13 overraskende brugsanvendelser for vaseline

Det er et super alsidigt produkt. Du kan bruge det til forskellige kosmetiske behov, der spænder fra hårpleje til negle.
13 overraskende brugsanvendelser for vaseline
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Måderne at bruge vaseline på er uendelige. Tricket er at bruge den rigtige mængde, da det er et tungt produkt, der påføres let og modstår vand godt, hvilket kan gøre det lidt vanskeligt at vaske af nogle gange. Her er nogle brugsanvendelser for vaseline.

Dette oliebaserede produkt er en af de mest anvendte ingredienser i makeup- og kropsplejeartikler. Men faktisk går vaselines fordele meget længere end dette.

Læs mere om dette her, da vi forklarer de forskellige daglige og praktiske anvendelser for vaseline.

Andre brugsanvendelser for vaseline

1. Det får parfume til at vare længere

Ung kvinde der paafoerer parfume

Hvis du er en af de mennesker, der forsøger at genanvende duftende lotion så meget som muligt, men stadig ikke synes at kunne holde fast i duften, så er løsningen enkel: Gnid lidt vaseline på vigtige steder såsom din nakke, håndled og bag ørerne.

Vaseline vil fange duften og hjælpe den med at vare længere på kroppen.

2. Det peeler din krop

Takket være dets tekstur er vaseline den perfekte ingrediens til hjemmelavede peelinger. Bland det med lidt havsalt eller brun sukker og gnid det på din krop. Vask altid efter med rigeligt med varmt vand.

3. Det hydrerer dine albuer og ankler

Kvinde der kigger og holder paa sin albue

Brug denne gelé på de pletter, der har tendens til at udtørre let såsom ankler, albuer, hænder og fødder. Gnid det ind med cirkulære bevægelser, og lad det stå i 20 minutter, så det kan synke ind og være mere effektivt.

4. Det hjælper med at forhindre dig i at farve din hud med hårfarve

En anden anvendelse for vaseline har at gøre med hårpleje. Vidste du, at du kan forhindre farvning af din hud, når du bleger dit hår?

Det kan du gøre ved at sprede vaselin på din pande, ører og andre områder, hvor hårfarvet kan dryppe og lave pletter. Ved at gøre dette, bliver det meget enklere at rense, hvis du får noget hårfarve ved et uheld på din hud.

5. Det heler åbne sår

Person smoerer creme paa et saar

Hvis du har et åbent sår, skal du anvende en lille smule vaseline forsigtigt på området for at forhindre et åbenlyst ar. Ud over at have en helbredende effekt er det et produkt, som også hjælper med at forhindre kløe.

6. Du kan bruge det til at fjerne din makeup

De fleste makeup fjernere er lavet ved hjælp af kemiske produkter. Du bemærker det måske ikke nu, men deres vedvarende brug over tid vil begynde at vise skade på din hud. Det er netop derfor, at vi anbefaler, at du bruger naturlige produkter, som vaseline til at rense dit ansigt.

Spred lidt vaseline over dit ansigt med et stykke vat, indtil al din makeup er fjernet. Vask vaselinen af med varmt vand, og du er færdig!

Brug af for meget af produktet på dit ansigt kan dog blokere dine porer.sørg for kun at bruge en lille mængde for at fjerne din makeup samt bruge rigeligt med vand til at vaske det af.

7. Du kan bruge det på dine øjenbryn og vipper

Kvindeligt oeje

Hvis du har rodet og utilregnelige øjenbryn, skal du anvende en lille smule vaseline med en vatpind. Vaselinen vil fungere som en “indstillingsgel” for at holde dem skarpe.

Hvad angår dine øjenvipper, kan det også være en stor hjælp. Påfør forsigtigt en lille smule vaseline på dine vipper om aftenen og lad det sidde til næste dag. I løbet af få dage vil du se længere, tykkere og mere strålende vipper.

Der er mange flere brugsanvendelser for vaseline

8. Det hjælper også makeup med at holde længere

For at få din øjenskygge til at vare længere, skal du bruge lidt vaseline på dit øjenlåg. Det virker som en base til at bevare farven og intensiteten af øjenskyggen.

9. Det nærer dit hår fra rødder til spids

Kvinde der holder sit haar med en haand

Hvis dit hår vokser langsomt, bliver let beskadiget, eller det er tørt og kedeligt, er vaselin et stof, som du virkelig kan udnytte. Du skal blot anvende en lille mængde på din hovedbund og forsigtigt massere det ind.

10. Det kan behandle dine udslæt

Vaseline er fantastisk til behandling af udslæt. Det hjælper dig med at lindre kløe og lindre udbrudszonen.

11. Det kan bruges til at fugtige dine læber

Kvinde er smoerer vaseline paa laeberne

Hvis du har sprukne læber, kan vaseline bruges til at fugtige dem. Du kan vælge at komme en lille smule på, som det er eller lave din egen hjemmelavede læbepomade.

Lav din egen læbepomade ved at opvarme en lille mængde vaseline ved at bruge et vandbad. Når det er varmt, skal du tilføje den smag, du ønsker.

12. Det kan forhindre neglelak pletter

Ligesom det virker for at forhindre hårfarve fra at farve hud, så gælder det det samme for hænder og neglelak.

Du skal blot anvende en lille smule vaseline omkring dine negle, hvis neglelakken spildes. Brug en vat-kugle til at gnide det overskydende neglelak med vaselinen.

13. Du kan bruge det efter barbering

Kvinde smoerer creme paa benet efter barbering

En af de sidste brugsanvendelser for vaseline, er ved at påføre det på huden efter barbering.

Nogle gange, efter barbering, er huden efterladt tør og spaltet. For at løse det skal du kun lægge et tyndt lag vaseline over området. Lad det være på i et stykke tid, og ved at gøre det, vil du kunne hydrere din hud igen.

Hvor mange af disse brugsanvendelser for vaseline, kendte du i forvejen?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.