9 stilfulde opdelings ideer til dit hjem

Find de bedste ideer til at adskille dine værelser og drage fordel af pladsen i dit hjem med disse skillevægs ideer
9 stilfulde opdelings ideer til dit hjem

Sidste ændring: 22 december, 2022

Når du skal bruge en skillevæg som en del af din dekoration, er det vigtigt at udnytte din kreativitet og gode smag, hvis du vil have et godt resultat. Med andre ord arbejder du med at oprette en opdeling, der hjælper dig med at skabe mere behagelige rum, der samtidig også kan have andre funktioner. Her er nogle opdelings ideer.

For eksempel, hvis du ved, hvordan man udnytter hvert hjørne, såvel som hvordan lyset kommer ind i rummet, kan mindre rum synes at være større.

Alle har oplevet en tid, hvor vi har besøgt andres hjem eller måske endda i vores egne, hvor vi har prøvet at gå direkte igennem fra køkkenet, til stuen og endda til soveværelserne, fordi der ikke er noget der deler disse rum.

Dimensionerne betyder ikke noget. Det kan være et lille rum eller et enormt et, men hvis der ikke er noget der markerer de forskellige rum, kan det føles ubehageligt og lidt kvælende. Opdelinger er derfor meget nyttige hjælpemidler når det kommer til indendørsdekoration.

Du skal ikke bekymre dig, om at skillevægge altid skal være en kedelig mur mellem hvert værelse. Der er ingen begrænsninger her. Du kan finde dem på mange andre måder, eller du kan endda lave dem selv med varer du har oplagret.

Målet er, at du udnytter dine designevner og gør noget, som bedst passer til din stil og personlighed. Husk at du ikke kan glemme, at væggen faktisk skal fungere, da det ikke kun er en udsmykning, men et bidrag der har til formål at tilfredsstille andre behov.

Opdelings ideer

1. Opdelings ideer der er funktionelle

Funktionel opdeling i hjemmet

Når du skal vælge værelsesopdelinger kan du efter dem, der har et minimalistisk touch – er enkle og funktionelle. I virkeligheden behøver du ikke så mange dekorationer og detaljer. Hvis du er på udkig efter noget til at adskille køkkenet fra stuen, er det den perfekte ide. Det tager ikke meget plads, og du kan også bruge det til dine planter eller køkkenredskaber.

2. Genbrugt

Genbrugte moebler i hjemmet

Noget så enkelt som at kombinere et par træpaller med nogle hængsler kan faktisk gøre det. Du kan vælge den farve der passer bedst til dit hjem og tilføje nogle detaljer inspireret af genbrugskonceptet.

Det giver et rum med lyse pastelfarver og derved et romantisk touch. Det er også en af de nemmeste delere at fjerne igen.

3. Alt naturligt

Indendoers planter

Du har mulighed for at have en have i dit hjem, der også kan bruges til at adskille nogle værelser fra hinanden. Det er en naturlig inspiration, men det mister ikke den moderne følelse. Dette skyldes, at der er kontraster, der gør alt i alt gør dit rum mere harmonisk.

4. Vintage

Indretning med vintage

Tror du virkelig at du skal smide den dør væk? Når vi taler om vintage design, skal vi ikke nødvendigvis bruge materialer fra det forrige århundrede. Du skal blot give nyt liv til de gamle ting du har i dit hjem.

Der er ikke noget, som et godt lag maling ikke kan ordne. I dette eksempel kan du sætte pris på hvad for eksempel de gamle, støvede dør i din baggård kan gøre for dig.

5. Kunstnerisk

Kunst paa vaeggen

Det er på tide, at du tager alle disse familiebilleder ud af albummet og bruger dem som en kunstnerisk rumdeler. En mur af fotos i hjemmet tiltrækker altid opmærksomhed og er en fantastisk måde at dekorere dit rum på.

Et eksempel på en fotoopdeler, der har et meget klassisk resultat er: fotografier i sort / hvid kombineret med de samme farver i baggrunden. Dette er en af de bedste værelsesopdelings ideer som du kan bruge, hvis du har at gøre med et lille rum.

Hvis du ønsker en mere lykkelig dekorativ stil, prøv det med andre farver, og du kan endda tilføje dit egen design og nogle teksturer til baggrunden for dine skillevægge.

6. Orientalsk rustik

Orientalsk rustik - opdelings ideer

Karakteristikken ved denne stil er at den skiller sig ud fra naturen. Opdelerne skal laves af økologiske materialer, der ikke har gennemgået en industrialiseringsproces.

Træer, grene og klipper er de grundlæggende materialer til denne konstruktion. Vær også sikker på at det er et rent rum, at alt er pænt og lad lyset komme ind for derved at give rummet et større udseende.

7. Lavet af strenge

Ønsker du en økonomisk og nem måde at inddele dine rum på? Dette er løsningen. Det eneste du har brug for er forskellige farvede strenge og lidt tid til at væve dem rundt om en pind. Dette er en stil for dem, der er mere dristige og som ikke er bange for livlige farver. Nøglen er at give dit hjem mere liv.

8. Opdelings ideer af glas

Glasvaegge - opdelings ideer

Dette er en af de skillevægge, der aldrig går ud af stil. Glidende glasdøre er god smag, de bevæger sig let og giver os mulighed for at forblive forbundet med andre områder af huset.

Det lader desuden også lys komme igennem, hvilket giver dig følelsen af at rummet er større på grund af den optiske illusion som glasset forårsager. Hvis du vil give dit hjem en moderne stil, skal du have det.

9. Opdelings ideer i asiatisk stil

Asiatisk vaeg - opdelings ideer

Denne stil er enkel, ligesom faktisk er grundlæggende for meget af den orientalske kultur. Det bruger sort og hvidt med et strejf af rødt for øgede vibration og kontrast. Rummet vil ikke miste detaljer, i det at lyset som kommer ind vil være i kontrast med de neutrale farver i baggrunden.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.