5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt

Disse rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt er meget overkommelige. Det er alt sammen et spørgsmål om sund fornuft og at være konsekvent, når du først er begyndt.
5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt

Sidste ændring: 04 maj, 2019

Virker det til, at dit hjem aldrig helt er i fuldkommen harmoni? Eller måske dukker der snavsede og tilfælde genstande op overalt på ingen tid, efter du har gjort rent? I denne artikel giver vi dig 5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt!

Hvis du bor alene, er det måske ikke så almindeligt. Men hvis du er forælder, er det med garanti noget, der sker ofte.

Det er en udfordring for mange familier at holde hjemmet rent og ryddeligt. I dagligdagen er det stort set umuligt at undgå, at støv, legetøj eller tøj spredes rundt om i husets forskellige værelser. Men der er dog visse foranstaltninger, du kan tage for at holde dit hjem ryddeligt i længere tid.

Mange ender med at blive vant til at leve med lidt rod i huset, mens andre forsøger at finde en løsning på dette problem.

For at hjælpe dig giver vi dig de fem bedste rengøringsvaner, som du kan bruge til at holde dit hjem ryddeligt.

Fordelene ved at ryddeligt hjem

Kvinde der sidder afslappet

For det første er det værd at påpege, hvorfor det er bedre at bo i et rent og ryddeligt hjem. Selvom du måske har svært ved at tro det, har det faktisk en afgørende betydning for vores humør.

Her er de tre vigtigste fordele:

  • Lavere risiko for sygdom: Ophobning af støv og bakterier forårsager en del almindelige allergiske reaktioner og andre problemer.
  • Bedre humør: Alle elsker at bo i ryddelige og velduftende omgivelser. Dette vil helt ubevist påvirke dit humør og dine aktiviteter i hjemmet.
  • Motion: Rengøring kræver en moderat mængde energi, som er godt for din krop. Når du er færdig med at gøre rent, vil du føle lettelse og tilfredshed, efter du har klaret opgaven.

5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt

Men lad os nu komme til den vigtigste del.

Hvordan kan du ændre dine vaner for at holde dit hjem ryddeligt?

Med disse simple rengøringsvaner vil du se, at du med små daglige indsatser kan gøre dit liv meget lettere.

1. Hold gulvene rene

Kvinde der goer rent

Hvis du bruger fem minutter hver dag på at rengøre gulve, vil du opdage, at det er meget lettere at holde dem rene. I stedet for at lade støv eller snavs ophobe sig skal du blot rengøre gulvene med en fugtig moppe hver dag.

Men hvis der ikke er behov for det, kan du nøjes med at køre en kost over gulvene for at fjerne snavs og skidt. Det kan du gøre hver dag efter frokost.

Anbefalet læsning efter “5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt”:

Seks steder i hjemmet du glemmer at rengøre

2. Red sengene

Sovevaerelse

Vi er udemærket klar over, at mange hader det. Men at rede sengene giver dig en konstant fornemmelse af, at dit soveværelse altid er ryddeligt.

Det er bedst at gøre det om morgenen, lige efter du er stået op. Hvis det er muligt, bør du også lade vinduet stå åbent for at lufte ud. Sengetøjet skal vaskes en gang om ugen i varmt vand.

3. Fold tøjet eller hæng det på knagen

Kvinde der staar med sammenfoldet toej

At have tøj overalt er en klar indikation på, at hjemmet ikke er ryddeligt. For at undgå dette er det godt at komme ind i en vane ikke at smide tøjet, hvor det ikke hører hjemme.

Når du kommer hjem, er det en god idé at hænge jakken på plads. Smid dit beskidte tøj i en vaskekurv efter et bad. Hvis du har skiftet tøj for at forlade hjemmet eller sove, kan du lægge det tøj, du skal bruge dagen efter, på en stol eller i garderobeskabet. Det er meget simple handlinger, som har en stor visuel effekt.

4. Rengør bruseren og badeværelset én gang dagligt

Badevaerelse - holde dit hjem rent

Selv om det kan virke lidt overflødigt at gøre brusekabinen ren efter hvert bad, er det yderst effektivt.

Du kan rengøre væggene med en klud og rengøringsmiddel for at undgå ophobning af sæbe og skimmel. Du kan også bruge et par minutter før hvert bad på at give toilettet og vasken en hurtig rengøring.

Du vil opleve, at du med en meget overkommelig indsats kan ændre udseendet af dit badeværelse radikalt.

Læs også denne artikel efter “5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt”:

8 husholdningsartikler du skal rengøre dagligt

5. Få familien til at hjælpe med rengøringen

Familie der goer rent - holde dit hjem rent

Giv hvert familiemedlem en opgave: vaske op, gå ud med skraldet, give kæledyrene mad eller feje. Hvis du bor alene, bør du stadig prøve det, selv om det tager længere tid.

Tildelingen af disse små arbejdsopgaver kan virkelig gøre en stor forskel. Det vil også lære dine børn om ansvar, og kan hjælpe jer med at skabe harmoni i familien.

Sidst men ikke mindst er det værd at påpaege, at intet af dette betyder, at din vigtigste opgave i livet er at gøre rent. Du behøver ikke at gå til ekstremer for at bringe lidt balance og en følelse af velvære ind i dit hjem.

Det vigtigste er at finde en rutine og skabe de bedste forudsætninger for sunde og behagelige omgivelser. Du behøver ikke at være besat af rengøring, du skal bare være konsekvent.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Limpieza, P. D. E. (2012). Limpieza y desinfección Cap.7. Instituto Nacional de Aprendizaje. https://doi.org/10.1016/B978-84-458-1898-5.50007-9
  • Casanova, V. (2011). Métodos de limpieza , desinfección y esterilización.
  • Rivas, C., & Mota, M. (2000). Bacterias anaerobias. In TEMAS DE BACTERIOLOGÍA Y VIROLOGÍA MÉDICA.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.