din krop med at håndtere symptomer på åndedrætsallergi.

8. Kongelys

Bladene og blomsterne på kongelys planten har aktive stoffer, der hjælper med at styrke og rense lungerne.

Naturlige kongelys ekstrakter tilskynder elimineringen af toksiner. I mellemtiden kontrollerer de også overdreven slimproduktion og betændelse.

Har du problemer med at trække vejret? Hvis ja, så prøv nogle af de ovennævnte urter for at få dine lunger tilbage i form!  • Al-Sanfi A. E. The pharmaceutical importance of Althaea officinalis and Althaea rosae: a review. International Journal of PharmTech Research. Julio 2013. 5 (3): 1378-1385.
  •  Farokhi F, Khaneshi F.  Histhpathologic changes of lung in asthmatic male rats treated with hydro-alcoholic extract of Plantago major and theophylline. Avicena Journal of Phytomedicine. 2013. 3 (2): 143-151.
  • Mora, A. L., & Garcia, C. H. (2000). Eucalipto. A Cultura Do Eucalipto No Brasil – Eucalipyt Cultivation in Brazil. https://doi.org/10.1590/S0006-87051951000100009
  • Pyo Kim H, Lim H, Soy Kwon Y. Therapeutic potential of medicinal plants and their constituents on lung inflammatory disorders. Biomolecules and Therapeutics. Marzo 2017. 25 (2): 91-104.
  • Ridao Redondo, M. (2012). Tos persistente. Pediatria Integral. https://doi.org/10.1016/S1636-5410 (04)70291-3
  • Siedentopp, U. (2008). El regaliz, una planta medicinal eficaz para la tos y las afecciones de estómago. Revista Internacional de Acupuntura. https://doi.org/10.1016/S1887-8369(08)75618-7

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.