7 idéer til at indrette med planter på badeværelset

Badeværelset er et af de steder, vi har en tendens til at forsømme, når vi indretter. I denne artikel deler vi nogle idéer til at indrette dit badeværelse med planter.
7 idéer til at indrette med planter på badeværelset

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis der er et sted i huset, der kan bruge et strejf af livlighed, er det badeværelset. Ofte har dette rum ingen vinduer, og det har en tendens til at have et meget konventionelt design. Derudover er det et af de rum, hvor du skal skabe en frisk og behagelig atmosfære. Derfor er en af de bedste ting, du kan gøre, at indrette med planter på badeværelset.

Planter er ikke bare et naturligt præg på din indretning, de tilføjer også farve og aroma til rummet. Fugtigheden på badeværelset kan også hjælpe nogle planter med at transformere til grønne og smukke planter.

Indret med planter på badeværelset

Naturen giver os uendelige muligheder med hensyn til indretning. Det er dog vigtigt at vide, hvilken type plante der er bedst til badeværelset. Her er 7 idéer til at hjælpe dig med at indrette med planter på badeværelset:

1. Sæt dem i nærheden af spejle

Nogle badeværelser har kun meget små vinduer, så de mangler naturligt lys. På grund af det er en idé at sætte dine planter foran et spejl.

2. Sæt dem i hængende potter

Pladsmangel er et af de tilbagevendende problemer på vores badeværelser. Du kan dog indrette selv de mindste rum med planter. Det eneste, du skal bruge, er en potte, du kan hænge op.

3. I stor skala

Hvis du har mere plads, er dette den bedste løsning. Uanset om du placerer planterne i et hjørne eller nær badekarret, kan du sætte planterne i forskellige højder. Det vil hjælpe med at omdanne dit badeværelse til et smukt sted med en fornemmelse af at være i en jungle. Du kan også bruge flet eller andre naturlige materialer til dine krukker.

Eksempel på at indrette med planter på badeværelset

4. Vælg minimalistisk indretning

Enkelt kan være smagfuldt. Du kan bruge små vaser fyldt med vand og stille en gren eller to i dem. Det er en måde at indrette med planter på badeværelset, så det ikke kræver meget pleje, men stadig ser godt ud.

Fortsæt med at læse: 8 almindelige indretningsfejl

5. Indret med planter på badeværelset ved vinduerne

Nogle vinduer har vindueskarme, hvor du kan stille dine planter. Dette er især godt for de arter, der har brug for naturligt lys for at vokse. Derudover kan du sætte vinstokke på vinduerne.

6. Stil dem ved vasken

Vasken er et af de bedste steder at sætte små krukker med planter. Dette sted er fantastisk til sukkulenter eller andre små planter, der ikke har brug for meget jord.

7. Stil dem ved badekarret

Det lyder måske mærkeligt i starten, men sandheden er, at mange kar har plads til planter. Tænk på alt det rum, du har til sæbe, shampoo og andre produkter, og tænk over, hvordan du kan erstatte disse produkter med planter. Disse planter har evnen til at skabe en frisk og naturlig atmosfære, der vil gøre dine bade mere behagelige.

Hvilke er gode planter på badeværelset?

Så du har idéerne, men nu skal du vide, hvilke planter der er bedst at bruge til at indrette badeværelset. Tag et kig på denne liste, og vælg den, der er bedst for dig!

Bambus

Bambus er en af de planter, der klarer sig bedst i fugtige miljøer. Derudover hjælper det med at reducere luftfugtigheden i rummet. Det er vigtigt at skifte vand for at holde den frisk.

Anthurium, kroton og hyacinter

Hvis du vil indrette med planter på badeværelset for at tilføje en farve, er det de perfekte blomster. En af fordelene er, at du ikke hele tiden skal skifte vand, fordi de er plantede planter, ikke vaseplanter.

For at hjælpe deres skønhed med at skinne endnu mere, anbefaler vi at kigge efter malede keramiske krukker eller andre farverige krukker.

Kaktus og sukkulenter

På grund af deres størrelse er disse planter de bedste til at indrette små rum. De ser også godt ud i subtile arrangementer, der har til formål at opnå en mere rustik æstetik.

Vedbend: Gode planter på badeværelset

Dette er en af de planter, der optager mest kuldioxid, og det er også en af de bedste indendørs planter.

Derudover er der forskellige sorter, men de mest almindelige er hederia helix. Denne plante behøver heller ikke naturligt lys, og da den er en klatreplante, gør den din indretning endnu mere interessant.

Filodendron

Dette er nogle af de mest moderigtige muligheder, hvis du ønsker at indrette med planter på badeværelset. Deres store udhulede blade gør det til en favorit hos indretningsarkitekter.

Derudover har de ikke brug for meget naturligt lys og vokser godt i fugtighed.

Bregner

Denne plantetype lever af fugtighed, så den klarer sig rigtig godt på badeværelset. For at holde dem sunde er det vigtigt at sprøjte dem med vand og holde dem væk fra direkte lys.

En hængende planter

Svigermors skarpe tunge

Denne plante har stive blade, der har en grøn-gul farve. Disse farver tilføjer dynamik til dit badeværelse. En af dens største fordele er, at den hjælper med at rense luften, og den behøver ikke meget lys.

Orkideer: Farverige planter på badeværelset

Disse tropiske blomster er meget modstandsdygtige over for fugtighed. Og selvom de ikke har brug for direkte sollys, bør de være i nærheden af et vindue. De indendørs arter er dracula, aerangis og masdevallia.

Aglaonema

Dens blade er en blanding af grønne og hvide. Da denne plante desuden kommer fra vådområder og tropiske skove, overlever den godt i rum med svagt lys.

Konklusion om planter på badeværelset

Du er måske ikke erfaren indenfor havearbejde, men det kan være en fascinerende udfordring at fordybe dig i planternes verden. Dette gælder især, når du forsøger at indrette områder, der normalt er kedelige, såsom badeværelset.

Naturen giver jo en positiv og behagelig atmosfære, så det er endnu en grund til at have planter derhjemme!

Det kan interessere dig ...
Du kan genbruge syltetøjsglas og organisere badeværelset
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Du kan genbruge syltetøjsglas og organisere badeværelset

Vidste du, at du kan genbruge syltetøjsglas i stedet for at smide dem væk? Du kan endda bruge dem til at organisere dit badeværelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.