Alternative anvendelsesmuligheder for glasrens

Somme tider kan genstande bruges til andre ting end dem, de er skabt til. Dette gælder også rengøringsmidler, som for eksempel glasrens.
Alternative anvendelsesmuligheder for glasrens

Sidste ændring: 05 december, 2019

Der er nogle alternative anvendelsesmuligheder for glasrens, du måske ikke kendte. I denne artikel fortæller vi om 5 af de bedste!

Nogle gange kan almindelige husholdningsprodukter være brugbare til mange andre ting end deres oprindelige formål. I denne artikel vil vi vise anderledes anvendelsesmuligheder for glasrens, som du sandsynligvis ikke var klar over.

Glasrens blev opfundet i 30´erne. Siden da har den gjort det muligt at vaske vinduer hurtigt og effektivt. Men ved du, hvad du ellers kan bruge dette produkt til?

Glasrens

Dette produkt, som oprindeligt kun kunne fås som klart eller blåt, kan nu til dags fås i mange varianter og dufte. Selvom det i starten var et meget letantændeligt produkt, har man senere ændret sammensætningen, med hensyn til overfladeaktivitet.

I dag sælges glasrens tit i en spray-flaske, som gør det nemmere at påføre. Men selvom det markedsføres særligt til dette formål, så kan det faktisk bruges til ting som måske vil overraske dig.

Alternative anvendelsesmuligheder for glasrens

1. Brug det som insektspray

Kvinde rengør vinduer

Det kan være meget effektivt som insektspray, især hvis det indeholder ammoniak.

En af de mere usædvanlige anvendelsesmuligheder for glasrens, er som et produkt til at bekæmpe og fjerne insekter. I denne forbindelse kan du bruge det til at sprøjte direkte på insekter, og undgå den kraftige lugt af andre insektdræbere.

Derudover kan det, hvis det indeholder ammoniak, være effektivt til at skræmme dem væk. Stanken er temmelig ubehagelig, så du kan sprøjte det omkring vinduer og døre, og holde insekterne ude.

2. Anvendelsesmuligheder for glasrens til at rengøre smykker

Vidste du, at du kan bruge dette produkt til at få dine smykker til at se ud som nye?  Du skal dog sikre dig, at dine smykker ikke er lavet af materialer, der kan tage skade af ammoniak eller alkohol. Men rensemidlet er for eksempel ideelt til at få diamanter til at glimte.

Du skal bare huske på, at du ikke bør lade rensemidlet blive på dine smykker i mere end 2 minutter. Du kan påføre det med en tandbørste. Efter lidt tid skal du skylle det grundigt af og tørre det med en vatrondel eller et viskestykke.

3. Brug det til at fjerne fedt

Kvinde udnytter alternative anvendelsesmuligheder for glasrens

Da det har kautiske egenskaber, kan rengøringsmidlet hjælpe dig med at fjerne fedt. Fedt, der er svært at fjerne, kan samle sig i visse dele af huset. Selvom der findes mange fedtfjernende produkter på markedet, kan du også bruge glasrens til dette formål.

Det fedt, der samler sig på komfuret, gryder, pander, emhætter eller din bil, er nemt at fjerne med dette produkt. Når du er færdig med at gøre rent, så glem ikke at skylle grundigt af med vand, så du fjerner alle spor af rengøringsmidlet.

4. Anvendelsesmuligheder for glasrens til at få skinnende gulve og fliser

Du kan også bruge dette rengøringsmiddel til at få gulve af granit eller marmor til at skinne. Alt, hvad du skal gøre, er, at fortynde det med vand, som du ville gøre med gulvrens. Det er dog ikke egnet til trægulve eller andre overflader, der kan tage skade af ammoniak.

Dette middel er også perfekt til at vaske fliser i køkkenet eller på badeværelset. På badeværelset kan du også bruge det til toilet og badekar. Lad det virke i et par minutter, hvis du har genstridige pletter.

5. Brug det til genstridigt snavs

Kvinde med ren, hvid bluse

Om alternative anvendelsesmuligheder for glasrens, får du her nogle andre, lidt overraskende og meget effektive:

  • Pletfjerner til tøj (undtagen silke- og uldtøj). Det er effektivt mod selv de mest besværlige pletter, såsom dem fra tomat eller blod. Det er også godt mod pletter på tæpper, så længe tæppet ikke er lavet af uld.
  • Børnenes legetøj. Du kan bruge produktet til at fjerne bakterier fra børnenes legetøj.
  • Tavlerens. Til de pletter, der aldrig vil gå rigtigt væk.
  • Udendørs møbler.
  • Skærebrætter i køkkenet.

Nu kender du de forskellige og overraskende anvendelsesmuligheder for glasrens. Det er et produkt, som næsten alle har stående derhjemme. Med alle disse anvendelsesmuligheder, kan du skære ned på det antal af rengøringsmidler, du bruger. Derudover kan du også tilsætte et par dråber æterisk olie, så det kommer til at dufte dejligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.