Den bedste anti kræft kost

Udover at følge en anti-kræft kost, der er rig på frisk mad, er det vigtigt, at du har sunde vaner og undgår at være stillesiddende, drikke alkohol og ryge tobak. Lær mere i denne artikel!
Den bedste anti kræft kost

Sidste ændring: 02 december, 2018

Der er flere og flere mennesker, der lider af kræft. Dette sker især i vesten. Det kan skyldes den slags liv, vi lever. Det kan dog også have at gøre med den forurening, der omgiver os eller den stress, vi lider af på daglig basis. I denne artikel vil vi fortælle om den bedste anti kræft kost! Læs med her.

En anden af årsagerne er din daglige kost. På grund af dette vil vi dele den bedste anti-kræft kost med dig i denne artikel. Disse er nogle af de bedste fødevarer, du bør medtage i din kost.

Anti-kræft kost: Spis for at være sund

Forskellige foedevarer

Der er flere anbefalinger til at gøre din kost det sundeste, den kan være. Disse anbefalinger hjælper også med at forhindre forekomsten af kræft.

De omfatter at basere din kost på friske, lokale, årstidsprodukter. Desuden bør disse fødevarer være økologiske, hvis det er muligt.

  • Rå frugter og grøntsager, nødder og fuldkorn er første prioritet.
  • Du kan også tilføje bælgfrugter, aromatiske urter, krydderier og olivenolie.
  • Det tredje, du kan tilføje, er æg og fisk.

Det anbefales også at fjerne fremstillede og raffinerede produkter (sukker og mel) fra din kost. At reducere mængden af læskedrikke, pølser og stegt mad, du spiser, er det næste skridt. Endelig skal du begynde at spise mindre kød, færre mælkeprodukter og afskåret pålæg.

Middelhavskosten kan være en stor hjælp, hvis du vil forhindre kræft. Dette skyldes, at dets ingredienser er meget sunde. Også mange af retterne bruger olivenolie. (Dette er endnu bedre, hvis det er koldpresset ekstra jomfru olivenolie.)

Kvinde der spiser salat

På den anden side er dine daglige vaner nødt til at passe med denne anti-kræft kost.

Hvis du gør visse ting, er det mere sandsynligt, at du lider af kræft eller anden sygdom som forhøjet blodtryk, diabetes, nyreproblemer osv. De ting, der øger dine chancer, omfatter rygning, drikke for meget alkohol og manglende motion.

At være stillesiddende er et aktuelt problem i de udviklede lande. Plus, det er i disse selvsamme områder, at du ser flere patienter med kræft.

Endelig er det godt at huske på, at du altid er i kontakt med kræftfremkaldende stoffer. Disse omfatter følgende: miljøforurening, visse plastprodukter eller teflon og benzopyren i tobak.

Anti-kræft kost: Mad, du ikke bør glemme

Det skal siges, at intet kan reducere dine chancer for at lide af kræft 100%. Dette skyldes, at dette er en sygdom, der skyldes flere faktorer (f.eks. dine gener).

Du kan dog minimere muligheden for at lide af det, hvis du træner i mindst en halv time hver dag. Du bør også slippe af med stress og det at være stillesiddende.

Endelig skal du regelmæssigt spise følgende fødevarer:

Broccoli

Broccoli

Som alle de andre grøntsager i kostblomst familien (herunder kål og spirer), så har broccoli anti-kræft kræfter.

Vi anbefaler at spise denne grøntsag for at reducere chancerne for bryst, tyktarm, lunge, blære og prostatakræft.

Hvidløg

Den karakteristiske og kraftige lugt fra denne plante bør ikke være udelukket fra dit hus. Dette er fordi, det skaber to anti-kræftkomponenter (også er det antiseptisk).

For at få det bedste resultat er det bedst at spise dem rå og til morgenmad. I denne “familie” af superfødevarer finder du også løg, porrer og forårsløg. De hjælper med at forhindre fremtoningen af hals, mund, mave og tyktarmskræft.

Anbefalet læsning:

Advarselstegn på hudkræft

Grøn te

Groen te

Denne rige ingrediens har en stærk antioxidant kaldet EGCG. Denne antioxidant stopper skader på det genetiske niveau. Det stopper også dannelsen af tumorer.

Det er en god ting at erstatte kaffe eller sort te med dette, fordi det ikke har nogen ulemper. Det beskytter mod tre former for kræft: tyktarm, blære og mave.

Fed fisk

Mænd på 30 år og ældre bør øge deres indtag af denne slags fisk (blandt andet laks, makrel og tun). Dette skyldes, at deres anti-inflammatoriske egenskaber reducerer risikoen for at lide af prostatakræft.

Naturlig yoghurt

Denne slags mejeri-produkt (også kendt som “græsk” yoghurt) har probiotika. Disse fremmer fordøjelsesundheden. De øger også dit immunsystem.

Spise en skål med naturlig yoghurt giver din krop de nødvendige komponenter. Disse hjælper dig med at bekæmpe nogle former for kræft (blandt dem tyktarmskræft).

Fuldkorn

Fuldkorn

Modsat raffinerede korn, er fuldkorn perfekt, hvis du vil forhindre bryst- eller tyktarmskræft. Det anbefales især at bruge havre, klid og granola.

Gulerødder og appelsiner

Begge er rige på vitamin C. Men de er især rige på beta-carotener. Dette giver dem deres orange farve. Disse antioxidanter neutraliserer frie radikaler. Dette er vigtigt, fordi disse molekyler kan forårsage lungekræft, blandt andet.

Det er klogt at tilføje dem rå til din kost. Du kan også bruge dem til juice og smoothies om morgenen.

Tomater

Dette er en anden af de fødevarer, der renser frie radikaler fra din krop.

Mændene, der spiser tomater som voksne, har mindre risiko for at lide af prostatakræft.

På trods af, hvad du måske tror, er det bedre at spise dem kogte i dette tilfælde. Dette skyldes, at hvis de er rå, så bliver deres næringsstoffer ikke aktive.

 Hørfrø

Hoerfroe

Disse små frø har vegetabilske østrogener kaldet lignaner. Disse ændrer dit stofskifte af naturlige hormoner. De reducerer også chancerne for at få brystkræft.

Derudover giver de dig omega 3 fedtsyrer og fibre. Disse sænker fremskridningen af tyktarmskræft.

Tofu

For tofu kan gøre alt, hvad det kan, er det vigtigt, at det kommer fra økologiske sojabønner.

Isoflavoner fra tofu blokerer virkningerne fra østrogen. De reducerer også alle kræftformer relateret til disse hormoner (bryst, æggestokkene og prostata).

Du kan også spise andre sojaprodukter. Men de bør aldrig være for meget forhåndsbehandlet.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.