7 tegn på, at du skal drikke vand med det samme

I det øjeblik, at vi føler, at vores krop er tørstig, er vi allerede dehydreret. Du må ikke lade dette ske. Sørg for at drikke vand regelmæssigt, så din krop fungerer korrekt.
7 tegn på, at du skal drikke vand med det samme
Diego Pereira

Bedømt og godkendt af læge Diego Pereira.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Det anbefales at drikke mindst halvanden liter vand om dagen. Dog vil alle ikke følge dette sunde råd, som gør det muligt for deres krop at få den hydrering, som den har brug for. I denne artkel vil vi give dig 7 tegn på, at du skal drikke vand med det samme!

Tegn på at du skal drikke vand

Hvis du normalt kun drikker lidt vand, så sender din krop dig muligvis signaler. Her er de symptomer, der fortæller dig, om du har brug for at drikke vand med det samme.

1. Tør mund

Kvinde med toer mund

Hvis du har en tør mund fra tid til anden, er det eneste du måske skal gøre at drikke vand.

Den normale ting at gøre, når du har en tør mund er at finde noget at drikke. Men ikke alle drikkevarer er ens, og vand er det mest effektive.

I tilfælde af søde drikke, så udgør de kun en midlertidig løsning. De smører ikke slimhinderne i munden og halsen, og du vil ikke opnå den hydrering, som du har brug for.

Sørg for at drikke vand og drik ikke andre former for væsker, hvis du bemærker dette symptom.

2. Tør hud

Kvind der paafoerer hudcreme

At have tør hud er måske en af de mest genkendelige symptomer, der er forbundet med en mangel på hydrering.

Du bør ikke glemme, at huden er kroppens største organ, og det skal tages hånd om som alle andre. Det er noget, vi glemmer nogle gange.

Hvis du har tør hud, bør du vide, at dette er en af de første symptomer på alvorlig dehydrering, som kan have alvorlige konsekvenser.

En mangel på vand resulterer i kroppens manglende evne til at rense sig selv. Din krop mister evnen til at slippe af med overskydende fedt og mister sin evne til at regulere kropsvarme gennem sved.

Alt dette kan undgås, hvis du drikker mere vand.

3. Tørre øjne

Kvinde med toere oejne

Hvis dine øjne klør eller føles tørre, er det endnu et tegn på, at du skal drikke vand.

Så hvis du opdager, at du har røde øjne og hjørnerne af dine øjne er tørre, kan det være på grund af en mangel på hydrering. Dette vil begynde at påvirke dine øjne, og især hvis du bruger kontaktlinser.

4. Smerter i dine led

Person med smereter i knaet

Hvis du bemærker smerter i leddene, kan dette også skyldes en mangel på dehydrering i din hud.

Mange led og brusk diske består af omkring 80% vand. På grund af dette, er det vigtigt at opretholde en høj grad af hydrering til at holde dine led fra slibning.

Det er kun, hvis du opretholder et ordentligt niveau af hydrering, at dine led vil være i stand til at absorbere stød produceret af både gentagne og kraftige bevægelser. Disse bevægelser kan være ting som motion og fald.

5. Mindre muskler

Kvinde der flexer

Hvis du opdager, at din krops muskelmasse er aftagende, så er det slemt.

Dette er fordi din krop består hovedsageligt af vand. På grund af dette, er det vigtigt at drikke vand før, under og efter udførelse af forskellige fysiske aktiviteter.

Dette vil hjælpe dig med at have det godt. Plus at det vil være en stor hjælp, hvis du forsøger at reducere sandsynligheden for betændelse og muskelømhed. Det er noget meget ubehageligt, som du kan undgå ved at gøre noget meget enkelt: Det er så simpelt som at holde sig hydreret.

6. Du føler dig træt

Kvinde der er traet

Manglen på ordentlig hydrering kan fremprovokere symptomer meget lig anæmi.

Din krop begynder at låne vand fra blodet. På grund af dette, forårsager dehydrering, at alle dine organer kommer til at mangle oxygen. Denne mangel på ilt vil få dig til at føle dig døsig og søvnig.

Hver dag, vil du føle dig mere og mere træt. Hvis dette sker for dig, og du ikke normalt drikker en masse vand, så vær opmærksom. Måske er du simpelthen bare dehydreret.

Kaffe er ikke en god løsning i det lange løb. Det bedste er at sikre, at du indtager den mængde vand, som din krop virkelig har brug for.

7. Rynker på din hud

Kvinde med rynker

Hvis du mener, at din hud viser store ældningstegn for din alder er det sandsynligvis, fordi du ikke fugter den, ligesom du skal.

Mængden af vand, som vores krop kan beholde reduceres med alderen. På grund af dette, er vi nødt til at øge mængden af vand, vi indtager i løbet af dagen.

Det mest indlysende symptom er rynker på din hud. Men det er ikke den eneste virkning; skaderne skabt på dine indre organer ved dehydrering er i det lange løb store og generende.

Lad ikke dette ske, du skal drikke nok vand.

Det kan interessere dig ...
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag

Når du drikker mere vand hjælper det med at fjerne toksiner og rense dine nyrer. Læs om alle de gode virkninger ved vand her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hooper, L., Bunn, D., Jimoh, F. O., & Fairweather-Tait, S. J. (2014). Water-loss dehydration and aging. Mechanisms of Ageing and Development. https://doi.org/10.1016/j.mad.2013.11.009
  • Shimizu, M., Kinoshita, K., Hattori, K., Ota, Y., Kanai, T., Kobayashi, H., & Tokuda, Y. (2012). Physical Signs of Dehydration in the Elderly. Internal Medicine. https://doi.org/10.2169/internalmedicine.51.7056
  • Hooper, L., Abdelhamid, A., Attreed, N. J., Campbell, W. W., Channell, A. M., Chassagne, P., … Hunter, P. (2015). Clinical symptoms, signs and tests for identification of impending and current water-loss dehydration in older people. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD009647.pub2

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.