Sirup med ingefær og olivenolie til smertelindring

Hvis du gerne vil stoppe med at tage smertestillende piller er denne sirup med ingefær og olivenolie en ideel mulighed til at lindre smerter.
Sirup med ingefær og olivenolie til smertelindring

Sidste ændring: 09 august, 2022

Denne sirup med ingefær og olivenolie har smertelindrende og anti-inflammatoriske egenskaber, der hjælper med at lindre smerter, hvis du påfører den eksternt eller konsumerer den.

Denne sirup med ingefær og olivenolie er en af de bedste hjemmekure til at lindre smerter, takket været egenskaberne hos disse ingredienser. Det er et kraftfuldt, anti-inflammatorisk, vanddrivende smertestillende. Blandt mange andre fordele, hjælper det med at forbedre blodcirkulationen og behandle problemer med fordøjelseskanalen.

Ingefær er også karakteriseret ved dets regenererende og afrodisiakalsk egenskaber. Dets rødder bliver brugt til at krydre adskillige retter. Desuden, bliver det nogle gange brugt som luftfrisker, grundet dets udsøgte duft.

Mineraler, vitaminer og gingerol i sirup med ingefær

Ingefær er en kilde til calcium, essentielle olier, aminosyrer, fosfor og vitamin B og C, så det booster immunsystemet. Dets aktive ingrediens, gingerol, kan endda reducere risikoen for ovariecancer og colon cancer. Det er også et kraftfuldt, slimløsende hostemiddel til bronkitis, astma, influenza og andre respiratoriske sygdomme.

Hvis du gerne vil stoppe med at tage smertestillende piller er denne sirup med ingefær og olivenolie en ideel mulighed til at lindre smerter. Grundet dens vanddrivende egenskaber, fjerner den overskydende væske i leddene, som dermed reducerer inflammation.

Sirup med ingefær til maven og tarmene

Ydermere hjælper ingefær i behandlingen af dyspepsi, oppustethed, mavekramper og fordøjelsesproblemer. Denne sirup er perfekt i tilfælde med madforgiftning, infektioner i tarmen og endda bakteriel dysenteri.

Sirup med ingefær og olivenolie til at lindre smerter

hånd der holder om ingefær

Ingredienser

 • 1 kop meget frisk ingefær (150 g)
 • 1 kop olivenolie (250 ml)

Instruktioner

 • Først, skal du vaske ingefæren grundigt, og dernæst skal du lade den tørre i to timer.
 • Dernæst, skal du hælde olivenolien på en bradepande.
 • Skær ingefæren i skiver, og riv det med skrællen.
 • Dernæst, skal du lægge ingefæren på bradepanden med olivenolien, og blande det godt. 
 • Forvarm ovnen på 150 °C.
 • Dernæst, skal du bage blandingen i to timer. 
 • Når miksturen er kølet af, skal du hælde den igennem en stofsi, så du fjerner ingefærstykkerne. Si det, til der ikke er nogen olie tilbage i stoffet.
 • Opbevar siruppen et koldt, tørt sted. Den kan holde sig op til seks måneder. 

Læs også: Sådan behandler du blister og mundsår

Adskillige muligheder med denne sirup med ingefær og olivenolie

Det er vigtigt at afmåle dosisen af denne sirup med ingefær og olivenolie til smertelindring, hvilket vil afhænge af lidelsen.

Ingefærolie kan hjælpe, når du lider af adskillige tilstande. Ydermere, frastøder dens lugt myg og andre insekter, der spreder sygdomme.

Leddegigt og muskelsmerter

ældre kvinde der masserer sin håndflade

For at revitalisere sindet og kroppen, kan du konsumere to eller tre dråber om dagen. Hvis du vil lindre leddegigt eller muskel- eller rygsmerter, kan du massere to eller tre dråber på det påvirkede område. 

Vi anbefaler også, at du indtager tre dråber om dagen.

Læs også: Æblecidereddike mod sinusinfektion

Fra oppustethed til bronkitis

 • Hvis du har diarré eller luft i maven, kan du massere en dråbe på din mave.
 • Hvis du har ubehag i halsen eller bihulebetændelse, anbefaler vi at inhalere tre dråber gennem en diffusor. Denne sirup kan hjælpe med at bekæmpe bronkitis, astma, hoste, dyspnø og influenza. Den kan også hjælpe med at fjerne slim fra lungerne og halsen.
 • For skønhed, kan du tilføre tre dråber på det påvirkede område. Det vil hjælpe med at reducere synligheden af rynker og strækmærker. De regenererende egenskaber hos ingefær reparerer skadet hud.

Kampen mod kolesterol og forhøjet blodtryk

Indtagelse af denne sirup med ingefær og olivenolie minimerer risikoen for forhøjet blodtrykDen hjælper også med at bekæmpe det dårlige kolesterol (LDL) i blodet, og reducerer risikoen for blodpropper og arteriosklerose. Derfor, er den ideel til at behandle hjertesygdomme.

Dog, har den mange flere fordele. Vanen, med at tage mellem to og fire dråber ingefærolie om dagen, kan hjælpe med at reducere risikoen for kroniske sygdomme.

Utallige fordele ved denne sirup med ingefær og olivenolie

Som du kan se, har ingefær mange fordele. Det er en kraftfuld, naturlig kur, der kan bruges til at behandle mange forskellige tilstande. Antioxidanterne, vitaminerne og mineralerne i dens rødder gør den til en ideel sundhedsallieret.

At have denne sirup med ingefær og olivenolie stående hjemme, som kan hjælpe med at lindre smerter, vil være et godt sundhedstiltag. Du kan lave den i trygge rammer derhjemme, med hyppigt brugte redskaber og ingredienser, der er nemme at finde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rhode, J., Fogoros, S., Zick, S., Wahl, H., Griffith, K. A., Huang, J., & Rebecca, J. R. (2007). Ginger inhibits cell growth and modulates angiogenic factors in ovarian cancer cells. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-7-44
 • Jeong, C. H., Bode, A. M., Pugliese, A., Cho, Y. Y., Kim, H. G., Shim, J. H., … Dong, Z. (2009). [6]-Gingerol suppresses colon cancer growth by targeting leukotriene A 4 hydrolase. Cancer Research. https://doi.org/10.1158/0008-5472.CAN-09-0491

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.