13 grunde til at spise flere avocadoer

På trods af deres dårlige ry, styrker avocado stofskiftet og styrer niveauet af fedt i blodet. Så kan de faktisk hjælpe dig med at tabe dig.
13 grunde til at spise flere avocadoer

Sidste ændring: 26 august, 2022

Avocadoer har gode ernæringsmæssige egenskaber. Alligevel er de ukendt for mange mennesker på grund af deres ry som fedende mad. På tros af at de indeholder flere kalorier end mange andre fødevarer, forårsager avocado ikke vægtforøgelse hos de fleste mennesker, hvis de spises med måde. I denne artikel vil vi forklare 13 grunde til at du bør spise flere avocadoer! 

Avocadoer er kendt for at hjælpe med til at kontrollere kolesterolniveauet (HDL), og samtidig kan de stille appetitten og hjælpe med at lindre forstoppelsesproblemer på grund af deres høje fiberindhold. Ud over dette, har de også afgiftende egenskaber, der hjælper med at kontrollere blodsukkeret.

Dette er et uundværligt produkt for alle, som ønsker at have en sund livsstil. Det er en fødevare, som leverer omkring 20 vigtige næringsstoffer, herunder fibre, forskellige vitaminer, kalium og flere andre.

Avocadoernes egenskaber: Hvorfor skal jeg spise flere avocadoer?

Avocadoer

Her er blot nogle af de mange sundhedsmæssige fordele for avocadoer:

 • De er rige på folsyre, et vigtigt stof under graviditeten, der giver både barnet og moderen vigtigste ingredienser for deres sundhed og udvikling.
 • En væsentlig kilde til C-vitamin, der virker som en antioxidant, og det er vigtigt at anerkende at antioxidanter hjælper med til at forebygge kræft, hjertekarsygdomme og andre nedbrydende sygdomme som Alzheimer (hukommelsestab) eller aldringsprocesser.
 • Den indeholder store mængder af D-vitamin, et vigtigt vitamin for sunde knogler.
 • Den indeholder også et højt indhold af E-vitamin, der er afgørende for et velfungerende nervesystem.
 • Den hjælper med at kontrollere kolesterol, ved at regulere triglycerider og  den Omega 3, som den indeholder fjerner det skadelige kolesterol. Udover dette, er Omega 3 også godt for øjnene og hjernen.
 • Den indeholder A-, C-, B-6-, B-12- og K-vitaminer, som hjælper med at beskytte immunforsvaret, det kognitive og nervesystemet.
 • Og takket være deres vitaminer, er avocadoer en af de fødevarer, der giver beskyttelse imod kræftceller.

Andre fordele ved at spise flere avocadoer:

 • Understøtter hukommelsen på grund af dens fedtsyrer, der giver fordele til hjernen.
 • Noget, som mange ikke ved omkring avacado er er det har afrodisiasiske egenskaber, den bliver til et naturligt elskovsmiddel, fordi den fiber og kalium, den indeholder, regulerer blodtrykket til det korrekte niveau for erektion.
 • Indtaget af avocado kan også være godt for dine øjne, fordi avocado har egenskaber, der kan absorbere ultraviolette stråler fra solen, så man undgår risici eller skader på nethinden, og det beskytter også øjnene mod degenerative sygdomme.
 • På grund af dens forskellige vitaminer, virker den som et skjold mod sygdomme revitaliserer også huden og genskaber dens fleksibilitet.
 • Den giver fordele inden for oral sundhed, da avocado indeholder mange stoffer, der beskytter, finder og ødelægger kræftceller i munden, samt dem, der kan forstyrre den korrekte kropsfunktion.
 • Bortset fra at tilbyde flere sundhedsmæssige fordele, giver avocadoer også fordele inden for vægttab. Dette kan opnås med en kontrolleret indtagelse af avocado, som vil styrke stofskiftet og kontrollere fedtniveauet i blodet. Det skal bemærkes, at overdreven indtagelse af avocado kan øge vægten hos nogle mennesker, og det er derfor, det anbefales at spise avocadoer i moderate mængder, ikke konstant.

Der bør være avocadoer i din kost!

Guacamole og avocado kerner

Avocadoer har store fordele, og der er flere måder at tilberede dem på: De kan anvendes i salte, søde eller krydrede opskrifter. De kan endda spises for sig selv, rå. En af de mere populære retter med avocado er   guacamole, som kan være tilbehør til en lang række retter. 

Udover alle de fordele, der opnås ved at spise flere avocadoer, kan de også bruges som ansigts- og hår-masker. Disse vil hydrere og revitalisere cellerne, og det giver fleksibilitet til huden og genopbygning, reparation og væsentlige næringsstoffer til hovedbunden.

Avocadoer anbefales i vegetarisk kost, på grund af deres høje næringsværdi og sunde indvirkning på kroppen. Avocadoer kan under graviditet og amning hjælpe hver af disse processer. Dette ved at give næringsstoffer, som er nødvendige for korrekt udvikling af fosteret og ordentlig ernæring efter fødslen.

På baggrund af ovenstående, har en person, der vil spise flere avocadoer bedre helbred, og øger også optagelsen af ​​værdifulde næringsstoffer, der er nødvendige for driften af ​​den menneskelige krop i alle dens aktiviteter … Utroligt ikke?

Så hvad venter du på? Begynd at spise flere avocadoer!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
 • Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials. https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20141516
 • Mahmassani, H. A., Avendano, E. E., Raman, G., & Johnson, E. J. (2018). Avocado consumption and risk factors for heart disease: A systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqx078
 • Alvizouri-Muñoz, M., Carranza-Madrigal, J., Herrera-Abarca, J. E., Chavez-Carbajal, F., & Amezcua-Gastelum, J. L. (1992). Effects of avocado as a source of monounsaturated fatty acids on plasma lipid levels. Archives of medical research, 23(4), 163-167. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1308699
 • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001–2008. Nutrition journal, 12(1), 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23282226

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.