Aspirin til håret: Sådan virker det!

Den kemiske sammensætning i denne aspirinhårbehandling ødelægger svampe, som kan forårsage skæl. Det fremmer også bedre blodomløb i hovedbunden.
Aspirin til håret: Sådan virker det!
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det kan være at du er så vant til at benytte kommercielle produkter til hårbehandling, at du ikke kender eksistensen af alternativer til at nære og styrke dit hår. I dagens udgave vil vi snakke om aspirin til håret. Læs med her!

Reklamer og den lange række af muligheder for kosmetiske produkter har fået dig til at tro, at kemiske behandlinger er din bedste løsning for at holde dit hår sundt og fri for problemer.

Men lang tid inden de kommercielle hårplejeprodukter invaderede markedet, anvendte kvinder ingredienser, de havde derhjemme til at fjerne tørhed, skæl og en lang række andre problemer.

Aspirin til håret

I dag går nogle mennesker tilbage til de gamle opskrifter, da de gammeldags metoder ofte virker lige så godt som de kommercielle. Du kan for eksempel med fordel bruge aspirin i dit hår. Det lindrer visse problemer med hovedbunden og styrker hårvækst.

Hvad er fordelene ved denne behandling?

Aspirintabletter

Aspirin er et af de mest anvendte smertestillende og antikoagulanter i verden. Faktisk er det noget, som næsten alle har i deres medicinskab derhjemme.

Læger anbefaler det til smerter og almindeligt ubehag, men aspirin kan også sænke feber og beskytte dit hjertes sundhed.

Den aktive ingrediens, acetyllsalicylsyre, mindsker din risiko for hjerteanfald og er med til at forebygge blodpropper hvis du har problemer med blodomløbet.

Foruden alle fordelene ved aspirin som en medicin, er det også blevet anvendt til kosmetiske formål takket være de forskellige stoffer, som den indeholder.

Når aspirin bruges lokalt, renser den dit hår i dybden og fjerner svampe, der forårsager skæl og tør hovedbund. Det fremmer bedre blodomløb og øger samtidig mængden af ilt til hudcellerne, og fremmer bedre hårvækst.

Den har også en eksfolierende virkning, der fjerner døde hudceller, som  forbedrer optagelsen af næringsstoffer og styrker hårfolliklerne.

Hvordan laver du en hårbehandling med aspirin?

Aspirin haar behandling

Det er nemt at bruge aspirin til håret. Sådan gør du:

Ingredienser

 • 3 aspirintabletter
 • 3 spiseskefulde shampoo (75 gram)

Hvad bør du gøre?

 • Knus aspirin til et pulver i en morter og støder.
 • Bland tre spiseskefulde af din almindelige shampoo med aspirin.
 • Vask håret med blandingen.
 • Lad den sidde i 20 minutter og skyl derefter med rigeligt varmt vand.
 • Brug gerne din foretrukne balsam bagefter.

Sådan laver du en hårmaske med aspirin

Glat haar

Denne hårbehandling med aspirin er en maske, der vil forbedre din naturlige hårfarve og beskytte den imod vejrets negative bivirkninger.

Det anbefales også til mennesker, der farver deres hår og ønsker at vende tilbage til deres naturlige farve.

Ingredienser

 • 8 aspirintabletter
 • 1/2 liter vand.

Hvad bør du gøre?

 • Knus aspirin til et pulver og bland det med en halv liter varmt vand.
 • Hæld blandingen i en sprayflaske og spray dit hår grundigt med det.
 • Gentag denne procedure hver aften.
 • Sørg for at ryste flasken godt før hver brug, da aspirinpulver vil have tendens til at synke til bunds.

Husk!

 • Virkningerne af disse behandlinger med aspirin vil variere fra person til person, afhængigt af deres hårtype og daglige vaner.
 • For at få de bedste resultater skal du sørge for at bruge dem på regelmæssig basis.
 • Det er også en god ide at øge dit væskeindtag, såvel som fødevarer, der er rige på biotin, E-vitamin og protein.
 • For at undgå allergiske reaktioner er det vigtigt at teste produktet på et lille område af din hovedbund, før du anvender den fulde behandling. Hvis du oplever nogen irritation eller kløe, skal du straks ophøre med bruge den.

Har du nogensinde forestillet dig kunne pleje dit hår ved hjælp af aspirin? Nu, at du kender alle de fordele, det kan have, så tøv ikke med at prøve nogle af disse tricks.

Selvom du ikke vil opleve umiddelbare virkninger, vil du i løbet af få dage se at dit hår er  renere, mere silkeagtigt og fri for skader.

Har du nogensinde hørt om aspirin til håret?

Det kan interessere dig ...
Tre hårmasker med æg til tørt hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre hårmasker med æg til tørt hår

Tørt hår er svært at slippe af med. I dagens artikel kan du lære om tre nærende hårmasker med æg til tørt hår. Lær her hvordan du laver dem. • Vane, J. R., & Botting, R. M. (2003). The mechanism of action of aspirin. In Thrombosis Research. https://doi.org/10.1016/S0049-3848(03)00379-7.
 • Gonzáles, M. A. (2002). La Aspirina. Revista Médica de La Universidad Veracruzana.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.