Sådan anvender du minimalisme i hjemmet

Minimalisme er ikke kedeligt på nogen måde. Det tilbyder enkelhed, elegance, funktionalitet og orden. Disse tips kan hjælpe dig med at indrette dit hjem på en minimalistisk måde.
Sådan anvender du minimalisme i hjemmet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi har ofte en tendens til at opbevare mange genstande på tilfældige steder, fordi vi ikke ved, hvor vi skal gøre af dem. Dette gør det vanskeligt at opretholde orden i huset. Det kan gøre værelser og rum kaotiske og uorganiserede. Imidlertid er minimalisme i hjemmet perfekt til at bringe orden i huset.

Det identificerende kendetegn ved minimalisme i hjemmet er indretning med det mindst mulige antal elementer. Dette resulterer i, at al dekoration tjener et formål og skaber et harmonisk rum, der er organiseret. Det fokuserer på det grundlæggende og afskaffer overflødige dekorationer og møbler.

Derfor fremhæver den minimalistiske stil rummet og arkitektoniske elementer frem for alt andet.

8 måder at anvende minimalisme i hjemmet

1. Sortér i det, du har

Målet er kun at beholde det, der er nødvendigt. Derfor anbefales det at sætte sig ned og gennemgå hver genstand en efter en og sortere dem. Du er nødt til at overveje, om en genstand virkelig er uønsket, om den kan gives væk til nogen eller om du sætter pris på den og bør beholde den.

Derfor skal du spørge dig selv, hvorfor du vil beholde en genstand. Med den minimalistiske stil har alt en funktion. Minimalisme understøtter ikke sentimentalitet eller overbærenhed. Mindre er mere.

Læs også: 6 hurtige og nemme råd til boligindretning

2. Når en ny ting kommer ind i hjemmet, erstatter det en anden

Stue viser minimalisme i hjemmet

Den eneste måde, en stil kan forblive minimalistisk på, er, hvis du ikke ender med at samle unødvendige genstande igen.

For at undgå dette er der en enkel regel, du kan følge: Hver gang du får noget nyt, skal du skaffe dig af med noget gammelt.

Når du køber eller får noget nyt, skal du først beslutte, om det passer ind i dit hjem og minimalistiske stil. Hvis det ikke gør det, er det bedre ikke at købe eller tage imod det.

3. Stil ikke noget på borde

En anden måde at anvende minimalisme i hjemmet og skabe orden på er ved at holde alle overflader rene og tomme.

Mange mennesker bruger borddekorationer, lys eller blomster til at dekorere borde. Med den minimalistiske stil skal du dog holde alle bordplader tomme for at skabe den maksimale følelse af enkelhed, funktionalitet og orden.

4. Brug enkle geometriske former for at drage fordel af minimalisme i hjemmet

Når du vælger møbler og andre dekorative genstande, er det bedre at vælge enkle former og lige linjer. Undgå komplekse møbler med mange hjørner eller møbler, der er for dekorative og udsmykkede.

5. Hold også væggene minimalistiske

Minimalisme i hjemmet gælder ikke kun møbler. Væggene skal være sparsomt dekoreret og udsmykket med enkle og små genstande

Minimalisme i hjemmet påvirker ikke bare møbler. Det strækker sig også til væggene. Derfor bør du undgå at overfylde væggene med billeder eller kunst, især direkte over møbler.

Du kan selvfølgelig stadig dekorere væggene. Du skal dog prøve at holde vægdekorationer enkle og afbalancerede, i tråd med resten af ​​stilen.

Du bør også overveje at bruge spejle til at dekorere væggene. De er ikke bare elegante og enkle, men de hjælper også med at få rummet til at virke større.

Læs også: Principperne for japansk indretning

6. Anvend belysning til minimalisme i hjemmet

Belysning er et af de vigtigste elementer i indretningen. Minimalisme søger at undgå skygger og mørke rum og skaber i stedet mere lys.

Derfor skal du undgå at bruge tunge og mørke gardiner, især hvis de er uigennemsigtige. Det er bedre at bruge persienner, fordi de spreder lyset uden fuldstændig at blokere det.

Derudover er det vigtigt at studere egenskaberne ved et rum, inden du vælger kunstig belysning til rummet. Målet er at undgå at lægge unødvendig kunstig belysning i et rum.

Hvis du observerer et rum godt, vil du være i stand til at se nøjagtigt, hvor et lys er nødvendigt, og undgå at installere for mange lys.

7. Vælg minimalistiske møbler

Mens minimalisme ofte involverer mere seriøse eller stramme møbler, betyder det ikke, at møblerne skal være kedelige eller triste. Møblerne skal snarere være enkle og udstråle elegance i sin enkelhed.

Da minimalismens funktionalitet også gælder for møbler, er det også bedst at vælge møbler, der kan have flere forskellige funktioner. Dette vil hjælpe med at forhindre rod i hjemmet.

Du skal også huske på det rum, som møbler skal være i. Det er bedst at vælge lavere og bredere møbler i stedet for høje møbler, der tager mere plads.

8. Vælg sort og hvid med et stænk farve

Lyst rum med hvide, gule og grønne farver

Normalt har minimalistisk stil meget sort og hvidt. Dette skyldes, at hvid kan få et rum til at virke større, mens sort perfekt kontrasterer det hvide for at skabe et enkelt og elegant rum.

Et rum har dog stadig brug for noget farve. Det kan ikke være udelukkende sort og hvidt.

For at tilføje farve til disse rum er det bedst at bruge objekter i stedet for møbler. For eksempel kan væggene og møblerne hovedsageligt være sort/hvid, og du kan tilføje en plante med store grønne blade eller farvede puder for at tilføje mere personlighed til rummet.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.