Principperne for japansk indretning

Hvis du kan lide minimalisme, orden og respekt for naturen, vil denne type dekoration få øje. Efter at have læst dagens artikel kan det virke som den bedste mulighed for dit hjem.
Principperne for japansk indretning

Sidste ændring: 25 august, 2022

Japansk indretning er en afspejling af den japanske kultur, som værdsætter enkelhed, ære og en kærlighed til naturen. Dets respekt for naturlige ting er taget med ind i hjemmet for at opnå en atmosfære af fred og ro.

I japansk indretning er det den minimalistiske stil, der skiller sig mest ud. Der er meget små møbler og det er enkelt og simpelt. Der er ingen ekstra dekorative elementer: Bare de nødvendige møbler.

Orden er et andet vigtigt element. Dette er et resultat af japansk ansvarskultur og det hårde arbejde, hvor ingen lidelse eller uklarhed er tilladt.

Miljøet vil se rent og ryddeligt ud og som om det er forbundet med naturen. Det skal være enkelt og afhængigt af lige linjer. Dette er en ideel stil til at holde dit hjem organiseret og opnå det stykke, der overføres af denne orientalske kultur.

Japansk indretning til dit hjem

japansk lys

Hvis du følger disse trin, kan du ændre enhver indretning i dit hus med japansk dekoration og skabe mere plads. Det første, du bør huske på, er, at dit mål er et minimalistisk miljø med mindst kun de væsentlige møbler. Dette vil fjerne al rod.

Asymmetri

japansk kultur er symmetri synonym med en stillesiddende tilstand. I modsætning hertil betyder asymmetri kreativitet. I denne type indretining bør du derfor være særlig opmærksom på at placere dine møbler og dekorative elementer asymmetrisk.

Lave senge

Du vil altid støde på lave senge i denne kultur. Generelt er madrasser lavet af strå og betegnes som “tatami” måtter.

Dette element giver en varm og behagelig følelse af komfort. Det er også svært nok til at lade folk sove behageligt.

Du vil måske også være interesseret i: Tips til at indrette gange hvor du bor

Lave borde og siddepladser

Japanere har tendens til at sidde på gulvet . Borde er korte og tykke med behagelige puder i stedet for stole, i simple og helt almindelige farver. Du vil bemærke, at borde også er meget små i modsætning til vestlige modeller.

Naturelementer i japansk indretning

Dernæst er naturen altid til stede i japansk kultur samt i indretningen. De bruger træ fra forskellige kilder, dekorerer huset med planter og har altid et springvand. Du kan med garanteret succes tilføje nogle af følgende elementer til hvert værelse i dit hus:

  • Tilføj traditionelle japanske planter som bambus eller bonsai træer. De vil altid se naturlige og grønne ud.
  • Forsøg desuden også at have store vinduer med udsigt over grønne områder.
  • Udnyt små haver på bestemte steder rundt om i rummet og placer både træ og sten her.
  • Vandkilder og springvand, skaber et miljø af fred og ro.

Døre og vinduer i japansk indretning

japanske vinduer

På grund af den manglende plads er skydedøre populært i Japan. Denne funktion gør det muligt for hver kvadratmeter at blive brugt fornuftigt og nyttigt.  De er generelt brede og klare, ofte med en træramme. Disse opfylder funktionen af ​​døre og vægge på samme tid.

I mellemtiden er vinduerne meget store og giver dig mulighed for at se den naturlige verden udenfor. Ligesom dørene glider de ofte og har en lignende struktur.

Skærme tjener ofte til at adskille indvendige rum. Disse er mobile, gennemsigtige og enkle opdelinger, der hjælper med at forene eller adskille værelser hurtigt og effektivt. Uden tvivl er skærme en god løsning, hvis du har et hjem med meget lidt plads.

Japanske badekar

I japansk kultur er badning en afslappende og rensende aktivitet.

På grund af dette er badekarene rektangulære og dybe. De har et sæde, så du kan nedsænke din krop helt i vandet. Traditionelt blev de lavet af en særlig type træ, der overfører sin duft til vandet for at skabe en afslappende effekt.

Japanske blomsterarrangementer

Endelig er det almindeligt at finde ikebaner eller små blomsterarrangementer i japanske huse. Disse har lineære former, der indeholder stænger og grene i deres naturlige tilstand. Typisk har hvert japansk hjem sin egen type ikebana.

Japansk indretning indfanger uden tvivl en smuk kultur. Udnyt disse tips baseret på århundreders erfaring og spar på pladsen og værdsæt naturen. Når du vælger at indrette dit hus i denne stil, vil du skabe miljø, der er ordentligt, respektfuldt og enkelt.

Det kan interessere dig ...
12 ideer til at dekorere dit værelse med fotografier
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
12 ideer til at dekorere dit værelse med fotografier

Du kan dekorere dit værelse med fotografier og give det et unikt og personligt præg, samtidig med at du dermed altid vil have dine kære i nærheden.  • LAZENBY, Gina. El Feng Shui en la decoración : un nuevo concepto en el diseño de interiores. Barcelona: Blume,
    1998. ISBN 8480762799.
  • HALE, Gill. Enciclopedia práctica del Feng Shui. Barcelona: Grijalbo Mondadori, 2000. ISBN 8425334535.
  • NOBORU, Kawazoe. La arquitectura de Japón. Tokyo : International Society for Educational Information, 1990. Serie de referencia 7.
  • TAUT, Bruno. La casa y la vida japonesas. Barcelona : Fundación Caja de Arquitectos, 2007. ISBN 9788493468873.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.