Forskellige opskrifter med aspirin mod skæl

Inden du begynder at bruge disse råd om skæl, er det en god ide at teste for allergier eller andre bivirkninger.
Forskellige opskrifter med aspirin mod skæl
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

På grund af dets antimikrobielle og antifungale kvaliteter kan aspirin faktisk medvirke til at få din skæl til at forsvinde. Her er en række opskrifter med aspirin mod skæl.

Skæl, eller pityriasis, er simpelthen akkumulering af døde hudceller på din hovedbund. En stor procentdel af mennesker har det, både mænd og kvinder. I ekstreme tilfælde kan det faktisk forårsage hårtab.

Alle, der har haft (eller har for tiden) skæl, har sandsynligvis forsøgt at lave alle mulige ting for at slippe af med det, nogle metoder er mere effektive end andre. Der er dog gode nyheder!

Opskrifter med aspirin mod skæl

For nylig har aspirin vist sig at være en effektiv løsning til skæl. Dette smertestillende middel indeholder salicylsyre, som giver det antimikrobielle og antifungale kræfter og dermed evnen til at bekæmpe skæl.

Aktuel brug af aspirin i din hovedbund er også godt til at reducere inflammation, reducere kløe, exfoliere og ilte dine hudceller – for blot at nævne nogle få af de ellers mange fordele. Hvis du vil sige farvel til skæl en gang for alle, så skal du bare følge disse enkle tips.

1. Shampoo med aspirin mod skæl

Først og fremmest skal du vælge en shampoo med de laveste mængder kemiske tilsætningsstoffer og duft, fordi disse to ting kun vil forværre din tilstand. Følg derefter trinnene nedenfor.

Hårvask med aspirin.

Ingredienser

 • 3 spiseskefulde shampoo (45 ml)
 • 3 aspirin tabletter

Instruktioner

 • Tag shampooet, og bland det sammen med aspirin (i pulver form). Sæt det til side.
 • Gør dit hår vådt og vask det derefter med shampoo-aspirinblandingen. Gnid det i din hovedbund i 5 minutter. Husk at du skal komme dybt ned i dine hårsække.
 • Lad derefter salicylsyren arbejde i 5 minutter. Vask derefter med rigeligt vand. Du kan bruge din normale balsam eller et specielt designet til skæl.
 • Vask dit hår mindst to gange om ugen med din hjemmelavede skælshampoo. Du vil bemærke betydeligt mindre kløe, og du vil gradvist se mindre skæl, indtil det endelig forsvinder helt.

Læs også: Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser

2. Aspirin spray

Aspirinpille.

Ingredienser

 • 9 aspirin tabletter
 • 2 kopper vand (500 ml)

Instruktioner

 • Knus aspirinet indtil det er et pulver og tilsæt det til det tidligere opvarmede vand. Lad det køle af og hæld det derefter i en sprøjteflaske.
 • Hver nat før sengetid sprøjter du blandingen på dit hår, fra din hovedbund ned til enderne.
 • Om morgenen skal du vaske dit hår med skæl shampooen (ovenfor).
 • En anden mulighed er at bruge en spray som denne igen, efter at du har vasket dit hår med den hjemmelavede skæl shampoo.

Inden du begynder at bruge disse råd om skæl, er det en god ide at teste for allergier eller andre bivirkninger. For at gøre det skal du anvende lidt af aspirin shampoo til din hovedbund først. Hvis alt er normalt efter et par timer, så kan du fortsætte.

Læs også: Se fabelagtig ud med disse 7 make-up tricks

Yderligere anbefalinger til skæl

 • Børst dit hår forsigtigt, men ofte for at stimulere celleregenerering.
 • Forsøg ikke at forblive ude i solen for længe for at holde dig væk fra at svede for meget, hvilket kan bremse effekten af behandlingen.
 • Drik nok vand. Skæl er delvist forårsaget af tør hud, så at holde dig selv hydreret vil gå langt for at afhjælpe skæl.
 • Spis mad med et højt niveau af zink, svovl, vitamin E, vitamin C og vitamin A. De vil hjælpe din hovedbund til at komme sig hurtigere.
Det kan interessere dig ...
3 hjemmemidler til at behandle skaldethed
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
3 hjemmemidler til at behandle skaldethed

Så snart du bemærker hårtab, bør du træffe foranstaltninger for at behandle skaldethed, før hårsækken er helt tabt. Her viser vi dig hvordan!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.