10 fantastiske anvendelsesmuligheder af citroner

Både skallen og kødet fra en citron kan blive brugt til utallige af midler både udvordes og indvordes. Tjek disse 10 fantastiske måder at bruge citroner på!
10 fantastiske anvendelsesmuligheder af citroner

Sidste ændring: 06 december, 2018

Citroner er en fantastisk fødevare, som man altid bør have i hjemmet – ikke blot som en kilde til mad, men også som et middel og en løsning på mange daglige problemer.

I denne artikel ønsker vi at dele 10 overraskende, billige og effektive måder, hvorpå man kan drage nytte af citroner.

Lad os se på dem!

1. Citroner kan bruges til at lave en overkommelig detox

Citroner har vigtige udrensende egenskaber. Det betyder, at de kan hjælpe med at fjerne toksinersom ophober sig i kroppen og med tiden kan forårsage kroniske sygdomme.

En af de bedste måder at rense sin krop på og undgå problemer, såsom forstoppelse, halsbrand, nyresten, højt blodtryk og så videre, er ved at drikke vand med citron hver dag. Helst på en tom mave.

2. Citroner kan bekæmpe anæmi

Personer, som døjer med anæmi, bør være opmærksomme på, at C-vitaminerne, der er i citron, kan forbedre kroppens evne til at bearbejde jern fra de fødevarer, som man spiser.

Det er derfor, man bør vænne sig til at give smag til sine retter med en smule citronsaft.

3. Citroner kan lysne hud

Citronsaft er et kraftfuldt lysnende middel. Det kan hjælpe med at forebygge og fjerne pletter på huden. Det kan også lysne områder, som er blevet mørkere med tiden, såsom ens underarme og negle.

Det eneste, man skal gøre, er at gnubbe en halv citron på de områder, man ønsker at lysne. Man bør gøre det en gang om dagen, indtil man opnår de ønskede resultater.

4. Citroner kan bruges som et rengøringsmiddel til hjemmet

Er du løbet tør for et bestemt rengøringsprodukt? Eller ønsker du at anvende mere naturlige løsninger i hjemmet? Citroner er blandt de mest effektive løsninger, du har. Andre er eddike og natron.

Denne citrusfrugt er et godt middel mod skidt. Det fjerner også bakterier, absorberer lugte, og det kan endda gendanne tøjets klare farver, når man tilsætter det til sin vaskemaskine sammen med sit almindelige vaskepulver.

5. Glem ikke skallen

Har du økologiske citroner derhjemme?

Hvis du er sikker på, der ikke blev brugt pesticider under dyrkningen, bør man vide, at man også kan anvende skallen fra citronen. Den er meget mere rig på næringsstoffer, end kødet er.

Vi anbefaler, at man river det og fryser det. På denne måde kan man altid tilsætte det til sine sovser, dressinger eller bagværker, som har brug for en smule ekstra smag.

6. Citronterninger

Hvis man synes, det er svært, at drikke vand, eller man godt kan lide, at ens drikkevarer smager lidt surt, så kan man lave isterninger med citron i stedet for vandPå den måde vil man altid have dem klar til juice, sodavand, te og så videre.

Man kan gøre dem endnu mere originale, hvis man tilsætter noget indeni. Det kan være friske mynteblade, blåbær eller et lille stykke citronskal.

7. Et naturligt antidepressivt middel

Citroner, ligesom alle andre citrusfrugter, har antidepressive egenskaber, som kan forbedre ens humør og forebygge tilstande med sorg, modløshed og nostalgi.

Det er derfor, vi anbefaler, at man har masser af citroner derhjemme. Man bør have dem, hvor man kan se dem, på træer, lave limonade, og give duft til hjemmet ved at anvende citronskal.

Man kan også anvende citronskal, for at give smag på en naturlig måde.

8. Helende mundskyl

citroner

Når ens hals begynder at gøre ondt eller genere en, så er citroner et af de bedste midler til helende mundskyl.

Man skal blot presse noget citronsaft i varmt vand. Og derefter tilsættes enhver anden ingrediens, som man ønsker – for eksempel propolis eller honning.

Denne form for mundskyl er mest effektiv, hvis man gentager den flere gange om dagen.

9. Sig farvel til migræne

Der er et oldgammelt middel til at lindre migræne. Det består af at skære en citron i halve og komme det på hvert håndled i 10 minutter.

Man kan anvende noget tape for at holde de to halvdele på plads.

De helende egenskaber i citronen vil nå til ens blod gennem porerne på huden.

10. Et øjeblikkeligt antiseptisk middel

Hvis man har brug for at desinficere et sår eller rengøre en overflade, så kan man blot anvende citronsaft.

Til de mere sarte dele af kroppen anbefaler vi, at man fortynder det i vand først, så det ikke brænder.

Dette er en hurtig og billig løsning, som man kan anvende alle de steder, man har brug for at desinficere noget hurtigt.

Så hvad venter du på? Gå ud og få fat i nogle økologiske citroner og prøv disse skønne midler!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.