Rengør dine køkkenredskaber naturligt

Hver dag anvender vi utallige forskellige redskaber i køkkenet, der bagefter kræver rengøring for at fjerne fastbrændte madrester og lignende. Der er en masse rengøringsmidler på markedet i dag, der gør det lettere at fjerne fedt, fødevarer og alle former for bakterier, der kan samle sig på vores køkkenredskaber. Mange af de rengøringsmidler, der sælges i butikkerne i dag, indeholder dog kemiske stoffer, som kan være hårde ved huden, og potentielt føre til allergiske reaktioner og andre helbredsproblemer.
Rengør dine køkkenredskaber naturligt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Den gode nyhed er, at det er ikke altid er nødvendigt at bruge store summer penge på gode, kemiske produkter til at fjerne fedt og fastbrændte madrester fra køkkenredskaber.Vi vil gerne dele nogle hjemmelavede løsninger til at fjerne den akkumulerede snavs. Rengør dine køkkenredskaber på en sund og miljøvenlig måde, læs mere om hvordan her i artiklen!

Fjern fedt fra pander

For at fjerne ophobet fedt fra pander, skær en mellemstor kartoffel i halve og skræl den. Dæk bunden af ​​kartoflen med bagepulver og bruge den halve kartoffel som en svamp til at gnide bunden af ​​gryden. Du vil se resultaterne med det samme.

For de bedste resultater er det vigtigt, at du skærer den beskidte del af kartoflen væk og tilføjer mere bagepulver hen ad vejen.

Rengør dine køkkenredskaber

Koekkenredskaber og citron

 

For at fjerne rester og fedt fra indersiden af ​​gryder, kan du tage en tør tepose og gnide den over det akkumulerede fedt. På få sekunder vil du bemærke den fedtopløsende effekt. Du kan være nødt til at bruge to eller tre teposer, så prøv at købe et billigere mærke af te til dette formål.

Fjern fedt fra ydersiden af pander

For at fjerne fedt på ydersiden af ​​en gryde eller pande, skal du tage en gryde, der er større end den, du ønsker at rengøre, og tilføje 4 eller 5 spsk bagepulver og noget vand til den. Sæt den mindre pande i blød nede i den store og lad blandingen simre i 30 minutter. Bagefter vil du være i stand til nemt og ubesværet at fjerne det genstridige fedt. Denne metode kan tage lidt længere tid, men det er den mest effektive måde at fjerne fastbrændt fedt fra pander og gryder.

Gør-det-selv miljøvenligt flydende opvaskemiddel

Rengoering

 

 

Dette økologiske flydende opvaskemiddel er ideelt til opvask og efterlader rengjorte køkkenredskaber som nye. Dette produkt kombinerer de astringerende egenskaber fra salt med æblecidereddike og citrons, der virker desinficerende. Midlet dræber bakterier, fjerner fedt og eliminerer lugt, hvilket efterlader dine køkkenredskaber rene til næste gang, du skal bruge dem.

Ingredienser

 • 3 citroner
 • 1 1/3 dl salt
 • 1 dl hvid eddike
 • 2 dl vand
 • 2 spsk afspændingsmiddel til opvaskemaskiner (valgfrit)

Hvordan laver jeg det?

 • Vask og skær citronerne (uskrællede) i små stykker.
 • Put citronstykker og salt i en blender og blend indtil godt blandet. Tilsæt eddike, vand og afspændingsmiddel og blend ved høj hastighed i flere minutter, indtil det hele er blandet og jævnt.
 • Kom blandingen i en gryde og opvarm over medium varme i ca. 15 minutter. Omrør konstant med en træske for at forhindre, at blandingen brænder fast.
 • Hæld blandingen i en skål og lad den køle af. Der kan dannes et fast lag ovenpå blandingen, når den afkøles.
 • Efter afkøling hældes det i en beholder med låg og opbevares i køleskabet.
 • Brug ligesom du ville bruge dit almindelige opvaskemiddel, med to spiseskefulde til en balje som sædvanlig.

Som du kan se, er det super nemt og virkelig økonomisk at rengøre køkkenredskaber med naturlige produkter. Du vil undgå de sundhedsmæssige problemer, som barske kemiske produkter kan forårsage, og samtidig gøre noget godt for miljøet. Prøv disse alternativer til rengøring af dine køkkenredskaber, og del din oplevelse.

Begynd i dag, rengør dine køkkenredskaber naturligt ved hjælp af denne artikel!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.