9 fødevarer der mindsker stress

Ved at gøre disse fødevarer til en del af ens kost, kan man bekæmpe stress. Dette skyldes, at de øger ens niveau af serotonin og mindsker ens produktion af kortisol.
9 fødevarer der mindsker stress

Sidste ændring: 25 august, 2022

Stress er en naturlig reaktion, som vores kroppe har. Når vi er i pressede situationer, så stiger vores adrenalin. Dette er vigtigt, fordi adrenalin er et hormon, som er vigtigt for vores kæmp eller flygt reaktion. I dag bringer vi dig 9 fødevarer der mindsker stress!

Hvilke fødevarer mindsker stress?

Ikke alle situationer resulterer i denne reaktion. Men vores krop vil stadig føle angst, hurtig hjertebanken og spændinger i musklerne.

Det meste af tiden er denne reaktion forårsaget af bestemte situationer. Det kan være problematiske situationer, at man er overbelastet eller konstant udsat for en ubehagelig lyd.

Det ka n også være på grund af dårlige vaner, mangel på næringsstoffer og for mange toksiner.

Heldigvis er der nogle fødevarer, som er bevist at kunne hjælpe mod stress. De hjælper ens mentale helbred. De kan også hjælpe med at mindske tilstedeværelsen af symptomer forbundet med stress.

Det er dog ikke nok blot at tilføje disse fødevarer til sin kost for at komme af med stress. Men de er et godt tilskud til ens humør og velvære.

Ønsker du at høre om dem?

1. Mælk

Glas med maelk

De fosfolipider, som mælk indeholder, kan hjælpe med at forbedre ens humør. De kan også hjælpe med ens kognitive funktion og ens reaktion på stress.

At drikke mælk dagligt er en god idé. Dette skyldes, at det kan forbedre ens mentale og endokrine reaktion på stress. Det kan også hjælpe med ens hukommelse og tilbageholdelse.

2. Blåbær

Denne velsmagende frugt skiller sig ud i forhold til resten på grund af dens antioksidanter. De indeholder nemlig store mængder C- og E-vitaminer.

Naturligt juice af blåbær kan mindske produktionen af kortisol. Kortisol er et af de hormoner, som gør stress værre.

Blåbær indeholder også kalium, magnesium og mangan. Dette er tre mineraler, som hjælper med at lindre fysiske spændinger. Fysiske spændinger er trods alt en stor del af stress.

3. Mørk chokolade

Moerk chokolade

Det er anbefalet at spise 45 gram mørk chokolade hver dag. Årsagen er, at mørk chokolade mindsker mængden af adrenalin og kortisol. På samme tid øger det mængden af serotonin.

Mørk chokolade indeholder altid mere end 60% kakao. Denne fødevare hjælper med at bekæmpe oxidativt stress, depression, udmattethed og andre symptomer forbundet med følelsesmæssig ubalance.

4. Rødvin

Et glas rødvin kan hjælpe en på mange måder.

Rødvin hjælper med at beskytte ens hjertes helbred. Det hjælper også med at forbedre ens blodomløb, kontrollerer ubalance i nervesystemet og fremmer en følelse af lindring, når man har episoder med angst.

5. Laks

Laks

Laks og andre fisk er rige på omega-3 fedtsyrer. Denne syre hjælper med at mindske irritation og forøge produktionen af neurotransmittere såsom serotonin.

Laks indeholder også stærke antioksidanter og vigtige mineraler. Disse stoffer bekæmper produktionen af kortisol og adrenalin. Som et resultat øger de kroppens reaktion på stress på en positiv måde.

6. Avocado

Avocado er en meget sund frugt. Dette skyldes, at de er rige på fedtsyrer, E-vitamin og mange mineraler. Disse beskytter cellemembranerne og nervesystemet som en helhed.

En portion avocado om dagen kan hjælpe med at kontrollere blodtryk og høje niveauer af kortisol og ængstelighed.

7. Mandler

Mandler og maelk

Mandler ligesom andre tørrede frugter indeholder E-vitamin, B-kompleks og sunde mineraler og fedtstoffer. Disse hjælper på ens humør og forøger ens energiniveau.

Mandler hjælper også med at kontrollere stress taket være deres fibre. Dette er på grund af, at de kan mindske problemer med fordøjelsen, som opstår i forbindelse med stress.

8. Havregryn

Det hjælper en til at få en bedre dag, hvis man spiser havregryn til morgenmad. Man kan blive mere rolig med mere fysisk og psykisk energi.

De kulhydrater, som det indeholder, kan også forbedre ens humør. Dette skyldes, at de fremmer produktionen af serotonin i ens hjerne.

Eftersom denne fødevare bliver fordøjet langsommere, så vil virkningerne være længere tid om at opstå, men de vil til gengæld også vare længere.

9. Fermenteret fødevarer

Ris

En af hemmelighederne til at forbedre ens mentale helbred er ved at passe på sine tarme. Ens tarmflora har en stor påvirkning på ens overordnede helbred. For mange dårlige bakterier i ens tarme påvirker ens mentale helbred.

Fermenteret fødevarer indeholder mange gode bakterier. Disse har en direkte virkning på ens hjernekemi. De opmuntrer ens hjerne til at sende signaler om et almindelig og sundt humør gennem ens vagusnerve.

For eksempel kan man i mange af disse fødevarer finde Lactobacillus rhamnosus. Denne bakterie mindsker kortisol, hvilket øges i forbindelse med stress.

Nogle af de fødevarer, som indeholder dette, er:

  • Yoghurt natural
  • Keifer
  • Fermenteret broccoli
  • Syltede agurker
  • Miso suppe

Ved at tilføje disse fødevarer til sin kost mindsker man stress og får et bedre humør.

Vidste du at disse fødevarer mindsker stress? Prøv dem!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.