De bedste fødevarer til at tilfredsstille din sult

Forsøger du at spise sundt, men er træt af at være sulten hele tiden? Tjek disse lækre, sunde fødevarer, der vil hjælpe dig med at forblive mæt!
De bedste fødevarer til at tilfredsstille din sult

Sidste ændring: 25 maj, 2022

I dette indlæg vil vi gennemgå de bedste fødevarer til at tilfredsstille din sult. Vi er alle bekendt med mad, der mætter os, men ikke er særlig godt for os.

Når sulten angriber, er det bedst at spise fødevarer, der fylder din mave uden at tilføje en masse fedt eller sukker.

Lyder det umuligt? Vi vil fortælle dig hvad du skal spise for at føle dig helt mæt uden at droppe din kost.

Hvad gør en fødevare mættende?

Alt, hvad du spiser påvirker dig på flere måder, herunder hvor meget det fylder i din mave og hvor meget du har lyst til at spise af det, der er foran dig.

Fødevarer varierer afhængigt af, hvor mættende de er, og det er derfor, det at spise et salathoved og en tomat salat ikke er det samme som at spise en plade pasta.

For en fødevare kan være mættende, skal den opfylde disse krav:

  • Have et højt proteinindhold
  • Have en god mængde af fiber
  • Indeholde mere luft og vand
  • Vær lav på kalorier i forhold til sin vægt
  • Være et fuldkorns produkt. 

Fødevarer, der tilfredsstiller din sult og er sunde

I dag vil vi fremhæve de fødevarer, der ikke kun mætter, men også er sunde (eller i det mindste, sundere end fastfood og slik!).

Her er de:

kogte kartofler

Kogte kartofler

Selvom de normalt er forbudt i vægttabs kostvaner, så er kogte kartofler faktisk en stor kilde til C-vitamin, kalium og kulhydrater.

De indeholder også fiber og protein og ikke så meget fedt. Dette gør dem mere mættende.

Anbefalet læsning efter “De bedste fødevarer til at tilfredsstille din sult”:

Grøntsager som dine nyrer kan lide

Havregryn

Indtage havregryn til morgenmad er synonym med ikke at blive sulten indtil sent på formiddagen eller til middag.

Dette korn har en masse fiber og vegetabilske proteiner med evnen til at efterlade din mave mæt i flere timer. Du kan få endnu mere ud af det ved at kombinere det med yoghurt eller mælk.

Æbler

Æbler er en glimrende kilde til fiber, der ”slukker” meddelelsen, der fortæller din hjerne at den skal blive ved med at spise. Du kan få dit æble til morgenmad, midt på formiddagen, som en snack, eller til dessert.

Det vil stabilisere blodsukkeret og bidrage med en god mængde vand til din krop. På den måde vil du føler dig mæt i længere tid og også forhindre væskeophobning.

Æg

Kvinde der spiser aeg

Æg er en anden af de fødevarer, der får dårlig presse, da nogle hævder, at de øger kolesteroltallet. Men æg er nærende, især deres æggeblommer.

Deres antioxidanter (lutein og zeaxanthin, blandt andre) tilfredsstiller din appetit i timevis.

Hvis du vælger et kogt æg på brød istedet for bagværk til morgenmad, vil du indtage færre kalorier og stadig tilfredsstille din krop bedre.

Appelsiner

Denne lækre citrusfrugt giver en god mængde af fiber, hvilket reducerer sult.

Vi anbefaler appelsiner grundet deres C-vitamin, som understøtter dit immunforsvar. Det er også en frugt, der kan bruges på mange forskellige måder, såsom i juice og desserter mv.

Valnødder

Hvis du tager dem i rette mængder, er der ingen grund til at frygte deres kalorie tal. En håndfuld om dagen, maksimum, og du vil nyde alle de fordele, de har at tilbyde (herunder at mætte dig).

Valnødder indeholder sunde fedtstoffer og kulhydrater, der forbliver i maven længere end andre fødevarer.

Grøntsagssuppe

Groentsagssuppe

For at få titlen at være ”mættende og sund,” bør grøntsagssuppe være forberedt med friske grøntsager. Med andre ord, tørret eller Instant supper tæller ikke.

Supper indeholder en masse vand, der mætter din mave i længere tid og holder dig fra at ville spise igen i timevis.

Du kan også lave vidunderlige cremede supper ved at blende squash, gulerødder, ærter, osv. (husk at bruge skummetmælk eller creme for at reducere kalorierne).

Læs også denne artikel efter “De bedste fødevarer til at tilfredsstille din sult”:

5 ting du skal undgå for at blive sundere

Linser

Bælgplanter i almindelighed og linser i særdeleshed er perfekte til at tilfredsstille din sult. De giver dig en stor dosis af vegetabilsk protein og fibre.

Således kan en skål med linser med kogt æg og tomater være en udmærket frokost til at holde dig mæt i op i flere timer og holde dig fra at tage mellemmåltider hele eftermiddagen.

Mint te

Mint te’s duft er afslappende og stopper sult inden for få minutter.

Udover at bruge mynte for dets duft, kan du bruge det i en dejlig te midt på ​​formiddagen, for eksempel, når sulten rammer og du bliver lækker sulten.

Mint te har også andre fordele som hjælper på fordøjelsen og forebygger kramper.

Magert kød

Sandwhich med magert koed

Proteinindholdet i kød sætter den på listen over de mest mættende fødevarer. Men for at den kan betragtes som en sund mulighed, bør det være magert.

Bøf til frokost (sammen med en bønne salat eller kogte kartofler) vil holde din sult i skak indtil aftenen.

Fuldkorns pasta

Faktisk tæller alle uforarbejdede eller uraffinerede korn. Med henblik på pasta, vil du spise mindre og føle dig mere mæt på denne måde. Fuldkorns pasta vil give dig mineraler, vitaminer og antioxidanter.

Men vær forsigtig, fordi den har mere fedt end hvid pasta. Juster dit forbrug i overensstemmelse med dette.

Krydderier

Et sundt alternativ til populære dressinger, der også har evnen til at tilfredsstille din appetit.

En ret krydret med peber, karry krydderier, spidskommen, eller ingefær holder dig mæt i længere tid og øger den metaboliske temperatur.

Som om det ikke var nok, vil krydderier få din mad til at dufte og smage lækkert!

Begynd at spise de bedste fødevarer til at tilfredsstille din sult, og din krop og appetit vil takke dig!

Det kan interessere dig ...
7 proteinrige grøntsager til vægttab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 proteinrige grøntsager til vægttab

At tabe sig på en sund måde er utvivlsomt det vigtigste mål for enhver, der forsøger at smide de ekstra kilo. Hvordan kan proteinrige grøntsager hj...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety – a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
  • Landi F., Calvani R., Tosato M., Martone AM., et al., Protein intake and muscle health in old age: from biological plausibility to clinical evidence. Nutrients, 2016.
  • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.