9 olier der gør dig smukkere på 7 dage

At bruge visse af disse vegetabilske olier kan hjælpe os med at tage vare på vores helbred uden at skulle begynde at bruge farlige kemikalier.
9 olier der gør dig smukkere på 7 dage
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Vil du også have en genvej til at blive smukkere? Prøv en af de her 9 olier der gør dig smukkere på 7 dage.

Du kan bruge dem alene eller i dine daglige cremer, hårbalsamidler og forskellige serumer. Nogle af olierne kan også tages oralt.

De er som følger:

Olier der gør dig smukkere #1: Sesamolie til tænderne

Hvis du vil have hvide, sunde tænder, kan du bruge sesamolie til at opnå dette resultat. Sesamfrøoile indeholder en stor mængde multivitaminsyrer og sporstoffer.

 • På grund af dette, vil det at skylle tænderne med sesamolie efterlade dig med et lyst og hvidt smil.
 • Det hjælper også vævene i tandkødet, munden og tungen med at regenerere hurtigere.

Olier der gør dig smukkere #2: Hibiscusolie til hårvæksten

Hibiscusolie

For dem med fint hår er hibiscusolie en god mulighed. Takket være dets høje indhold af C-vitaminer er det i stand til at producere en stigning i hårkollagen.

 • Det indeholder også aminosyrer, som hjælper med at nære og styrke dine rødder.
 • Dette stof er i stand til at give dine follikler nyt liv og genoprette dets korrekte funktion.

Uden tvivl vil denne type olie hjælpe dig med at give dit hår mere fyld og volumen.

Olier der gør dig smukkere #3: Castorolie til  øjenbryn og øjenvipper

Castorolie er perfekt til dine øjenbryn og øjenvipper. Kontinuerlig brug af dette middel er endda meget gavnligt. Det er den perfekte olie til at forbedre dine metaboliske processer i cellerne.

Stearin- og linolensyrerne opbevarer også værdifuld fugt i sig, derved forhindres dit hår i at falde ud, såvel det vil være mere beskyttet imod tørhed, varme og sol.

Olier der gør dig smukkere #4: Linfrøolie for at stråle indenfra

Linfroeolie

Hvis det du leder efter er en depurativ plan, er linolie den bedste løsning. Denne olie anses for det bedste middel til at bekæmpe mange skadelige stoffer i kroppen.

Denne olie er i stand til at give kroppen fedtsyrer, vitaminer og kalium, hvilket gør dets forbrug næsten altafgørende. Det hjælper også med at rense kroppen.

 • Hvis du bruger denne olie kontinuerligt i en uge, vil du se en mærkbar forbedring i dine metaboliske processer.
 • Tøv ikke med at medtage den i din kost som en ekstra ingrediens.

5. Olier der gør dig smukkere #5: Tetræ olie til huden

Tetræ olie er en af de bedst mulige løsninger til bekæmpelse af akne. Det er kendt for dets anti-inflammatoriske, antibakterielle, anti-svampe og antivirale egenskaber.

 • Desuden er dette stof også ideelt, hvis du ønsker, at dine sår skal heles så hurtigt som muligt.
 • Det er normalt at inddrage det i din acnebehandling og også når du ønsker at passe på fedtet, problematisk hud.

6. Olier der gør dig smukkere #6: Olivenolie til fødderne

Olivenolie til foedderne

Hvis du vil have glatte fødder, kan du få dem med olivenolie. Olivenolie er fantastisk for din hud, både på dit ansigt såvel som på resten af din krop, men også til dit hår og dine negle.

Hvis du søger at tage vare på dig selv, kan du vælge mellem to forskellige måder at bruge oilen på. Du kan kombinere det med dine yndlings kosmetikprodukter eller bruge det naturligt.

Olier der gør dig smukkere #7: Mandelolie til neglene

Mandelolie er en god mulighed for dine negle og neglebånd.

Det er en type olie, der kan bruges dagligt til at nære og regenerere din hud. Det indeholder også svampe der har helbredende egenskaber.

#8: Avocado olie for ungdommelighed

Avocadoolie - olier der goer dig smukkere

Avocado olier vil hjælpe dig med at bekæmpe skader forårsaget af frie radikaler.

Det vil give dig mere næret og blødere hud takket være dets høje indhold af phytosteroler og vitaminerne E, D og A.

Alt dette gør det til den ideelle ingrediens når du skal tage dig af tør hud og forhindre for tidlig aldring i dit ansigt.

Til sidst har vi #9: Naturlig calendula olie til dine ar

Calendula er fantastisk til behandling af ar på din hud. Det er rigt på fytosteroler, saponiner og beta-kerotiner, som giver det antiseptiske og helbredende egenskaber.

Det virker også til at hjælpe med syntesen af glycoproteiner og collagener, som hjælper huden med at helbrede uden at det efterlader mærker.

Det kan interessere dig ...
5 fordele ved at lave planken hver dag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 fordele ved at lave planken hver dag

Her er en simpel men effektiv øvelse, som man nemt kan lave derhjemme. Her er 5 gode fordele ved at lave planken hver dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hsu, E., & Parthasarathy, S. (2017). Anti-inflammatory and Antioxidant Effects of Sesame Oil on Atherosclerosis: A Descriptive Literature Review. Cureus, 9(7), e1438. https://doi.org/10.7759/cureus.1438
  Shanbhag, V. K. L. (2017). Oil pulling for maintaining oral hygiene – A review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(1), 106–109. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2016.05.004
  Carretero, M. E., & Ortega, T. (2016). Propiedades terapeuticas del Hibisco, (aproximadamente 200), 9.
  Basch, E., Bent, S., Collins, J., Dacey, C., Hammerness, P., Harrison, M., … Weissner, W. (2007). Flax and flaxseed oil (Linum usitatissimum): a review by the Natural Standard Research Collaboration. Journal of the Society for Integrative Oncology, 5(3), 92–105.
  Crawford, G. H., Sciacca, J. R., & James, W. D. (2004). Tea tree oil: cutaneous effects of the extracted oil of Melaleuca alternifolia. Dermatitis : Contact, Atopic, Occupational, Drug, 15(2), 59–66.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.