Åbent koncept: En indretningsstil, du helt sikkert gerne vil kende

Har du nogensinde tænkt på at slå badeværelset sammen med påklædningsrummet eller køkkenet med spisestuen? Dette er en del af det "åbne koncept". Her er, hvad du skal vide om det.
Åbent koncept: En indretningsstil, du helt sikkert gerne vil kende

Sidste ændring: 30 oktober, 2022

Hvis du ønsker at udnytte dine rum bedre, er åbent koncept en indretningsstil, som du vil elske. Denne stil handler om at opnå en rummelig fordeling, så det er den bedste måde at drage fordel af små hjem og opholdsrum på.

I dag har indretning med åbent koncept fået mange tilhængere. Det skyldes, at vores behov har ændret sig, og familierne er ikke længere så store som tidligere. Ligeledes er lejligheder og boligarealer blevet mindre.

En indretning med åbent koncept er med til at gøre rummene mindre overvældende

Hvis du har et renoveringsprojekt, er det en god idé, at du kender alle de muligheder, der tilbydes på markedet, herunder indretning med åbent koncept. For at udnytte det kan du dog være nødt til at vælte nogle vægge (og pas på ikke at vælte bærende vægge, søjler eller bjælker).

Lad os se på, hvilke rum i dit hjem der kan tilpasses til denne stil.

1. Integreret køkken og spisestue

Det drejer sig om at vælte de vægge, der adskiller disse to områder. Ja, vi ved godt, at disse traditionelt er tænkt som isolerede områder, men adskillelsen vil ske på en anden måde. For at afgrænse rummet mellem de to rum og følge et åbent koncept kan du bruge en ø, et bord eller endda et tæppe.

På denne måde vil du kunne interagere med resten af din familie, mens du tilbereder aftensmaden. Hvis du ikke bryder dig om, at madlavningslugt invaderer andre rum, kan du placere glasskydedøre, der lukkes under madlavningen.

Når du så er færdig med at tilberede dit måltid, kan du blot åbne dørene, så det åbne koncept igen indføres. Glem ikke at integrere en emhætte i dit køkken. Den hjælper på lugte og røg.

Pige rengør emhætte

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: 8 stilsikre idéer til at indrette med sennepsgul

2. Et åbent koncept badeværelse og garderobe

Ja, dette er en vidunderlig løsning, der vil give dig følelsen af, at dit værelse er på et andet niveau! Forestil dig bare: Du træder ud af brusebadet direkte ind i walk-in-closet. Forestil dig et velindrettet walk-in closet med spejle, tæpper og et smukt design.

Det bedste er, at du ikke behøver at gå fra badeværelset gennem soveværelset til dit walk-in closet. Hvor fjollet det end lyder, gør det en stor forskel, især hvis du har en partner.

Du og din partner har måske forskellige rutiner, så det er også en god idé ikke at forstyrre hinandens søvn. På den måde slipper du for at skulle tænde lyset i soveværelset, mens du gør dig klar til at gå på arbejde.

3. Integreret soveværelse, badeværelse og garderobe?

Dette kan være et risikabelt sats, hvis du deler værelse med andre. Mange af os vil trods alt gerne have privatliv, når vi er på badeværelset.

Der findes dog materialer, der gør det muligt at gå på badeværelset med ro i sindet. Du kan f.eks. overveje at tilføje glas, der bliver matteret, når du træder ind i området.

Det afhænger alt sammen af, hvad du leder efter, og hvilket budget du har. Det er også meget vigtigt, at du ikke glemmer at have fugtudsugere på badeværelset for at slippe af med fugt.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 7 idéer til at indrette med planter på badeværelset

Faktorer, der skal overvejes i indretning med åbent koncept

Husk på, at det ikke kun handler om at give et sted form. Der er også nogle grundlæggende foranstaltninger, der skal tages hånd om, så renoveringsprojektet ikke ender i en katastrofe:

  • Det er tilrådeligt at hyre en ekspert på området. Husk, at der ud over æstetik er andre punkter at overveje, såsom højdeforskelle, elektriske ledninger, vandforsyninger, kloakrør og belysning.
  • Du bliver nødt til at opretholde orden og renlighed i rummet. Hvis du f.eks. har en kombineret stue og køkken, vil dine besøgende have visuel adgang til køkkenområdet, da der ikke er nogen vægge eller døre til at adskille det.
  • Sørg for at vælge et walk-in-closet med døre og ikke et åbent skab, da dette giver et bedre udtryk for orden i rummet.
  • Prøv at holde dine møbler og tilbehør i god stand for at gøre et godt indtryk på dine besøgende.

Selv om indretning med åbent koncept normalt kræver en betydelig investering, skal du huske på, at det også vil give din ejendom mulighed for at stige i værdi.

Renovering af køkken med åbent koncept

Lad være med at forhaste tingene, og planlæg alt det, du ønsker på forhånd.

Det åbne koncept giver dig en følelse af frihed

Det åbne koncept anses af nogle mennesker for at fremme en følelse af frihed. Måske skyldes det, at der ikke er så mange opdelinger som i et traditionelt hus.

Så hvad synes du? Husk blot, at før du indretter dit hjem i denne stil, er det bedst at konsultere en ekspert først, da du skal sikre dig, at du ikke gør noget, der kan gå ud over strukturen i dit hjem.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.