Sådan pudser du dine vinduer bedre

Hvis du ikke allerede ved hvordan du skal pudse dine vinduer, skal du ikke være bekymret. Denne artikel giver nogle af de bedste tips til at få et skinnende hjem.
Sådan pudser du dine vinduer bedre

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Alle hjem er forskellige, og alle mennesker har forskellige personligheder og smag. Derfor har mange huse flere forskellige udsmykninger og stile. Dette gælder også glas og vinduer. Vinduer skal være rene for at de ser flottest ud. Sådan pudser du dine vinduer, så de er helt perfekte.

Nogle hjem kan have glasvægge, glassten, eller store vinduer som er vanskelige at holde rene. som du sikkert har bemærker, kan der ofte være bakterier eller skimmel på sådanne overflader. At gøre huset rent er meget vigtigt, så alle hjørner og afkroge skal gennemgåes.

Hvis du ikke allerede ved hvordan du skal pudse dine vinduer, skal du ikke være bekymret. Denne artikel giver nogle af de bedste tips til at få et skinnende hjem.

Sådan pudser du dine vinduer bedre

Pudser du dine vinduer ofte? Hvis du vil have perfekt rene vinduer, må du være metodisk, og lære de teknikker der fungerer bedst for dig.

Før du begynder, kan du lave dit et vinduespudsning-sæt. Dertil skal du bruge:

Når du har samlet disse ting, kan du begynde på arbejdet. Sådan pudser du dine vinduer med den bedste teknik:

Lav dit eget sæt til at pudse vinduer

 

Rengøring af glasvægge

Måske har du vægge eller glassten som er gennemsigtige, for at lade lyset komme ind i hjemmet. De er elegante, og giver et unikt udseende, både indenfor og uden for huset. De samler en masse støv og smuds, så du kan ikke bare holde op med at rengøre dem. Derfor skal de have samme behandling som almindelige vinduer får.

Brug disse tips til at få dem perfekt rene:

 • Puds hver overflade individuelt.
 • Brug en klud som er fugtet med vand, og en lille smule ammoniak.
 • Ammoniakken er med til at fjerne fedt og snavs med et enkelt strøg. Det giver også vinduet et pænt skinnende udseende.
 • Hvis dine vægge har udsmykning, og det gør dem svære at gøre rene, kan du bruge en tandbørste til hjørnerne. Gør den først våd med vand og ammoniak, for at holde det skinnende.
 • For at holde samlingerne mellem glassten rene, skal du skrubbe dem med en tandbørste med sæbe. Det genskaber den originale farve.
 • Put lidt blegemiddel på de områder som er begyndt at blive mørke.
 • Hvis du vil have en bedre finish, så rens først samlingerne, og derefter glasoverfladerne. Dette tager kortere tid, og ser perfekt ud.

Læs også denne artikel: 7 tips til rengøring af svære overflader

Tips til at rengøre glasoverflader

Der findes mange rengøringsmidler som reklamerer med at få dit hjem til at se perfekt ud. Mange mennesker er allergiske over for disse kemikalier, og nogle kan skade din hud.

Af denne grund er det en god idé at lave dit eget rengøringsmiddel med vand, citronsaft, eddike, opvaskemiddel eller ammoniakDerudover følger her nogle tips:

 • Brug ikke sæbepulver til at rengøre glasoverflader, da det kan slide på glasset.
 • Puds glas forsigtigt, det er sart og kan nemt blive ridset.
 • Tør overfladen med en ren, fnugfri klud, efter den er blevet ren.
 • Du kan bruge en blanding af vand, eddike og citronsaft til at vaske klinkerne i dit badeværelse. De fugtige områder i hjemmet er mere udsatte for skimmel og svamp.
 • Det er bedst at vaske med cirkulære bevægelser, for at sikre sig at man når rundt på hele overfladen.
Sådan bør du vaske dine klude

Når du er færdig med at pudse dine glasoverflader, er det vigtigt at du vasker dine klude rigtigt. Mange smider dem bare i vaskemaskinen med deres almindelige vasketøj, og det kan være en stor fejl.

Det er bedst at vaske dine vaskeklude adskilt fra dit tøj. Du bør også undgå at bruge skyllemiddel. Skyllemiddel kan gøre, at de ikke tørrer ordentligt næste gang du bruger dem. Vask dem enten i maskinen med et neutralt vaskepulver, eller vask dem i hånden med varm vand og eddike.

Som du kan se, har hver del af dit hjem sine egne tips og tricks, når det handler om rengøring. Nu ved du, hvordan du kan få enhver glasoverflade, og dine vinduer, til at se perfekte og nye ud.

 

 

 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.